به گزارش خبرنگار ایمنا، یک متخصص پزشکی قانونی در قزوین، گفت: از نظر پزشکی، الکل هیچ گونه فایدهای برای سلامت انسانها ندارد و مضرات فراوانی نیز بر آن وارد است. خوردن الکل برای درمان و پیشگیری از ابتلاء به کرونا، نه تنها بی فایده بلکه مضر هم است.
امیرمحمد کاظمی فر، اظهار کرد: اگرچه محلولهای حاوی الکل به عنوان یکی از ابزارهای مؤثر در گندزدایی سطوح آلوده به ویروس کرونا توصیه شده است، اما این به معنای تجویز آن در درمان فرد مبتلا به عفونت کرونا و حتی پیشگیری از ابتلاء به آن نیست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین، گفت: متأسفانه توصیههای غیرعلمی مبنی بر مصرف خوراکی الکل در برخی شبکههای مجازی، منتشر شده است و تعدادی از هموطنان نیز به دلیل نداشتن آگاهی در این خصوص، جان خود را از دست دادند و یا دچار مسمومیتهای شدید شدند.
به گفته وی برخی از هموطنان با شنیدن توصیه گندزدایی محیط با محلولهای الکلی، تصور میکنند درمان یا پیشگیری از کرونا، از طریق مصرف خوراکی نیز ممکن است، که در واقع، چنین نیست.
این متخصص پزشکی، تاکید کرد: منظور از الکل مورد استفاده برای گندزدایی سطوح، اتانول است در حالی که بعضی از سودجویان ممکن است در محلول ضدعفونی به جای اتانول از الکل دیگری به نام متانول استفاده کرده باشند، در این صورت خطر و مضرات این محلولها چندین برابر میشود و چه بسا مرگ یا بیماری شدید برای خورنده الکل ایجاد کند.
لزوم مصرف منابع غذایی پروتئینی پخته
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: ویروس کرونا در گرما از بین میرود و نیاز است منابع غذایی پروتئینی پخته استفاده شود. به افرادی که در این شرایط وجود کرونا ویروس تغذیه مناسبی ندارند و دچار کمخونی هستند توصیه میشود مراقبتهای تغذیهای بیشتری داشته باشند.
عزت فاضلی مقدم، اظهار کرد: این گروه از افراد که دچار کمخونی هستند در معرض انواع بیماریها و عفونتها بوده و مراقبت از آنها باید بیشتر باشد. در این شرایط کرونایی علاوه تقویت سیستم و سلامت تغذیه افراد لازم است به ایمنی و سلامت غذا نیز توجه ویژهای شود.
وی با اشاره به اینکه کرونا ویروس در دمای یخچال و فریزر مقاوم است، اظهار کرد: این ویروس نسبت به گرما حساسیت دارد و از بین میرود. با این اوصاف غذاها و منابع حیوانی نظیر گوشت و تخممرغ پخته استفاده شود و شیر نیز جوشیده شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: توصیه میشود افراد از مصرف تخممرغ عسلی، کباب آبدار و جگر نیک پز احتناب کنند؛ همچنین از خرید و مصرف مواد غذایی بهصورت فلهای و باز پرهیز شود.
فاضلی مقدم، اضافه کرد: روی پوشش مواد غذایی بستهبندیشده نیز ممکن است ویروس کرونا وجود داشته باشد پس بنابراین باید قبل از مصرف بستهبندی جدا و چنانچه امکان شستشو وجود داشته باشد انجام شود.
خواص پیاز برای بدن
طبع پیاز به مقدار تندی و شکل آن بستگی دارد. هرچه پیاز تندتر باشد و شکل کشیدهتری داشته باشد، گرمی آن بیشتر است. استفاده این سبزی بدون مصلح در اشخاص گرم مزاج سبب سردرد میشود. پیاز دارای ویتامینهای A, B, C و همینطور دارای آهن، گوگرد، فسفر، کلسیم، پتاسیم، سدیم و ید میباشد که به هضم غذاهای نشاستهای کمک میکند. از این جهت میگویند با برنج پیاز بخورید همینطور وجود (( سیلیس)) در پیاز سبب میشود که استخوانها مستحکم و عضلات تقویت شود. حفظ سلامت استخوان با مصرف پیاز، بر اساس گفته پژوهشگران سوئیسی، ترکیبات موجود در پیاز سفید رنگ میتواند پوکی استخوان را کاهش دهد. مبارزه با سرطان (cancer)، پیازهای قرمز بیشترین اثرگذاری را در نابود کردن سلولهای سرطانی سینه و سرطان روده دارند.
