جوهر خالکوبی سرطان زاست/ نشانه‌های قارچ سمی

خالکوبی و خطر سرطان، حذف وعده غذایی صبحانه و خطر بیماری های قلبی، بهترین صابون برای پوست های جوش دار، درمان کم خونی در بانوان و نشانه های قارچ های سمی را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا؛ نتایج یک بررسی نشان می‌دهد حذف وعده غذایی صبحانه می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد.

گروهی از متخصصان سلامت و تغذیه در آمریکا به مطالعه روی ۶۵۵۰ بزرگسال ۶۵ تا ۷۵ ساله که بیشتر در معرض سکته مغزی قرار دارند، پرداختند. تقریبا ۶۰ درصد از شرکت‌کنندگان هر روز وعده غذایی صبحانه را دریافت کرده، حدود یک چهارم تنها در برخی روزها و ۱۶ درصد وعده صبحانه را حذف کرده بودند.

هیچ یک از این افراد در شروع مطالعه به بیماری‌های قلبی مبتلا نبودند. در مدت زمان ۱۷ سال حدود ۲۳۱۸ مورد فوتی گزارش شد که ۶۱۹ مورد بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی بوده‌ است.

متخصصان مشاهده کردند افرادی که وعده غذایی صبحانه را حذف کرده‌اند بیشتر به چاقی و کلسترول بالا دچار هستند.

همچنین این افراد در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که هر روز صبحانه می‌خوردند ۸۷ درصد بیشتر در معرض مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی بوده‌اند.

به گزارش نیویورک تایمز، نتایج بدست آمده از چندین مطالعه نشان می‌دهد حذف وعده غذایی صبحانه با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های دیابت و فشار خون و کلسترول بالا مرتبط است.

جوهر خالکوبی سرطان زاست؟

در سال ۲۰۱۶ بازه‌ی عظیمی از رنگدانه‌های مورد استفاده در خالکوبی به لحاظ شیمیایی آنالیز شده و نگران‌کننده‌ترین آن‌ها معرفی شدند. خطرناک‌ترین این دسته هیدروکربن‌های حلقوی آروماتیک هستند که در جوهرهای مشکی به وفور یافت میشوند و حاوی موادی سرطانزا هستند که میتوانند مسیر خود را از پوست به سمت غدد لنفاوی هموار کنند.

با اینکه طراحان تاتو یا همان خالکوبی باید به منظور فعالیت خود مجوزهای لازم را دریافت کنند جوهر و رنگدانه‌های مورد استفاده توسط هیچ ارگان دولتی کنترل نمیشوند. اگر یک هنرمند حرفه‌ای در این زمینه نباشید و جوهر کار خود را از رنگدانه‌های خام ترکیب نکنید احتمالا هرگز نخواهید فهمید که درون این جوهرها چه میگذرد.

یکی از دلایل این موضوع میتواند تولیدکنندگانی باشند که از فرمول نوشابه‌ی خود محافظت میکنند. هنرمندان و مشتریان این حرفه معمولا هیچ اطلاعی از مواد شیمیایی موجود در خالکوبی‌های خود ندارند؛ موادی که گستره‌ی بسیار بزرگی را شامل میشوند. برخی از این رنگدانه ها محصول مواد طبیعی و مابقی محصول موادی هستند که به موازات در صنعت نساجی، پلاستیک و خودروسازی نیز به کار میروند.

در سال ۲۰۱۶ بازه‌ی عظیمی از رنگدانه‌های مورد استفاده در خالکوبی به لحاظ شیمیایی آنالیز شده و نگران‌کننده‌ترین آنها معرفی شدند. خطرناک‌ترین این دسته هیدروکربن‌های حلقوی آروماتیک هستند که در جوهرهای مشکی به وفور یافت میشوند و حاوی موادی سرطانزا هستند که میتوانند مسیر خود را از پوست به سمت غدد لنفاوی هموار کنند. موادی حاوی نیتروژن که حدود ۶۰ درصد از رنگ‌های دیگر این جوهرها را تشکیل میدهند در رده‌ی بعدی نگران‌کننده‌ترین مواد شیمیایی موجود در رنگدانه‌ها قرار دارند. با اینکه مواد نیتروژن‌دار در ابتدا خطری برای انسان ندارند اما طی گذر زمان امکان بالقوه‌ی تبدیل شدن به ترکیباتی سرطانزا را دارند.

