به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، پزشکان و متخصصان از دیرباز به منظور تشخیص بیماریهای پنهان انواع سرفهها را بررسی میکردند. بعضی سرفهها مرطوب بوده و خلط را از دستگاه تنفسی تحتانی وارد دهان میکند، اما بعضی دیگر خشک است و زمانی اتفاق میافتد که مخاط کمی در گلو وجود داشته باشد. در ادامه شما را با انواع سرفهها و راههای درمان آنها آشنا میکنیم:
اطلاعاتی در مورد انواع سرفهها
با به دست آوردن اطلاعات کافی در مورد انواع سرفهها، میتوانید تشخیص دهید که آیا دچار سرفه بیخطر شدهاید یا سرفههای شما به دلیل بروز بیماری خاصی مانند کووید-۱۹ یا دیگر بیماریهای خطرناک دیگر به وجود آمده است. پزشکان به منظور بررسی علت ابتلای بیمار به سرفه لازم است در مورد مانند مدت زمان سرفه، زمان اوج سرفه در طول شبانه روز، نوع سرفه (خشک، مرطوب، کوتاه، بلند)، احتمال همراه بودن سرفه با علائمی مانند استفراغ، سرگیجه و بیخوابی از بیمار سوال بپرسند. سرفههای طولانی مدت و شدید میتواند به مجاری هوایی آسیب وارد کرده یا باعث شکستگی دنده و پارگی عضلات شود؛ بنابراین در صورتی که این نوع سرفهها بهبود پیدا نکرد یا تشدید شد، مراجعه به پزشک ضروری است.
سیاه سرفه
سیاه سرفه نوعی عفونت باکتریایی واگیردار است که معمولا علائم خفیف شبیه سرماخوردگی یا آنفلوانزا دارد و با سرفه شدید و دردناک همراه است. افرادی دارای سیستم ایمنی ضعیف مانند نوزادان ممکن است در مبارزه با عفونت ، دشواری در تنفس و یا سرفههای دردناک را تجربه کنند؛ بهترین محافظت در برابر سیاه سرفه، واکسناسیون است.
سرفه مرطوب
سرفه مرطوب زمانی رخ میدهد که سرفه با خروج خون یا خلط همراه باشد. مجاری هوایی تحتانی در مقایسه با گلو، غدد ترشحی بیشتری دارد؛ به همین دلیل عفونتهای دستگاه تنفسی تحتانی موجب سرفه مرطوب میشود. سرفههای مرطوب معمولا به دلیل وجود نوعی عفونت مانند آنفلوآنزا و سرماخوردگی یا عفونت سینه ایجاد میشود. فردی که به عفونت سینه مبتلا شود، ممکن است سرفه همراه با خلط همراه با مقدار کمی خون را تجربه کند، اما معمولا این سرفهها نگران کننده نیست. اگر این نوع سرفهها با مواد غذایی یا خون تیره رنگ همراه شود، باید به پزشک مراجعه کنید.
سرفه خشک
سرفههای خشک زمانی اتفاق میافتد که مخاط کمی در گلو وجود داشته یا حتی هیچ مخاطی در گلو وجود نداشته باشد. این نوع سرفهها معمولا به دنبال بیماریهای تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا رخ میدهد. در این صورت فرد بیمار قادر به متوقف کردن سرفههای خود نیست و با احساس خارش در گلو مواجه میشود. اگر این نوع سرفه، حالت مزمن پیدا کرد معمولا علت آن وجود بیماریهایی مانند آسم، بازگشت اسید معده به مری و سرطان ریه است.
سرفه کووید-۱۹
سرفههای مربوط به بیماری کووید-۱۹ معمولا خشک و مداوم است و تنگی نفس به دنبال دارد. دلیل سرفههای خشک و مداوم بر اثر تحریک شدن بافت ریه است. با پیشرفت بیماری، بافت ریه پر از مایع میشود و فرد مبتلا که میخواهد اکسیژن کافی دریافت کند، با تنگی نفس رو به رو میشود. علائم شایع بیماری کرونا شامل سرفه خشک، تب، گلودرد، احساس خستگی، لرز خفیف، گرفتگی بینی، احساس ناراحتی در قفسه سینه، بیاشتهایی، نفس تنگی یا مشکل تنفسی و درد عضلات میشود؛ از علائم نادر این بیماری نیز میتوان به حالت تهوع، سردرد، اسهال، دل درد و آبریزش بینی اشاره کرد.
نظر شما