پیاز شبیه سیب منبع بسیار عالی نوعی آنتی اکسیدان به نام «کرکتین» است. خطر پیدایش بیماریهای قلبی- عروقی را کاهش میدهد. پیاز را بصورت خام یا پخته میتوانید استفاده کنید ولی پیاز خام آنتی اکسیدان های بیشتری دارد که البته پخت و پز، مقدار آنتی اکسیدان های این ماده غذایی را تنها کمی کاهش میدهد. درمان اسهال از فواید پیاز، برای درمان بیماری اسهال از پوست پیاز استفاده کنید به این صورت که پوست پیاز را بشوئید و در مقدری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید، بعد آن را در درون دستمالی بریزید و فشار دهید تا عصاره آن گرفته شود. بعداً این عصاره را با شکر شیرین کنید و روزی چند فنجان از آن را بنوشید تا بیماری اسهال کاملاً از بین برود. بهبود سیستم ایمنی و درمان سرما خوردگی با پیاز، پیاز حاوی سلنیوم است که عملکرد سیستم ایمنی را تحریک میکند. میتوانید برای درمان سرما خوردگی، چای پیاز درست کنید.
پیاز شما را از ابتلاء به زخم و ورم معده در امان نگه میدارد، کمتر خوراکی مانند پیاز پیدا میشود که بتواند سبب از بین رفتن رادیکالهای آزاد شود؛ این خاصیت پیاز در کنار قدرت بهبود بخشی این سبزی پر خاصیت سبب میشود از ابتلاء به زخم معده در امان بمانید. همچنین پیاز میتواند از پیشرفت ورم معده در طولانی مدت جلوگیری کند و سبب حفظ سلامتی پوشش داخلی معده و حفظ تعادل اسیدی آن شود.
فواید شوید در روزهای کرونایی
مصرف شوید تازه، برای تنگی نفس، سکسکه، ضعف معده و کبد و طحال، سنگ کلیه و مثانه، کولیت، درد مفاصل، درد قاعدگی و بیماریهای تناسلی مفید است. شوید مسکن درد شکم و روده، بازکننده گیر و انسداد آنها و هاضم قوی میباشد. شوید، پزنده طعام، بازکننده باد و بول و حیض و شیر است، و تخم آن در این خصوص قویتر از خود آن میباشد. خوردن شوید، یرقان (زردی پوست)، امراض بلغمی، سکسکه، ضعف معده، جگر و طحال را رفع میکند.
خوردن شوید سرفه و تنگی نفس را بهبود میدهد. شوید یا شبت با طبیعت گرم و خشک، مفید حال بلغمیها و سردمزاجها است. شوید تازه، از منظر طب سنتی، تحلیل برنده اخلاط بدن، بازکننده انسداد عروق، اشتهاآور، مدر و قاعده آور است و میتواند با افزایش ترشح انسولین، سطح قند خون را در بیماران دیابتی کاهش دهد. فراموش نکنیم که در مقالههای طب نوین هم تأکید شده است که استفاده از شوید تازه باعث کاهش سطح تری گلیسرید و کلسترول خون میشود.
پختن گوشت با شوید تازه باعث برطرف شدن بوی بد گوشت و پختن سریعتر آن میشود. این روش پخت، هضم گوشت را برای افرادی که معدههای ضعیفی دارند، سادهتر میکند. به همین دلیل پرورش شوید در منزل و مصرف مداوم آن، فواید بسیاری برای بدنتان دارد.
خوردن آب پخته شوید رفع سکسکه و قی و غثیان غذای فاسد میکند. ضماد پخته شوید که از جوشیدن و پختن سفت شده باشد با عسل بر مقعد باعث لینت طبع میشود. نوشیدن آب پخته شوید رفع درد پشت و کلیه و مثانه میکند.
شوید تازه، از منظر طب سنتی، تحلیل برنده اخلاط بدن، بازکننده انسداد عروق، اشتهاآور، مدر و قاعده آور است و میتواند با افزایش ترشح انسولین، سطح قند خون را در بیماران دیابتی کاهش دهد.