این نگرانی تنها بابت ترکیبات رنگدانه‌ها نیست بلکه نگه‌دارنده‌های مشکل‌ساز را نیز شامل میشود. یک چهارم جوهرهای آزمایش شده حاوی ماده‌ی ملتهب کننده‌ی پوست بنزوایزوتیازولینون بوده و در هفت درصد از آنها سرطانزایی به نام فرمالدهید مشاهده شده است. جوهرهای مورد استفاده در تاتو و خالکوبی همچنین میتوانند حاوی فلزات مضری چون نیکل، کروم و کبالت باشند.

البته این به معنای این نیست که نفس خالکوبی مضر است. رنگهای مدرن و با کیفیت از نمکهای فلزات مختلف ساخته میشوند. فلزات مختلف خطرات متفاوتی به همراه دارند یعنی رنگهای خاصی هستند که مضرتر از مابقی‌اند. به عنوان مثال جوهر قرمز حساسیت پوستی و مشکلات بیشتری برای سلامتی نسبت به جوهر مشکی دارد؛ رنگ مشکی از منابع مطمئنتری تولید میشود. رنگ‌های آبی و سبز از نمکهای مس با کیفیت تولید میشوند و بی خطرند اما رنگهای آبی حاوی فلز کبالت به هیچ عنوان این ویژگی را ندارند. رنگدانه‌های سفیدی که با اکسید تیتانیوم تولید میشوند واکنشی حداقلی با سطح پوست برقرار میکنند و در حالی که رنگهای زرد اغلب از منابعی طبیعی چون زردچوبه تهیه میشوند اما به خاطر میزان بالای مورد نیاز این ادویه برای تولید آن واکنش‌پذیری بیشتری دارد.

