به گزارش خبرنگار ایمنا؛ محققان دریافتند تحریک الکتریکی سیستم عصبی می تواند به کاهش آسیب مغزی ناشی از سکته مغزی کمک کند.در آزمایشات اولیه مشخص شد با انجام تحریک الکتریکی، جریان خون به مغز از طریق گشادشدن عروق خونی آسیب ندیده و عبور لخته خون افزایش مییابد. همین مسئله موجب انتقال خون غنی از اکسیژن به نواحی تهدیدشده مغز میشود.
محمد موسوی، مدیر بخش جراحی عروق عصبی در بیمارستان دانشگاه استیتن آیلند نیویورک سیتی که در این تحقیق حضور نداشته است، در این باره میگوید: «بافت مغز حساسترین عضو نسبت به کمبود اکسیژن است. زمانیکه به قدرکافی اکسیژن یا خون دریافت نکند، به سرعت می میرد. اگر یکی از عروق خونی مسدود شوند، آن رگ باید فوراً باز شود.»
جفری سیور، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، در این باره میگوید: «ما معتقدیم این شیوه میتواند درمان جدیدی برای بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک باشد.
محققان در این مطالعه، یک الکترود کوچک تحریک کننده عصبی را در یک عمل جراحی کوچک در سقف دهان کاشتند. در مدت ۵ روز، الکترود توده سلول عصبی را به مدت ۴ ساعت در روز به طور فعالانه تحریک میکرد.
یافتهها نشان داد درمان موجب کاهش میزان ناتوانی بیماران در مدت ۳ ماه بعد از سکته شد.
محققان تاکید میکنند این درمان زمانی مؤثرتر خواهد بود که ۸ تا ۲۴ ساعت بعد از شروع سکته حاد ایسکمیک اتفاق بیفتد.
به گفته محققان، این درمان میتواند برای افرادی که قادر به مصرف داروهای حل کننده لخته خون نیستند ایمن و مؤثر باشد.
نشانههای استرس و اضطراب
یک روانشناس با بیان اینکه هر عاملی که تعادل انسان را به هم بزند، یک استرس محسوب میشود،گفت: اضطراب یک هیجان بوده و فردی که مضطرب است، انتظار یک واقعه بد را میکشد و همیشه احساس میکند قرار است یک خطر قریبالوقوعی اتفاق بیفتد.
سیما فردوسی، روانشناس با اشاره به تفاوت استرس و اضطراب، اظهار کرد: استرس به حالتی گفته میشود که تعادل فرد به هم میخورد؛ یعنی هر عاملی که تعادل انسان را به هم بزند، یک استرس محسوب میشود؛ در نتیجه باید استرسی که به انسان وارد میشود، خروجی و تظاهراتی داشته باشد که یکی از پیامدهای آن اضطراب است.
وی ادامه داد: اضطراب یک هیجان بوده و فردی که مضطرب است، انتظار یک واقعه بد را میکشد و همیشه احساس میکند یک خطر قریبالوقوعی قرار است اتفاق بیفتد و اتفاق بدی رخ خواهد داد؛ در حالی که نمیداند این اتفاق چه چیزی است و حالتی دارد که به آن انتظار «به ستوه آورنده» میگویند.
این روانشناس با اشاره به نشانههای ایجاد اضطراب در افراد، افزود: تپش قلب، گُرگرفتگی، تعریق و درد همه از علائم ایجاد اضطراب هستند.
فردوسی در پاسخ به این پرسش که «چه عواملی باعث ایجاد اضطراب میشوند»، گفت: یکی از مسائل بسیار مهم در مورد انسان فکر اوست؛ یعنی انسانهایی که نمیتوانند فکرشان را مدیریت کنند و فکرشان را مقابل افکار ناراحتکننده باز میگذارند. درباره اتفاقات بد، خود نیز به آن دامن میزنند، روی آن فکر کرده و پیگیر حوادث میشوند.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است در ابتدا یک عامل بیرونی موجب اضطراب شده باشد، اما اگر عامل بیرونی کاملاً برای فرد مشخص شود، مانند دیدن یک شخص، صحنه یا یک شئ باعث ایجاد ترس میشود.
