بهروز عطایی در گفتگو با خبرنگار ایمنا گفت: اپیدمی آنفلوآنزا هر ساله وجود دارد، اما گاهی اوقات ویژگیهای ویروس عامل این بیماری دچار نوسان میشود؛ ویروسها موجودات ذره بینی زندهای هستند که برای زندهماند نتغییراتی در خود ایجاد میکنند و به همین دلیل تاثیر این ویروس، هر ساله متفاوت است.
وی ضمن رد شایعاتی مبنی بر بروز عوارض شدید و غیرقابل جبران در صورت تزریق واکسن آنفلوآنزا گفت: اکنون دو نوع واکسن سه و چهار ظرفیتی برای آنفلوآنزا وجود دارد که میتواند حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از وقوع این بیماری پیشگیری کند.
عضو هیئت علمی گروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: این واکسن مانند دیگر واکسنها عوارض خفیفی از جمله بدن درد، سوزش محل تزریق و تب خفیف را به دنبال دارد که عموما پس از ۱۲ تا ۲۴ ساعت رفع میشود و گزارشی مبنی بر بروز علائم شدیدتر و غیرقابل جبران وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: این بیماری فقط مختص ایران نیست، بلکه در تمام نقاط جهان شایع است و هنگام شروع به صورت پاندمی و همهگیر منتقل میشود.
عطایی افزود: از ابتدای مهر تا ۱۰ آذرماه امسال، ۸۴۷ مورد مشکوک به این بیماری بستری شدهاند که ۵۳.۶ درصد آنها را زنان تشکیل میدهند و پس از انجام آزمایشات، ابتلا به آنفلوآنزا در ۶۸ نفر از آنها تایید شد.
وی ادامه داد: از این تعداد ۹۰ درصد افراد به ویروس آنفلوآنزا H۱N۱، هشت درصد ویروس نوع B و بقیه به ویروس H۳N۲، مبتلا بودند و تعداد فوتیها ۱۰ نفر بوده است.
این متخصص بیماریهای عفونی گفت: اکنون ۴۴ زن باردار مشکوک به آنفلوآنزا بستری شدهاند که این بیماری در ۱۳ نفر آنها تایید شده و مورد فوتی در آنها گزارش نشده است.
نظر شما