به گزارش ایمنا و به نقل از وبدا، محمد آقاجانی اظهار کرد: افراد ممکن است به دلایل مختلف همچون، عوامل مادرزادی، بیماریها و یا تصادفات و حوادث دچار ضایعه استخوانی شوند که مهمترین علت این ضایعات در کشور، حوادث ترافیکی است.
آقاجانی با بیان اینکه عارضه بخش عمدهای از این حوادث، ضایعات استخوانی است، توضیح داد: گاهی اوقات این ضایعات توسط خود بدنترمیم میشوند، اما گاهی این ترمیم توسط بدن انجام نمیشود و احتیاج به اقدامات پزشکی دارد.
وی درخصوص این دستاورد فناورانه دانشگاه که برای به سرانجام رساندن آن ۱۰ سال زمان صرف شده است، گفت: پژوهشگران دانشگاه در این تحقیق توانستند به زیست مادهای دست پیدا کنند که بسیار شبیه به استخوان است و هم اینکه قابلیت استفاده در پرینترهای سه بعدی را برای طراحی و ساخت استخوانهای اختصاصی برای پوشش نقص هر بیمار دارد.
آقاجانی دستاورد دیگر محققان این دانشگاه را ساخت پرینتر سه بعدی برای طراحی و تولید این زیست ماده در داخل کشور عنوان کرد و گفت: تاکنون پنج بیمار که یکی از آنها دچار «تی بی آی» پا و چهار نفر دیگر دچار ضایعات فکی بودهاند، با استفاده از این دستاورد به خوبی درمان شدهاند و نتیجه درمان برای آنها رضایت بخش بوده است.
نظر شما