این روانشناس تصریح کرد: برای نمونه خیلیها عنوان میکنند که از ارتفاع، هواپیما یا حمام رفتن و آب میترسند که ریشه آن میتواند تجربه بد گذشته باشد یا از آن تجربه بدی نداشته باشند، بلکه از مسائل دیگری که آن هم برای فرد خطرآفرین بوده، باشد.
فردوسی با بیان نمونهای از ایجاد اضطراب در افراد،تاکید کرد: برای نمونه فرد در جایی قرار داشته است که دچار حادثه شده، شاهد خطر برای فرد دیگری بوده یا ممکن است فرد در دوران گذشته پدر و مادری خشن داشته که او را کتک میزدند و در صحبت کردن او را تهدید میکردند؛ در نتیجه این خطر آفرینی متغیرها میتواند عامل ترسها را جابجا کند؛ یعنی ترسهای اولیهای وجود داشته باشد که این به ترسهای ثانویه تبدیل میشود.
مواد غذایی که باعث جوش می شوند
برخی از خوراکیها در رژیم غذایی افراد به بروز و تشدید آکنه منجر میشود، در این گزارش به معرفی خوردنیهای محرک آکنه میپردازیم.
آکنه یکی از مشکلات پوستی متداولی است که ۱۰ درصد جمعیت جهان با آن دست و پنجه نرم میکنند عوامل زیادی در بروز آکنه تاثیر دارند و میتوان به تولید بیش از حد کراتین و التهاب و مسدود شدن منافذ پوست اشاره کرد
ارتباطی بین رژیم غذایی و بروز آکنه موضوعی بحث برانگیز است که اخیراً مطالعاتی روی این مقوله در حال انجام است؛ در ادامه چهار غذایی که بر بروز آکنه تأثیر میگذارند اشاره میکنیم
فستفودها
جوش به شدت با رژیم غذایی دارای کالری و کربوهیدرات وابسته است، فستفودهایی مانند برگرها، ناگت، هاتداگ، سیبزمینی سرخ کرده، نوشابه و میلک شیکها یکی از رژیمهای غذایی غربی و پر خطر از لحاظ آکنه هستند
مطالعهای روی پنج هزار نوجوان چینی نشان میدهد که غذاهای دارای چربی زیاد ۴۳ درصد امکان بروز جوش را افزایش میدهد و به طور مؤثر خوردن فستفود ۱۷ درصد، احتمال ابتلا به این عارضه را تسریع میکند، مطالعه جداگانه دیگری روی ۲ هزار و ۳۰۰ مرد ترکیهای نشان داده مصرف همبرگر و سوسیس ۲۴ درصد خطر بروز آکنه را افزایش داده است.
هنوز به طور واضح مشخص نیست که چرا خوردن فستفودها منجر به افزایش ابتلا به آکنه میشود، اما برخی محققان معتقدند که به دلیل تأثیر بر بیان ژن و تغییر سطح هورمون این عارضه رخ میدهد با این حال مطالعات فعلی فقط ارتباط بین الگوهای رژیم غذایی و آکنه را نشان میدهد، اما برای بروز این عارضه دلیلی مطرح نشده است.
لبنیات
بسیاری از مطالعات ارتباط بین مصرف محصولات لبنی و شدت بروز آکنه در نوجوانان را مورد بررسی قرار دادند علاوه بر آن مطالعه دیگری ارتباط میان مصرف منظم لبنیات و بروز آکنه در بزرگسالان را مورد بررسی قرار میدهد که نشان میدهد افرادی که مصرف منظم این محصول را دارند چهار برابر بیشتر به آکنه دچار میشوند.
این مطالعات تا کنون ارتباط بین مصرف لبنیات و آکنه را نشان میدهد و دلیل علت و معلولی آن را مشخص میکند در واقع هنوز مشخص نیست که مصرف مواد لبنی چگونه منجر به آکنه میشود، اما چندین نظریه در این زمینه وجود دارد.
