به گزارش خبرنگار ایمنا؛ وزیر بهداشت با اشاره به اینکه آنفلوآنزا مهار شده است، اظهار کرد: آنفلوآنزا با وجود موج سرکشی که داشت با همکاری و مشارکت گسترده مردم و همراهی صداوسیما و رسانههای گروهی مهار شد. مطابق پیشبینیها آنفلوآنزا از سه روز گذشته سیر نزولی پیدا کرده است البته نباید کماکان از مراقبتهای خاص برای جلوگیری از شیوع آن غافل شد.
سعید نمکی، با تاکید بر مسائل و مشکلات بیمارستان امیرالمومنین(ع) قم، گفت: ساخت بیمارستان ٢٢٠ تخت خوابی امیرالمؤمنین(ع) قم را خیرین با مساعدت مجموعهای از دفتر آیتالله خوانساری آغاز کردند و دولت نیز از کمکهایی که میشد از بدنه دولت انجام داد دریغ نکرد.
وی تصریح کرد: هفته گذشته با آقای لاریجانی و دکتر سرمست استاندار قم جلسهای در رابطه با مشکلات این بیمارستان داشتیم و قرار بود دکتر جان بابایی به عنوان معاون درمان به قم سفر کنند اما من به شخصه برای رسیدگی به شهر قم آمدم.
وزیر بهداشت در خصوص مشکلات بیمارستان امیرالمومنین(ع)، اظهار کرد: مشکلات این بیمارستان دو نوع هستند یکی مشکلات انشعابات که استاندار قم با تشکیل کارگروه این مشکلات را پیگیری میکند و دیگری مشکلات مالی که قسمتی از آن تعهدات خیر این مجموعه است و قسمت دیگر بحث تاسیسات این مجموعه است که دولت قبول کرد ١٠ میلیارد تومان برای رفع این مشکل کمک کند، همچنین خیرین محترم نیز ٣٠میلیارد تومان کمک خواهند کرد تا مشکلات قسمت تاسیسات به طور کامل حل شود و امیدواریم در دوماه آینده این بیمارستان به بهره برداری برسد.
نمکی در مورد مشکلات گردشگری سلامت، گفت: یکی از مشکلات گردشگری سلامت ورود بعضی از دلالها و بیضابطه بودن این بخش بود که معاونت درمان وزارتخانه با کمک وزارت میراث فرهنگی طراحیهای لازم را داشته و وضع گردشگری سلامت ساماندهی شده است.
کودکان حاصل از جنین های فریز شده و ابتلا به سرطان
نتایج یک مطالعه که به تازگی در دانمارک انجام شده است، نشان میدهد کودکانی که از جنینهای فریز شده ناشی از لقاح خارج رحمی (IVF) به دنیا میآیند، نسبت به کودکانی که از جنینهای طبیعی به دنیا میآیند، بیش از دو برابر بیشتر احتمال دارد که در دوران کودکی به سرطان مبتلا شوند. این مطالعه که بر روی بیش از یک میلیون کودک در دانمارک انجام شد، نشان داد، کودکانی که از جنینهای فریز شده ناشی از لقاح خارج رحمی به دنیا میآیند نسبت به کودکانی که از مادران بارور متولد میشوند، ۱۵۴بیش از دو برابر بیشتر احتمال دارد که در دوران کودکی به سرطان مبتلا شوند.
تمامی کودکانی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند، در فاصله زمانی میان سالهای ۱۹۹۶ و ۲۰۱۲ متولد شده بودند؛ از این کودکان سه هزار و ۳۵۶ نوزاد از طریق انتقال جنین فریز شده به رحم مادر به دنیا آمده بودند. این مطالعه در میان کودکانی که مادرانشان به صورت طبیعی باردار شده بودند، نشان داد که از هر ۱۰۰ هزار کودک ۱۷.۵ مورد آنها در دوران کودکی به سرطان مبتلا شدند؛ درحالیکه این شمار در کودکان ناشی از جنین های فریز شده لقاح خارج رحمی ۴۴.۴ مورد در هر ۱۰۰ هزار کودک متولد شده بود.
با این حال محققان تاکید کردند این مطالعه نشان داد که لقاح خارج رحمی به خودی خود موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان -مانند سرطان خون، مغز و تومورهای نخاع- نمیشود و این ارتباط تنها برای جنینهای یخزده وجود داشت. محققان این واقعیت را مطرح میکنند که منجمد کردن جنین و دوباره گرم کردن آن به همراه مواد شیمیایی که در این رویه استفاده میشوند، میتواند در بروز تغییرات ژنتیکی که بعدا به سرطان منجر میشوند، نقش داشته باشند.