بهترین صابون برای پوست های جوش دار چیست؟

صابون یکی از شوینده ها برای شستن پوست صورت و دست است. اگر پوست صورت تان خشک، چرب یا جوش دار است باید بدانید از چه صابونی استفاده کنید بهتر است.
کدام صابون برای کدام پوست؟
پس از بازگشت از یک روز کاری سخت، آن هم در هوای آلوده شهر، یکی از اولین و ‌ضروری‌ترین کارهایی که برای رفع خستگی از جسم‌مان انجام می‌دهیم، شستن دست‌ و صورت است. شستن صورت با صابونی که در حین داشتن رایحه‌ای خوش، در کنار پاک‌کنندگی اثرات مطلوبی را بر پوست به‌جا می‌گذارد.
متخصصان پوست تاکید می‌کنند که شناخت نوع پوست هر شخص به او کمک می‌کند تا صابونی متناسب با پوست خود را برای شست‌وشو بخصوص شست‌وشوی صورت انتخاب کند، اما دکتر مسعود داوودی، متخصص پوست و مو ضمن تاکید بر این‌که شست‌وشوی روزانه صورت با صابون جزو ضرورت‌های زندگی همه افراد نیست، می‌گوید:
برخی از کسانی که پوست خشک دارند، هرگز نباید پوست صورت‌شان را بیش از یک بار در روز بشویند و حتی در برخی موارد، شست‌وشوی روزانه صورت با صابون نیز برای این افراد نیاز نیست. برعکس در افراد دارای پوست چرب، حداقل دوبار شست‌وشوی روزانه صورت با صابون توصیه می‌شود.
همه می‌دانند که صابون خاصیت قلیایی دارد، یعنی تمیزکنندگی صابون از این خاصیتش نشات می‌گیرد، اما پاک‌شدن آلودگی‌های جذب شده به پوست از طریق صابون به از دست رفتن چربی پوست منجر می‌شود، به این معنا که اگر میزان کمی چربی روی پوست وجود داشته باشد، با شست‌وشو کاملا از بین رفته و پوست را با خشکی و کم‌آبی مواجه می‌کند.
پوست تان را چقدر می‌شناسید؟
واقعیت این است که بسیاری از ما دقیقا نوع پوستمان را نمی‌شناسیم و نمی‌توانیم بر این اساس صابون یا شوینده مناسب و سازگار با پوست خود را انتخاب کنیم، به همین دلیل متخصصان پوست بر ضرورت شناخت نشانه‌های اولیه و اصلی تشخیصی نوع پوست که می‌تواند خشک، چرب، معمولی یا مختلط باشد، تاکید می‌کنند.
دکتر داوودی با اشاره به این نشانه‌های تشخیصی می‌گوید: کسانی که پس از شستن صورت یا استحمام احساس کشیدگی، خشکی و ترک خوردن پوست را دارند و حتی پوستشان با پوسته‌ریزی‌های پراکنده مواجه است، دارای پوست خشک و حساس هستند، اما برعکس افرادی که حتی پس از استحمام احساس می‌کنند که هنوز صورت‌شان تمیز نشده است و همچنان سنگینی چربی را روی آن احساس می‌کنند یا این‌که پوستشان در بیشتر مواقع براق است، دارای پوست چرب هستند.
این متخصص پوست ادامه می‌دهد: مسلما اگر از آن دسته افرادی هستید که با شست‌وشوی مکرر پوست احساس خشکی یا استفاده نکردن از شوینده‌ها احساس چرب شدن و سنگینی روی پوست می‌کنید، دارای پوست معمولی هستید، اما اگر پوستتان در مرکز صورت چرب و در حاشیه‌ها و مناطق نزدیک به رویش مو خشک است، پوستتان از نوع مختلط محسوب می‌شود.
بهترین‌ صابون‌ برای پوست های خشک
به گفته دکتر داوودی؛ اگر پوستی خشک دارید، یعنی روی پوستتان به اندازه کافی چربی طبیعی پوست وجود ندارد، بهترین و سازگارترین نوع صابون برای شما صابون‌های ملایم و آبرسان همچون صابون‌های کرم‌دار و گلیسیرین است.
گلیسیرین موجود در ترکیب صابون، رطوبت مورد نیاز پوست را تامین کرده و احساس خشکی و کشیدگی پوست را رفع می‌کند. پس افراد دارای پوست خشک هرگز نباید از صابون‌های سخت که حاوی انبوهی از مواد معدنی و شیمیایی است، استفاده کنند.

 

بهترین صابون برای پوست های چرب
متخصصان پوست معتقدند افرادی که پوست چرب دارند، یعنی پوستشان بیش از حد چربی طبیعی تولید می‌کند، بیشتر مستعد بروز آکنه یا جوش هستند. این افراد می‌توانند از صابون‌های مخلوط با داروهای ضد آکنه و ضد میکروب یا صابون‌های آنتی باکتریال استفاده کنند.

بهترین صابون برای پوست های آکنه دار
صابون‌های دارویی ضد آکنه حتی برای افرادی که پوستشان مستعد آکنه است نیز مفید است؛ اما مصرف آن بیش از دو بار در روز توصیه نمی‌شود. همین‌طور افرادی که زیاد عرق می‌کنند و از بوی نامطبوع آن رنج می‌برند، می‌توانند از صابون‌های محتوی ضد عرق یا دئودورانت استفاده کنند.
دکتر داوودی با اشاره به اولویت داشتن مواد شبه صابونی چون ژل و محلول‌های شست‌وشوی صورت بر صابون‌ها می‌گوید: افرادی که دارای پوست آسیب‌پذیرتری نسبت به دیگران هستند، همچون کودکان و کهنسالان یا کسانی که بواسطه بیماری یا لیزر درمانی، پوست حساسی پیدا کرده‌اند نیز تا آنجا که ممکن است نباید از صابون برای شست‌وشو استفاده کنند و در وهله نخست بهتر است که ژل‌های شست‌وشو را جایگزین صابون کنند و در صورتی که ناگزیر به استفاده از صابون بودند، فقط از صابون‌های کرم‌دار استفاده کنند، اما صابون‌های عطری به‌دلیل خاصیت تحریک‌کنندگی پوست، بخصوص در افرادی که پوست حساس دارند یا زمینه ابتلا به آلرژی را دارند، هرگز توصیه نمی‌شود.

