به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، این میوه دوستداشتنی دارای مقادیر بالایی از ویتامینها و عناصر معدنی شامل پروتئین، کربوهیدرات، کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است. آنتیاکسیدانهای موجود در گیلاس با پیری زودرس پوست مقابله میکند و "آنتیسیانین" آن ترکیبی مفید در برابر حمله رادیکالهای آزاد و سرطان پوست محسوب میشود.
برخورداری از ویتامینهای A، C، E، K و عناصری همچون منیزیم، فلوئور، روی، مس، کبالت، منگنز، اسید فولیک و قند لولوز، گیلاس را به میوهای مفید برای سلامت افراد تبدیل کرده است. همچنین آنتیسیانین این میوه، منبعی ارزشمند برای محافظت از سلولهای عصبی و سلامت مغزی جنین است و کلسیم موجود در آن نیز به استحکام استخوانها کمک میکند.
گیلاس سرشار از خواص ضدباکتریایی است که منجر به پاکسازی خون از مواد سمی میشود و نقش موثری در پیشگیری از بروز آکنه دارد. علاوه بر این وجود ویتامین C در این میوه به داشتن پوستی روشن، شفاف و لطیف کمک میکند و در درمان سرماخوردگی نیز مفید واقع میشود.
یکی از آنتیاکسیدانهای موجود در گیلاس، ملاتونین است که در داشتن احساس آرامش و کاهش تحریکات عصبی و استرس نقش مؤثری دارد. بنابراین خوردن این میوه جادویی به داشتن خوابی آرام کمک میکند و در درمان سردردهای عصبی تاثیرگذار است.
علاوه بر این آنتیسیانین و فلانوئیدهای گیلاس، نقش چشمگیری در درمان دردهای ناشی از میگرن دارند و مصرف روزانه چند عدد گیلاس میتواند در کاهش این قبیل دردها بسیار مفید واقع شود. سایر ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود در این میوه باعث بهبود سلامت قلب و عروق، تنظیم ضربان قلب، پیشگیری از تصلب شرایین، بهبود عملکرد حافظه، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و درمان دردهای عضلانی ناشی از ورزش میشود.
از دیگر مزایای مصرف این میوه میتوان به کاهش فشار خون بالا ، کاهش قند خون، افزایش تولید انسولین، بهبود بینایی، محافظت از چشمها در برابر خشکی، پیشگیری از عفونت و التهاب به دلیل وجود آنتیاکسیدانها و ویتامینها، کاهش علائم آرتروز و نقرس به علت اثرات ضدالتهابی، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و درمان سوء هاضمه اشاره کرد.
نظر شما