محمودرضا افلاکی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: جهاد کشاورزی وظیفه دارد هرسال در زمان کاشت، منابع بذری مناسب را در اختیار کشاورزان قرار دهد که در شرایط کنونی یکی از منابع مهم تامین بذر، واردات از کشورهای خارجی همچون هلند است و کانون ۱۰۰ نفره سیبزمینی کاران ایران به عنوان متولی اصلی واردات بذر سیب زمینی، هر چهار سال یکبار اقدام به وارد کردن بذر های مناسب برای کاشت سیب زمینی می کند.
وی افزود: کشورهای خارجی که کانون سیب زمینی کاران ایران از آنها بذر وارد می کند، همواره برای تولید بذرهای جدید در حوزههای مختلف پژوهش و فعالیت میکنند و از این رو شاهد واردات انواع جدید بذر محصولات کشاورزی به کشور در سال های گذشته بوده ایم.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه بر اساس قواعد حمایت از تولید داخلی، تولید بذر هسته های اولیه سیب زمینی در قالب مینی تیوبر در کشور آغاز شده است، خاطر نشان کرد: استان اصفهان دارای شش کارگاه مجزای تولید بذر مینی تیوبر است و این واحدها بیش از پنج میلیون ریز غده سیب زمینی در زمان کاشت این محصول برای استفاده در مزارع تولید می کنند.
بذر مینیتیوبر، یک سوم نیاز بذری سیبزمینی کاران را تامین می کند
افلاکی اضافه کرد: بذرهای مینی تیوبر از لحاظ طبقه بندی کشاورزی در رتبه ها و استاندارد های بسیار مناسبی قرار دارند و کلاس های اول و دوم این نوع از بذرها برای استفاده در اختیار کشاورزان سیب زمینی خوراکی قرار می گیرد. تولید بذرهای مینی تیوبر از این جهت برای کشاورزی اهمیت دارد که می تواند بیش از یک سوم بذر مورد نیاز سیب زمینی کاران برای کاشت را تامین کند.
وی ادامه داد: اغلب افرادی که اکنون در حوزه های پژوهشی و تولیدی بذر مینی تیوبر فعالیت می کنند، سیب زمینی کاران سابق یا دانش آموختگان رشته های کشاورزی هستند که با استفاده از دانش جدید تکثیر گیاهچه، کمک شایانی به کاشت محصولی مهم در بخش کشاورزی کشور کرده اند. مرکز بیوتکنولوژی منطقه مرکزی کشور در استان اصفهان واقع شده و این مرکز، گیاهچه عاری از بیماری و با اصالت سیب زمینی مورد نیازشش کارگاه تولید بذر مینی تیوبر در اصفهان را تامین میکند.
سطح زیرکشت حبوبات در استان کاهش نیافته است
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: شش کارگاه مذکور، گیاهچه های تحویل گرفته از مرکز بیوتکنولوژی منطقه مرکزی ایران را برای کاشت بافت به گلخانه های استاندارد منتقل می کنند و در نهایت ریزغده های سیب زمینی برای کاشت در مزارع تحت شرایط کنترل شده، تولید می شود. نوع "اس" و "اس ای" این بذر هسته های اولیه و مادری سیب زمینی است که در اختیار گروه های تولید کننده ریزغده های سیب زمینی قرار می گیرد.
افلاکی همچنین اعلام کرد: در میزان سطح زیرکشت حبوبات در استان اصفهان کاهشی صورت نگرفته و با توجه به بارندگی های اخیر، سطح و میزان تولید در این بخش از کشاورزی استان مناسب و قابل توجه بوده است.
نظر شما