مواد مغذی گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون را میتوان جایگزین گوشت گوسفند کرد چراکه میتواند تمام مواد لازم و ضروری بدن را تأمین کند. مصرف پروتئینهای حیوانی و گیاهی توسط افراد در سنین مختلف همواره مورد توجه مردم بوده است، اما استفاده از پروتئینهای دارای ارزش غذایی برتر؛ همچون گوشت آبزیان و پرندگان در سبد غذایی روزانه، از سوی متخصصان تغذیه مورد تأکید بیشتری قرار دارد. گوشت «بوقلمون» یکی از مواد پروتئینی است که سرشار از ویتامینهای گروه B، فسفر، پتاسیم، آهن و زینک است که مواد مغذی مهمی به شمار میآیند. این گوشت سرشار از آنتی اکسیدان سلنیوم نیز است که برای تیروئید، متابولیسم و تقویت سیستم ایمنی ضروری است.
گوشت بوقلمون حاوی تریپتوفان؛ اسید آمینهای که مغز برای تولید سروتونین مورد استفاده قرار میدهد است. سروتونین، یک پیام رسان عصبی است که باعث احساس آرامش در فرد میشود و بسیاری از افراد، گوشت بوقلمون را برای رفع بیخوابی میخورند؛ زیرا حاوی ویتامین B۳ و B۶ است که برای رفع این وضعیت مفید هستند.
متخصصان تغذیه توصیه میکنند که مصرف غذاهایی را که متابولیسم شما را بهبود میدهند، افزایش بدهید. گوشت بوقلمون حاوی ارزش غذایی زیادی است و ویتامین ب ۶ مجود در آن به بالا رفتن سطح انرژی ما کمک میکند و در بسیاری از کشورها به ویژه در کشورهای آمریکا، کانادا، انگلستان و ایرلند از محبوبیت زیادی برخوردار است.
شیوع افسردگی در بیماران سرطان ریه
مطالعه جدید نشان می دهد افسردگی در بین بیماران مبتلا به سرطان ریه بسیار شایع است و می تواند بر کیفیت زندگی و نتیجه درمان آنها تاثیر گذارد. «باربارا اندرسون»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی اوهایو، در این باره اظهار کرد: «یافته ها نشان می دهد پزشکان باید بیماران مبتلا به سرطان ریه را از لحاظ افسردگی هم تحت نظر داشته باشند و در صورت لزوم آنها را به بخش های مراقبت های روانی ارجاع دهند.»
وی در ادامه افزود: «افسردگی تنها بخشی از مشکل این بیماران است و معمولا با پکیج کاملی از عملکرد بد، علائم فیزیکی بیشتر، استرس، اضطراب و موارد بیشتر همراه است. تمامی این موارد می توانند تاثیر منفی بر درمان، سلامت کلی بدن، کیفیت زندگی و روند پیشرفت بیماری داشته باشند.»
این مطالعه شامل ۱۸۶ بیمار بود که اخیرا مبتلا به سرطان ریه تشخیص داده شده بودند. حدود یک سوم آنها یا مبتلا به افسردگی شدید (۸ درصد) یا افسردگی درحد متوسط (۲۸ درصد) بودند. افراد مبتلا به افسردگی شدید با میزان بالا ناامیدی هم روبرو بودند: ۹۳ درصد آنها عنوان کرده بودند که کارکردن، نگهداری از وسایل خانه و معاشرت با دیگران برایشان بسیار دشوار است و یک سوم به خودکشی فکر می کردند.
بیماران مبتلا به افسردگی شدید با میزان بالا استرس مرتبط با سرطان هم مواجه بودند و کمترین اعتماد را به روند بهبودی شان داشتند. در مطالعه قبلی، اندرسون و تیم تحقیقاتی اش، به رابطه بین افسردگی و نرخ پایین زنده ماندن در بیماران مبتلا به سرطان سینه پی بردند و متوجه شدند این گروه از بیماران از درمان سلامت روان بهره خوبی خواهند برد.
علت های تعجب آور کاهش حافظ
از دست دادن حافظه می تواند سوای آلزایمر، با بسیاری از دلایل در ارتباط باشد و در هر سنی رخ دهد. از everydayhealth افسردگی قابل توجه، بد خوابی و ... از دلایلی هستند که می توانند منجر به شکایات حافظه شوند و عملکرد مغز را تحت تاثیر منفی قرار دهند. برخی از رایج ترین دلایلی که منجر به کاهش سطح حافظه می شوند، عبارتند از:
آپنه خواب
این اختلال خواب بسیار شایع و البته قابل درمان است و منجر به قطع تنفس در زمان های کوتاه و در طول خواب شبانه می شود. افراد مبتلا به آپنه خواب، بعد از بیدار شدن خستگی و سردرد در تمام طول روز را ممکن است تجربه کنند. آپنه خواب اگر درمان نشود، حافظه مربوط به تعیین مسیر را تحت تاثیر قرار می دهد. این نوع حافظه در واقع توانایی یادآوری جهت ها یا مکان اشیایی مانند کلیدهایتان است. طبق یک تحقیق، خواب عمیق که به عنوان حرکت سریع چشم یا REM نیز شناخته می شود، نقش مهمی در حافظه دارد. علت ارتباط آپنه خواب با از دست دادن حافظه این است که در افراد مبتلا به آپنه خواب، انتقال اکسیژن به مغز چند صدبار در طول شب متوقف می شود. مغز تحت فشار قرار می گیرد و فرد از خواب بیدار می شود.