شیر به عنوان مادهای برای افزایش انسولین شناخته میشود که میتواند بر شدت بروز آکنه تاثیر گذار باشد علاوه بر آن شیر گاو حاوی آمینو اسیدهایی است که باعث تولید بیشتر IGF۱ (محصولات کبدی) میشود، این موضوع به افزایش ابتلا به آکنه میانجامد البته هنوز مشخص نیست که چرا لبنیات بر تشدید جوش و آکنه تاثیر دارد، اما ارتباط بین این دو عامل مشخص شده است.
غذاهای غنی از چربی امگا ۶
رژیم غذایی حاوی مقادیر بالای حاوی اسیدهای چرب امگا ۶ مانند دیگر رژیمهای غذایی با افزایش التهاب و آکنه ارتباط مستقیم دارد این موضوع به دلیل رژیمهای غذایی غربی اغلب حاوی مقادیر زیادی از ذرت و سویا هستند که این غذاها منبع غنی از امگا ۶ محسوب میشوند علاوه بر آن ماهی و گردو حاوی چربی امگا ۳ است که عدم تعادل میان اسیدهای چرب امگا ۳ و اگا ۶ بدن را دچار التهاب کرده و همین عامل از شدت آکنه میافزاید البته اسیدهای چرب امگا ۳ به تنهایی التهاب را کاهش داده در نتیجه میزان بروز آکنه کم میشود.
غذاهای حساسیتزا
گاهی آکنه به عنوان یک بیماری التهابی محسوب میشود و در این شرایط داروهای ضد التهاب کورتیکو و استروئیدها و درمانهای این چنینی برای جلوگیری از بروز آکنه موثر واقع میشود چرا که موجب کاهش مولکولهای التهابی بدن میشود یکی از موثرترین راهها برای کاهش التهاب پوست از طریق شناخت حساسیتهای غذایی و جلوگیری از مصرف آنهاست.
حساسیت غذایی زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه ماده غذایی را به عنوان یک تهدید میشناسد و علیه آن حمله میکند این موضوع باعث میشود تا سطح مولکولهای پروتئینی بدن افزایش یابد بنابراین آکنه در بدن تشدید میشود.
غذاهای متعددی وجود دارد که سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار داده است تا بهترین راه تشخیص نسبت به محرک بودن این غذا مشورت با متخصص تغذیه و پس از شناسایی ماده غذایی حذف آن از رژیم است.
تستهای حساسیت غذایی مانند تست MRT التهاب مربوط به هر غذا را نشان میدهد علاوه بر آن یافتههایی ارتباط بین التهاب و آکنه وجود دارد، اما دراین مطالعات چگونگی تأثیر این التهاب بر بروز آکنه مشخص نشده است.
آندومتریوز شایعترین عامل یائسگی زودرس است
عضو هیات علمی پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی ابنسینا به نقش عوامل محیطی در بروز یائسگی زودرس اشاره کرد و گفت: آندومتریوز در سالهای اخیر به شایعترین عامل بروز یائسگی زودرس تبدیل شده است.
سهیلا عارفی با اشاره به اینکه هر عاملی که سبب التهاب تخمدانها شود منجر به یائسگی زودرس میشود، اظهار کرد: عفونتها، واکنشهای دارویی یا حساسیتی از دیگر عوامل بروز یائسگی زودرس هستند.
وی افزود: گاهی اوقات این عارضه میتواند بر اثر برداشتن بخشی از تخمدان به علت درمان سرطان تخمدان، کیستهای تخمدانی یا بیماریهای تخمدانی، به وجود آید.
عارفی تصریح کرد: هر چند عوامل ژنتیکی در بروز یائسگی زودرس نقش بسیار مهمی دارند اما در سالهای اخیر عوامل محیطی سبب بروز این عارضه در برخی از زنان شده است.
