کیوان محمدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه شیوع سوء هاضمه یکی بیماریهایی است که وابسته به سبک زندگی مدرن امروز و نوع تغذیه افراد است، اظهار کرد: این بیماری با مجموعهای از علایم در افراد مختلف وابسته به نوع وضعیت آنها با شدت و ضعف خود را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: احساس درد و ناراحتی در قسمت بالای شکم، نفخ کردن، آروغ زدن، تهوع، احساس پری و سیر شدن زودرس مجموعه علائمی است که میتوان آن را در بین افراد مبتلا به این بیماری مشاهده کرد.
متخصص بیماریهای داخلی گفت: اگر بخواهیم علت این بیماری را بدانیم در بسیاری از موارد علت خاصی ندارد و معمولاً سوء هاضمه خود را به شکل اختلال اولیه نشان میدهد و این اتفاق نشان دهنده بیماری یا مشکل خاصی نیست و بیشتر ناشی از سبک زندگی و نحوه تغذیه افراد است.
وی تصریح کرد: ممکن است که سوء هاضمه همراه با اختلالات دیگر گوارشی مثل بیماری زخم معده، ریفلاکس و یا بازگشت اسید به معده باشد.
محمدی با اشاره به اینکه یک سری عوامل خطرساز برای این بیماری مطرح میشوند، اظهار کرد: مصرف کافئین که در قهوه و نوشیدنیهای انرژی وجود دارد، همچنین مصرف نوشیدنی های الکلی و سیگار و داروهای مسکن از عوامل خطرساز بروز این بیماری هستند.
متخصص بیماریهای داخلی تاکید کرد: تشخیص این بیماری به صورت بالینی است و پزشک با توجه به معاینه و شرح حالی که از بیمار دارد این بیماری را تشخیص میدهد و توصیههایی را برای پیشگیری و درمان ارائه میکند.
وی ادامه داد: علاوه بر این موارد گاهی اوقات نیاز به بررسی وجود میکروب معده یا احتمالاً نیاز به انجام آندوسکوپی در فرد هم وجود دارد.
محمدی با تاکید به اقدام برای درمان و به حداقل رساندن مشکلات افرادی که با این اختلال درگیر هستند، گفت: در مرحله اول اصلاح شیوه زندگی ورعایت سبک زندگی سالم و رژیم غذایی سالم در کنترل علایم سوء هاضمه حائز اهمیت است.
وی در توصیه به این گروه از بیماران خاطرنشان کرد: مصرف غذا با حجم کمتر و در دفعات بیشتر و اجتناب کردن از خالی ماندن معده با استفاده از میان وعده ها را به بیماران دارای مشکل سوء هاضمه توصیه میکنیم.
محمدی یادآور شد: همچنین اجتناب کردن از بلع هوا همراه با غذا خوردن به این گروه از بیماران توصیه میشود و انجام این کار نیز وابسته به رعایت مواردی است که پرهیز از مصرف دخانیات، آدامس جویدن و نوشیدنیهای گازدار با نی و غذا خوردن سریع را به بیماران دارای مشکل سوء هاضمه تاکید میکنیم.
متخصص بیماریهای داخلی گفت: حفظ کردن وضعیت عمومی بدن بعد از غذا خوردن به این گروه از بیماران توصیه میشود و اینکه تا حدود دو ساعت بعد از غذا خوردن از دراز کشیدن خودداری کنند و بگذارند که غذا مسیر خود را در سیستم گوارش به طور عادی طی کند تا مشکل خاصی پیدا نکنند.
نظر شما