توصیه هایی برای درمان کم خونی در بانوان

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حدود یک چهارم زنان سنین باروری (۱۵ تا ۴۹ سال) و بیشتر از یک سوم کودکان زیر ۲ سال کشور به کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن مبتلا هستند.

زهرا عبداللهی افزود: چنانچه برای ساختن گلبول های قرمز خون، آهن به مقدار کافی در دسترس نباشد، ابتدا فرد از ذخائر آهن بدن خود استفاده می‌کند و زمانی که کمبود آهن ادامه یابد، ذخائر بدن تخلیه می شود و کم خونی فقر آهن بروز می کند.

او ادامه داد: کم خونی فقر آهن با عوارضی مانند کاهش مقاومت بدن در برابر عفونت، بهره هوشی کم در کودکان، پایین بودن قدرت یادگیری در کودکان و کاهش ظرفیت و توان کاری همراه است و کم خونی مادرباردار به دلیل کمبود آهن سبب تاخیر رشد جنین، تولد نوزاد باوزن کم (کمتر از ۲۵۰۰گرم) و افزایش مرگ و میر حین زایمان می‌شود چرا که از دست دادن خون به هنگام زایمان برای مادری که دچار کم خونی شدید است بسیار خطرناک بوده و ممکن است موجب مرگ مادر شود.

عبداللهی در رابطه با پیامدهای کم خونی، گفت: در صورت نبود پیشگیری و کنترل لازم، پیامدهای نامطلوب اجتماعی، اقتصادی بوجود می‌آید، کمبود آهن در برنامه غذایی روزانه، پایین بودن جذب آهن رژیم غذایی (غذاهای گیاهی مثل غلات، حبوبات و سبزی‌ها)، عادات و الگوهای نامناسب غذایی مانند مصرف چای همراه با غذا یا بلافاصله بعد از غذا یا استفاده از نان‌هایی که در تهیه آن ها از جوش شیرین استفاده شده از علل کمبود آهن در بدن است.

این متخصص تغذیه، شروع نکردن به موقع تغذیه تکمیلی یا نامناسب بودن آن، تخلیه ذخائر آهن در بدن زنان به علت بارداری‌های مکرر و با فاصله کمتر از ۳ سال، ابتلاء به آلودگی‌های انگلی مانند کرم قلاب دار، ژیاردیا و مالاریا، بیماری‌های عفونی مکرر بخصوص بیماری های اسهالی و عفونت‌های تنفسی به دلیل کاهش اشتها را از دیگر علل کاهش جذب مواد مغذی دانست که موجب کمبود آهن می‌شود.

عبداللهی اضافه کرد: دفع زیاد آهن به دلیل خونریزی شدید در دوران قاعدگی یا بیماری‌های دستگاه گوارش مثل زخم معده و زخم اثنی عشر، همورویید (بواسیر) نیز از دیگر علل کمبود آهن است

او، ضعف عمومی، خستگی مزمن، کم حوصلگی، حساسیت به سرما، تحریک پذیری و تغییرات رفتاری و گوشه گیری در کودکان و افسردگی، رنگ پریدگی، سردرد، سرگیجه، بی‌خوابی، تاری دید و آمادگی برای سرماخوردگی، عفونت، بی اشتهایی، سوء هاضمه و در مراحل پیشرفته تر، تنگی نفس به همراه تپش قلب را از نشانه‌های کم خونی دانست که باید در صورت وجود علائم کم خونید به پزشک مراجعه تا ضمن آزمایش خون، درمان زیر نظر پزشک انجام شود.

غذاهای سرشار از آهن

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد غذاهای سرشار از آهن، گفت: در مواد غذایی دو نوع آهن وجود دارد، آهن هم در گوشت قرمز، ماهی، مرغ و جگر وجود دارد و معمولا نسبت کمی از کل آهن دریافتی را تشکیل می دهد و از قابلیت جذب بالایی برخوردار است و در حدود ۳۰-۲۰ درصد آن جذب می‌شود.