کاهش ذخیره تخمدانی را با یائسگی زودرس اشتباه نگیریم
وی با تاکید بر اینکه کاهش ذخیره تخمدانی را نباید با یائسگی زودرس اشتباه گرفت، گفت: برخی از زنانی که دچار کاهش ذخیره تخمدانی میشوند، نگران این هستند که به یائسگی زودرس مبتلا شدهاند درحالیکه این دو مقوله از هم جداست.
متخصص زنان و زایمان ادامه داد: هرچند کسانی که دچار کاهش ذخیره تخمدانی میشوند، ممکن است زودتر از افراد عادی دچار یائسگی زودرس شوند اما ابتلا به کاهش ذخیره تخمدانی به معنی ابتلا به این عارضه نیست.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا بیان داشت: افراد ممکن است بعد از ابتلا به کاهش ذخیره تخمدان، مدتها دچار قاعدگی شده و حتی بارداری موفق را تجربه کنند و صاحب فرزند شوند.
عارفی، کوتاه شدن دوران بارداری و احتمال ابتلا به پوکی استخوان را از جمله عوارض این موضوع اعلام کرد و گفت: باتوجه به بالا رفتن سن ازدواج و دیر بچهدار شدن برخی از زنان، این موضوع میتواند مشکلات جدی برای آنان به وجود آورد.
وی تصریح کرد: یائسگی زودرس سبب کاهش هورمون زنانگی استروژن که در جلوگیری از پوکی استخوان نقش موثر دارد، خواهد شد و این افراد باید مراقب تراکم استخوان خود باشند.
متخصص زنان و زایمان تاکید کرد: کسانی که سابقه خانوادگی یائسگی زودرس دارند باید به مراکز ناباروری مراجعه کنند تا پس از بررسیهای لازم، اقدامات مناسب در این زمینه انجام شود.
وی اضافه کرد: این افراد از لحاظ ذخیره تخمدانی باید کنترل شوند و در صورتی که ذخیره تخمدانی آنها در حال کاهش باشد، باید فریز تخمک یا جنین انجام دهند تا برای بارداری دچار مشکل نشوند.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی ابنسینا با اشاره به اینکه هنوز یائسگی زودرس به بیماری شایع در جامعه تبدیل نشده است، گفت: تقریبا یک درصد زنان دچار این عارضه میشوند.
بهترین زمان تزریق بوتاکس چه سنی است؟
تزریق بوتاکس به طور مستقیم در ماهیچه فعالیت آن را کم کرده و خطوطی را که نتیجه پرکاری آن روی صورت به وجود می آید از بین می برد و در نتیجه صورت جوان تر و شاداب تر به نظر می رسد.
بوتاکس یک ترکیب ایجاد شده توسط باکتری است که از سمی به نام بوتولینوم ساخته شده است که این ترکیب به یک منطقه خاص تزریق می شود و در داخل آن، خود را به گیرنده های موجود در عضله شما متصل می کند، که بر عصب تاثیر می گذارد.
چین های پیشانی و بین ابرو ها بهعلت انقباض و جمع شدن عضلاتی است که زیر پوست آن ناحیه قرار دارند و منقبض کردن عضلات پیشانی باعث پیدایش فرورفتگی و چین خوردگی پوست میشود.
با شل کردن عضلات، پوست هم صاف می شود اما با گذشت سال ها و انقباضات مکرر جای این چینها دائمی می شود به نحوی که حتی وقتی انقباض نیز وجود ندارد چین ها روی پیشانی باقی هستند. برای اینکه یک عضله منقبض شود باید امواج عصبی مربوطه بتواند از طریق عصب به عضله برسند.
تزریق بوتاکس در عضلات که این روزها طرفداران زیادی دارد، فعالیت عضلانی را فلج کرده و خطوط ناشی از انقباض عضلات روی چهره را کم میکند. در این صورت چهره شاداب تر به نظر می رسد.
