به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید رحمت الله پریچهر با اشاره به این که ایران در سال ۲۰۱۸ به طور رسمی عضو شورای بین المللی زیتون شده است، اظهار کرد: در راستای توسعه همکاری با این نهاد بین المللی و انتقال دانش و تجربیات آن، امسال با حضور دو کارشناس اسپانیایی یک کارگاه آموزشی چهار روزه در قزوین برای محققان زیتون، باغداران و مدیران به صورت علمی و عملی برگزار شد.
وی از معرفی آزمایشگاه موسسه ملی استاندارد، آزمایشگاه سازمان غذا و دارو و ایستگاه تحقیقات رودبار به شورای بین المللی زیتون خبر داد و افزود: آزمایشگاهها در حال گذراندن مراحل اخذ مرجعیت بین المللی برای انجام آزمایشهای مربوط به کنترل کیفیت روغن زیتون هستند و در ارزیابی حسی روغن زیتون برای تعیین کیفیت، ایستگاه تحقیقات رودبار مراحل اخذ مرجع بین المللی شدن را طی می کند.
واردات روغن زیتون ۲ هزار تن کاهش یافتهاست
مجری طرح زیتون معاونت باغبانی تولید روغن زیتون را از سیاستها و برنامههای مهم وزارت جهاد کشاورزی در راستای تامین روغن با کیفیت و مورد نیاز کشور عنوان کرد و گفت: امسال در پی افزایش تولید روغن زیتون، واردات این محصول دو هزار تن کاهش داشته است.
پریچهر با بیان اینکه در سال ۱۳۹۶ حدود پنجهزار و ۳۰۰ تن روغن زیتون تولید شد، اظهار کرد: امسال با مجموعه اقدامات انجام شده و استقبال باغداران، تولید روغن زیتون بیش از ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و به هفت هزار و ۱۰۰ تن رسید.
وی با بیان این که ۴۵ درصد دانه زیتون تولیدی کشور به روغن و مابقی به کنسرو تبدیل شده است، تصریح کرد: در راستای سیاست های وزارت جهاد کشاورزی، امسال باغداران به سمت افزایش تولید روغن رفتند و میزان تولید زیتون کنسروی کمتر شد.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان تولید دانه زیتون در سال جاری نیز اعلام کرد: امسال بیش از ۱۰۰ هزار تن تولید میوه زیتون داشتیم که بیش از میزان پیشبینی ۹۰ هزار تنی بود.
وی مهمترین هدف از اجرای طرح توسعه و اصلاحات باغات زیتون را افزیش تولید روغن با کیفیت عنوان کرد و افزود: روغن زیتون ایران به دلیل شرایط اقلیمی از کیفیت خوبی برخوردار است، ۶۰ درصد ارقام ما داخلی و بومی همچون رقم زرد و رقم روغنی است و ۴۰ درصد ارقام خارجی بوده که در باغات کشت شده است.
نظر شما