به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، دکتر محمدرضا شانه ساز در مورد آلودگی شیر و لبنیات اظهار کرد: یکی از معضلات اساسی کشور پایین بودن سرانه مصرف شیر و لبنیات است و بخش اعظمی از مردم جامعه ما در معرض آسیب کمبود کلسیم هستند.
وی افزود: اینکه با ارائه اعداد و ارقامی گفته میشود میزان آفلاتوکسین در لبنیات و شیر بالا است، درست نبوده و فکر میکنیم که اطلاعات رجوع شده بیشتر براساس کار دانشگاهی بوده و مراکز معتبر و رسمی که کار آزمایشگاهی را انجام میدهند به هیچ عنوان این اطلاعات را تائید نمیکنند.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید براینکه اطلاعات ارائه شده درمورد میزان آفلاتوکسین لبنیات قطعاً غلط است، گفت: با توجه به پایین بودن سرانه مصرف شیر در کشور که به کمتر از یک لیوان در روز میرسد، نمیتوان خطر قطعی ناشی از کمبود مصرف لبنیات که همان پوکی استخوان است را با القای این اطلاعات غلط به یک خطر احتمالی، تحت عنوان بالا بودن آفلاتوکسین معاوضه کرد.
وی تصریح کرد: از حدود هفت سال پیش محصولات لبنی به صورت مرتب از این بعد پایش میشوند؛ آمار اداره کل غذا کمتر از ۳.۵ درصد آلودگی را نشان میدهد در حالی که بسیاری از کشورهای همسایه و کشورهای دیگر میزان آلودگی بسیار بالاتر است.
دکتر شانه ساز با تاکید براینکه ابتلا به سرطان در کشور ما بالاتر از نرم جهانی نیست، عنوان کرد: این میزان نسبت به کشورهای اطراف بسیار پایینتر نیز هست.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان مصرف شیر در کشور یک پنجم استاندارد است، گفت: بدون شک در صنعت غذا و کارخانجات لبنی با حضور مسئولان فنی، آزمایشگاههای مجهز و نظارت مستمر سازمان غذاو دارو، نگرانی به مراتب کمتر از مراکز سنتی است که لبنیات در آنها عرضه میشود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه میزان آلودگی شیر طی سالهای گذشته روند نزولی داشته است، افزود: ۳.۵ درصد در واقع میزان قابل اعتنایی نیست و نباید از این بابت نگران بود؛ توصیه اکید ما این است که مردم به این تبلیغات سوء توجه نداشته باشند و مصرف شیر را متوقف نکنند.
وی خاطرنشان کرد: به مردم اطمینان کامل میدهیم که شیر و انواع لبنیات پاستوریزه را که تحت کنترل وزارت بهداشت است، بدون نگرانی مصرف کنند.
نظر شما