روش جوانسازی به ۲ دسته تقسیم میشود؛ روش درمانی و روش پیشگیری. بوتاکس جزء روش پیشگیری در پوست است که مانع انتقال جریان مربوطه از عصب به عضله می شود لذا عضله دیگر قادر به انقباض نخواهد بود و شل خواهد شد و از آنجا که چین و چروک های پوستی، ناشی از انقباض عضله زیرین پوست است، با شل شدن عضله چین و چروک ها نیز برطرف می شوند.
بوتاکس از طریق بلوک ایمپالس عصبی عمل می کند و باعث کاهش حرکت عضلات می شود. با کاهش حرکت، سطح پوست به تدریج صاف می شود و خطوط متوسط تا شدید شروع به ناپدید شدن می نمایند.
بوتاکس بهطور انتخابی اعصاب حرکتی را موقتا فلج میکند و روی عصبهای حسی تاثیری ندارد لذا بعد از تزریق بوتاکس حس ناحیه تزریق شده تغییری نخواهد کرد.
بوتاکس در چه ناحیه هایی از بدن، استفاده می شود
بوتاکس را میتوان در تمام صورت البته بیشتر در قسمت فوقانی صورت تزریق کرد. شایع ترین مکان هایی که بوتاکس تزریق می شود، ناحیه پنجه کلاغی یا (پاکلاغی) در اطراف ناحیه چشم است، چروک های گلابلا بین چشمها (بین دو ابرو)، شیار ها و چروک های روی پیشانی، چین و چروک های افقی در پیشانی.
کاربرد بوتاکس در موارد غیر زیبایی
تزریق بوتاکس منحصر به زیباسازی نیست و موقعیت های مختلفی وجود دارند که در آن از تزریق بوتاکس استفاده می شود. از آن میان می توان به درمان اسپاسم ماهیچه صورت یا دیگر قسمت ها، پرش پلک، اسپاسم ماهیچه های گردن، انقباض و تیک گردن، لوچی شدید چشم ها اشاره کرد.
مزایای تزریق بوتاکس
تزریق بوتاکس علاوه بر زیبایی و کاهش خطوط ریز و چروک ها مصارف درمانی نیز دارد.
کمک به درمان میگرن
بوتاکس میتواند برای درمان میگرن به کار رود. استفاده از این روش میتواند اثرات خوبی روی کاهش حملات میگرنی و کاهش دردهای میگرنی شود.
کمک به درمان پروستات
بوتاکس همچنین میتواند برای کمک به درمان پروستات مورد استفاده قرار گیرد. در هنگام استفاده از بوتاکس برای درمان پروستات عوارضی مشاهده نشده است.
کمک به کم شدن درد مفاصل
مشاهده شده است که بوتاکس میتواند درد مفاصل را نیز کم کند. هنوز به تحقیقات بیشتری برای اینکه آیا بوتاکس برای درمان مشکلات مفصلی مفید است یا نه نیاز است.
عوارض کمتر نسبت به روشهای دیگر رفع چین و چروک
بوتاکس نسبت به برخی روشهای دیگر حذف چین و چروک صورت عوارض عمومی کمتری دارد و اگر توسط پزشک با تجربه و مهارت به انجام برسد، نتایج رضایت بخش و طولانی مدت به همراه دارد.
عوارض تزریق بوتاکس
عوارض بوتاکس جز ضعف عضلات ناحیه اطراف محل تزریق، جدی نمی باشد. البته در صورتی که تزریق توسط پزشک با تجربه انجام شود، هیچ گونه عارضه ای نخواهد داشت، ولی بیمارانی که بیماری های عصبی و عضلانی دارند و در فاز حاد هستند و یا زنان باردار و شیرده نباید از آمپول بوتاکس استفاده کنند، بهتر است بدانید تزریق بوتاکس باعث فروکش کردن سردردهای میگرنی در بسیاری از افراد می شود، اما گاهی ممکن است سردرد به صورت موقت برای مدت چند روز اتفاق افتد و یا علایمی دال بر حساسیت ایجاد شود که آن هم موقتی و گذراست.