عبداللهی افزود: آهن غیرهم در منابع گیاهی مانند غلات، حبوبات، سبزی های سبز تیره مثل اسفناج و جعفری، انواع مغزها (پسته، بادام، گردو و فندق)، انواع خشکبار برگه هلو، آلو، زردآلو، خرما، کشمش و همچنین زرده تخم مرغ وجود دارد.

به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، استفاده از مواد غذایی آهن دار مثل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ و سبزی های سبز برگ مثل جعفری، کاهو، برگ چغندر و حبوبات مانند عدس و لوبیا در برنامه غذایی روزانه باعث جبران کمبود آهن می‌شود.

او افزود: استفاده از انواع خشکبار مانند برگه آلو، زرد آلو، انجیر خشک و کشمش وخرما به عنوان میان وعده در برنامه غذایی کودکان و نوجوانان وزنان باردار، پرهیز از نوشیدن چای یک ساعت قبل و یک تا دو ساعت بعد از صرف غذا، خوردن سبزی های تازه مثل سبزی خوردن و سالاد (کلم، گل کلم، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، کاهو) و میوه‌های تازه مثل مرکبات پس از غذا، استفاده نانوایان از خمیر ورآمده برای تهیه نان، اضافه کردن مقدار کمی گوشت به غذاهای گیاهی برای افزایش جذب آهن را از دیگر راه های اساسی برای پیشگیری از کم خونی است.

مصرف قرص آهن ضروری است

عبداللهی، استفاده از توالت‌های بهداشتی و آب سالم برای جلوگیری از آلودگی‌های انگلی، شستن کامل دست ها با آب و صابون قبل از تهیهمصرف غذا و پس از هر بار اجابت مزاج، مصرف یک قرص آهن از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان در زنان باردار، مصرف قطره آهن در کودکان همزمان با شروع غذای کمکی تا پایان دو سالگی (روزانه ۱۵ قطره)، مصرف یک قرص آهن در هفته در دختران سنین بلوغ به مدت ۱۶ هفته در سال و استفاده از نان‌های غنی شده با آهن و اسیدفولیک را نیز ضروری دانست.

قارچ‌های سمی چه نشانه‌هایی دارد؟

معاون غذا و دارو ایلام درخصوص مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت هشدار داد و به مردم توصیه کرد که از مصرف قارچ‌های خودرو و یا فله‌ای خودداری کنند.
«مهتاب شاهماری» با اعلام این هشدار، اظهار کرد: با توجه به اوضاع جوی و بارندگی‌های اخیر رویش قارچ خودرو طبیعتاً افزایش یافته و برخی از افراد ممکن است برای تأمین معاش به چیدن قارچ‌های خودرو و فروش آن‌ها اقدام کنند.
وی با تأکید بر اینکه تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی بر اساس ظاهر برای اغلب افراد دشوار بلکه ناممکن است، تصریح کرد: در واقع معیار تشخیص دقیقی بر اساس ظاهر وجود ندارد و متأسفانه بخشی از قارچ‌هایی که در طبیعت بوده و افراد استفاده می‌کنند سمی است و هر ساله صدها نفر مسموم و متأسفانه تعدادی از هموطنان مان در اثر مصرف این قارچ‌ها جان خود را از دست می‌دهند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: توصیه می‌شود از قارچ‌های خودرو و فله‌ای استفاده نشود و مردم از قارچ‌های دارای بسته‌بندی مشخص و مجوز بهداشتی استفاده کنند و بدانند که مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نیست.
شاهماری گفت: برخی از روش‌ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.
وی تاکید کرد: هر چند در برخی موارد حرارت برخی از مواد سمی موجود در قارچ‌ها را از بین می‌برد، با این وجود برخی از سموم موجود در قارچ‌ها مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیست.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خصوص علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچ‌های سمی، تصریح کرد: تهوع، استفراغ، سرگیجه، دل درد، کاهش هشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردیاز علائم این نوع مسمومیت است و در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی به صورت تأخیری بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ، فرد را باید هر چه سریع‌تر به مراکز درمانی منتقل کرد.

کد خبر 373817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.