سکته مغزی خاموش
تغییرات واضح در توانایی فکر کردن و حرکت به طور معمول می تواند ناشی از سکته مغزی باشد که در آن عروق خونی مغز مسدود می شوند. مشکلات حافظه خفیف نیز از نشانه های دیگر سکته مغزی خاموش هستند که عروق خونی کوچکتر را تحت تاثیر قرار می دهد. این تغییرات در عملکرد مغز از سیر خفیف تا شدید متغیر هستند و اختلال شناختی عروقی نامیده می شوند. مغز نسبت به انسداد جریان خون و یا محرومیت از اکسیژن و مواد مغذی حساس و آسیب پذیر است. علاوه بر این افراد با کاهش میزان حافظه، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سکته مغزی هستند.
داروها
از دست دادن حافظه می تواند با مصرف برخی داروها و مخدرها از جمله قرص های خواب، آنتی هیستامین ها، داروهای ضد اضطراب، داروهای ضد افسردگی، کاهنده های کلسترول خون، مسکن های خاص، داروهای دیابت و ... در ارتباط باشد. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین هشدار می دهد که داروهای کاهنده کلسترول شناخته شده به نام استاتین ها، خطر ابتلا به عوارض شناختی برگشت پذیر را افزایش می دهند؛ یعنی از دست دادن حافظه و سردرگمی. مصرف داروی دیابت نوع ۲ مانند متفورمین نیز با مشکلات حافظه در ارتباط است.
کمبودهای تغذیه ای
مطالعات نشان داده کاهش میزان ویتامین ب ۱۲ در بدن و در واقع کم خونی ناشی از این ویتامین با کاهش سطح حافظه مرتبط است. این ویتامین برای عملکرد عصبی طبیعی ضروری است و کمبود آن حتی می تواند منجر به زوال عقل شود. مصرف روزانه ۲.۴ میکروگرم ویتامین ب ۱۲ از طریق منابع طبیعی غذایی مانند محصولات لبنی، گوشت و ماهی و یا غلات غنی شده ضروری است.
استرس، اضطراب و افسردگی
همانطور که این سه فاکتور در افزایش مشکلات حافظه موثر هستند، کاهش آنها نیز سطح حافظه را بهبود می بخشد. استرس مزمن درمان نشده می تواند منجر به افسردگی شود و عملکرد مغز را تحت تاثیر منفی قرار دهد.
راهکارهای پیشگیرانه
از ذهن خود کار بکشید، زیاد بخوانید و بنویسید و بگذارید که سلول های خاکستری مغزتان فعال باشند. تغذیه سالمی داشته باشید و مصرف مرتب انواع میوه، سبزی و ماهی را در برنامه غذایی خود بگنجانید. استفاده روزانه چهار تا پنج فنجان میوه و سبزیجات پهن برگ مثل کلم بروکلی، اسفناج و کاهو برای پیشگیری از فراموشی و کاهش حافظه مفید است. کم آبی، مهم ترین عامل از دست دادن حافظه است. پس برای پیشگیری از ضعف حافظه به مقدار کافی مایعات بنوشید. پرهیز از مصرف زیاد گوشت، قهوه، الکل و سیگار که به تخلیه ذخایر انواع ویتامین منجر می شود، برای جلوگیری از تحلیل رفتن قوای ذهنی و آلزایمر بسیار مفید است
بهتر است زبان دیگری بیاموزید. افرادی که در زندگی روزمره به دو زبان مختلف صحبت می کنند، توان مغزی بیشتری پیدا می کنند و ذهن آنها قوی تر می شود. حل کردن جدول، بازی شطرنج و کامل کردن پازل و حل مساله و بازی های فکری و آموختن چیزهای جدید نیز ذهن شما را فعال نگه داشته و با کاهش حافظه و فراموشی مقابله می کند.
پزشک شما باید از تمام داروهای تجویزی و غیرتجویزی که مصرف می کنید، آگاه باشد. زیرا ترکیب بعضی از داروها باعث گیجی، فراموشی یا آسیب بلندمدت به حافظه می شود.
نظر شما