بایدهای غذایی برای مهار "استرس"
به نظر کارشناسان، آنچه میخورید روی واکنش بدن در برابر استرس تأثیر میگذارد. پرهیز از مصرف بعضی خوراکیها باعث کاهش استرس بر بدن و زندگی روزمرهٔ میشود. در اینجا چهار تغییر در رژیم غذایی را برای مهار بهتر استرس آوردهایم. علاوه بر سیر شدن، غذایی که میخورید باید میلیون میلیون باکتریهایی را هم که در رودههای شما زندگی میکنند سیر کنند. بعضی پژوهشها نشان داده است که تنظیم باکتریهای روده از طریق رژیم غذایی اثرات مثبتی بر نشانههای اضطراب و نگرانی دارد. مقدار و نوع باکتریهای درون رودهها با رژیم غذایی ما تغییر میکند و بنا به نظر دکتر رنگان چاترجی، رژیم غذایی خوب “باعث آرامش ذهن” میشود.
چاترجی اظهار کرد: “ارزانترین و آسانترین کاری که میتوانید برای داشتن باکتریهای خوب و متنوع در رودهها انجام دهید افزایش گوناگونی موادغذایی است که میخورید سعی کنید هر روز حداقل پنج سبزیجات در رنگهای مختلف بخورید. حداقل نتیجهٔ مواد خوراکی کامل تولید فیبر است که بهترین برای باکتریهای رودهٔ بزرگ است”.
بدن ما نمیتواند فیبر را هضم کند، فیبر در بسیاری از میوهها و سبزیها وجود دارد پس دررودهها تخمیر میشود و به رشد میکروبهای مفید کمک میکند. در بخشی از فرآیند تخمیر، باکتریها، مواد شیمیایی ضروری و اسیدهایی آزاد میکنند که در تعامل با بقیهٔ سلولهای بدن عمل میکند. فلیسا جاکا، رئیس مرکز فوداندمود دانشگاه دیکن استرالیا تاکید کرد این عمل بر مغز و سلامت سیستم ایمنی ما اثر دارد. جاکا توصیه میکند که غذاهایی از رژیم غذایی مدیترانهای بخوریم مانند” میوه، سبزیجات، غلات، و دانههای کامل که حاوی مقدار زیادی فیبر هستند” او میگوید باکتریها میتوانند از مواد غذایی تخمیر شده مثل کلمترش یا کلمترش، کیمچی، کومبوجا و کفیر تغذیه کنند و این مواد را تخمیر کنند و باعث سلامتی بیشتر ما شوند.
وقتی مقدار زیادی قند مصرف میکنید بدن شما برای جذب گلوکز اضافی و تنظیم میزان قند خون، انسولین آزاد میکند. بنا به نظر سوفیا مدلین، کارشناس تغذیه، این بالا و پایین شدن میزان قند خون، عوارض منفی دارد مانند از دست دادن تمرکز و خستگی که باعث میشود “توانایی فرد برای مقابله با موقعیتهای تنشزا کاهش پیدا کند. اثرات مثبت و منفی کافئین بر نگرانی و اضطراب ثابت شده است. بیشتر تحقیقات بر مبنای بررسی افرادی است که دچار نگرانی و اضطراب بودهاند، اما سوفیا مدلین، کارشناس تغذیه میگوید این نتایج معمولاً در کسانی که دچار استرس روزمره هستند هم دیده میشود.
مدلین اظهار کرد: ” واکنش شما بستگی دارد به حساسیت ژنتیکی شما به کافئین و جنسیت شما و مقدار قهوهای که مینوشید و همچنین به میزان اضطراب و تنشی که دارید”. نوشیدن کافئین بر خواب اثر میگذارد که به نوبهٔ خود بر چگونگی واکنش در برابر استرش مؤثر است. اگر خوردن و نوشیدن کافئین بر شما اثر منفی دارد بهتر است از نوشیدنیهای بدون کافئین استفاده کنید.
وی تاکید کرد: هرگز با شکم خالی و گرسنه، خودتان را در موقعیتهای تنشزا قرار ندهید. مدتهاست که ما دریافتهایم گرسنگی باعث حساسیت و آزردگی میشود”. وقتی گرسنه هستید، قند خونتان پایین میآید و کورتیزول و آدرنالین که همان هورمونهای جنگوگریز در بدن هستند، افزایش پیدا میکنند. اضافه کردن گرسنگی به موقعیتی تنشزا باعث افزایش احساسات منفی میشود. خوراکیهای کوچک و سالمی در دسترس داشته باشید تا جلوی گرسنگی را بگیرد، بهویژه اگر در انتظار روزی سخت هستید.
نظر شما