بهترین زمان تزریق بوتاکس
کار بوتاکس ریلکس کردن عضلات است و قابلیت لیفت را ندارد، به همین دلیل بهتر است قبل از ایجاد چین و چروک و همچنین ایجاد ترک پوستی تزریق شود. در افراد جوان شکل و تاثیرگذاری بوتاکس بهتر است، اما در سنین بالا به دلیل کوچک شدن عضلات و افتادگی پوست بوتاکس تاثیرگذاری چندانی ندارد.
زمان اثر کردن بوتاکس
بلافاصله بعد از شروع درمان، بوتاکس در هر شرایطی، از یک روز تا ده روز طول می کشد تا بهبودی یابد و به طور متوسط، حدود سه تا هشت ماه طول می کشد
نتایج حاصل از بوتاکس پس از چند روز شروع و نتیجه نهایی، دو هفته بعد ظاهر می شود و به طور متوسط، حدود سه تا هشت ماه طول می کشد؛ زیرا این مقدار زمانی است که طول می کشد تا بدن شما گیرنده های جدید در عضله بسازد.
بوتاکس دوام همیشگی ندارد و چهار ماه بعد، عضله قدرت اولیه خود را پیدا می کند و خطوط بر می گردند.
معمولا تزریق به فواصل هر چهار ماه یک بار انجام می شود و به تدریج به بیمار کمک می کند تا به طور ارادی عادت انقباض عضله را ترک کند.
گفتنی است؛ در صورتی که بوتاکس توسط متخصص مجرب تزریق شود و نوع ماده بوتاکس اصل و بدون ناخالصی باشد، ضرری برای پوست ندارد.
مراقبتهای لازم بعد از تزریق بوتاکس
بهتر است تا ۵ ساعت کارهای زیر را انجام ندهید:
خارش
عینک آفتابی زدن
آب زدن
آرایش کردن
دراز کشیدن و خوابیدن
سر خم کردن
ماساژ پیشانی دور چشم
الکل، کافیین و سیگار مصرف نشود
همچنین بهتر است:
درصورت التهاب و کبودی یخ گذاشته شود
درصورت سردرد استامینوفن ساده استفاده شود
تا سه روز از کارهای سنگین و فعالیت های ورزشی جلوگیری کنید
به مدت سه شب بالشت بلند زیر سر قرار گیرد
به پوستتان که تزریق بوتاکس رویش انجام شده است، دست نزنید
تا ۲۴ ساعت از مالش محل خودداری کنید، زیرا نمی خواهید که بوتاکس به بقیه محل ها پخش شود.
از مراقبت های پوستی, پیلینگ شیمیایی، میکروبلیدینگ، و غیره تا ۲۴ ساعت خودداری کنید.
گفتنی است؛ ۴۸ ساعت پس از تزریق ، اثر بوتاکس شروع شده و تا دو هفته به اوج می رسد.
چه افرادی مجاز به مصرف بوتاکس نیستند
برخی از افراد مجاز به مصرف بوتاکس نیستند که این افراد شامل:
مبتلایان به اختلالات سیستم عضلانی یا سیستم عصبی
افرادی که که عفونت فعال در ناحیه تزریق دارند یا دچار تبخال در ناحیه هستند
خانم های باردار و شیرده همچنین کسانی که سیستم دفاعی بدن شان ضعیف است
افرادی که به دلایلی از دوزهای بالای داروی ضدانعقاد استفاده می کنند (آنهایی که از دوز کمتری استفاده می کنند، مشکلی برای تزریق بوتاکس ندارند)
سن کمتر از ۱۸ سال و همچنین سن بالاتر از ۷۵ سال
استفاده از داروهای ضد انعقاد خون
بیماری اماس، میاستنی گراویس، نفروپاتی و نارسایی کلیه
بیماریهای قلبی و عروقی حاد
واکسیناسیون در ۲ هفته اخیر
بهتر است بدانید؛ بهترین سن برای تزریق بوتاکس بین ۳۰ تا ۵۰ سالگی است. به علاوه توصیه می شود در سنین پایین از این روش استفاده نشود.
نظر شما