به گزارش خبرنگار ایمنا، مینو محرز، رییس مرکز تحقیقات ایدز در واکنش به خبری مبنی بر تولید واکسن اچآیوی از سوی محققان ایتالیایی، گفت: هنوز واکسن اچآیوی که به طور کامل مؤثر باشد، وارد بازار نشده است. البته کشورهای مختلف بر روی تولید این واکسن کار میکنند؛ بهطوری که دو سال پیش کشور استرالیا در کنگره بینالمللی اچآیوی اعلام کرد که به نتایج امیدوار کنندهای در زمینه تولید واکسن اچآیوی رسیده است، اما هنوز اقدامات اولیه آن در حال انجام بوده و وارد بازار نشده است.
وی افزود: خبری که در زمینه تولید واکسن اچآیوی در ایتالیا اعلام شده هم فقط نِدا از اقدامات اولیه در تولید این واکسن میدهد و تولید این واکسن بهطور کامل به نتیجه نرسیده است. زیرا هنوز در بازار از نظر علمی هیچ واکسنی که کاملاً برای اچآیوی مؤثر باشد، وجود ندارد.
رییس مرکز تحقیقات ایدز با بیان اینکه برای تولید واکسن باید مراحل بسیار طولانی طی شود مانند بررسی و نتیجهگیری اولیه، بررسی و تولید، مطالعه بینالمللی و تایید آن انجام شود تا دنیا آن واکسن را قبول کند، ادامه داد: در این صورت واکسن میتواند وارد بازار شود، اما هنوز واکسن اچآیوی که به طور کامل مؤثر باشد، وارد بازار نشده است.
پرندههای دوست داشتنی که خطرناک میشوند
کریم زنگیلی، رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی استان یزد، اظهار کرد: پرندگان از جمله حیوانات خانگی پرطرفدار به شمار میروند که نگهداری آنها در منازل از قدیم مرسوم است اما باید توجه داشت که در صورت رعایت نشدن نکات بهداشتی، نگهداری از پرندگان در منزل میتواند سلامت افراد و همچنین این حیوانات را به خطر اندازد.
وی به بیماریهای مشترک بین پرندگان و انسان اشاره کرد و گفت: سالمونلوز، تب طوطی، سل، آنفلوانزای پرندگان، عفونتهای قارچی و انگلی از جمله بیماریهای پرندگان است.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی استان یزد، با بیان این که البته از آنجا که معمولاً نگهداری از پرندگان در قفس انجام میشود خطر سرایت بیماری قابل انتقال از پرندگان به انسان نسبت به سایر حیوانات کمتر است، افزود: با این حال برخی بیماریهای مشترک بین انسان و پرندگان هرچند که در موارد اندکی اتفاق میافتد ولی میتواند فوقالعاده خطرناک و مهلک باشد.
وی ادامه داد: علاوه بر آن پرندهها میتوانند گروهی از باکتریها، ویروسها، انگلها و قارچها را به انسان منتقل کنند به همین دلیل لازم است نکات بهداشتی در نگهداری آنها کاملاً لحاظ شود.
زنگیلی در ادامه خطر آلرژی انسان را در تماس با پرندگان جدی دانست و تصریح کرد: برخی افراد به خصوص کودکان مبتلا به آسم یا آلرژی به ذرات جدا شده از پر و پوست پرندگان و نیز بزاق یا مدفوع آنها حساس بوده و در مواجهه با آن علائمی مانند عطسه، سرخی پوست، تنگی نفس و ترشح و سوزش چشم و بینی را از خود بروز میدهند و به همین دلیل شستشوی پرنده و محل نگهداری او به صورت مستمر و منظم الزامی است.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی استان به مردم توصیه کرد: نگهداری از پرندگان در محیطهای کوچک و بسته توصیه نمیشود زیرا پوستههای ناشی از پوست، پر، فضولات و مواد غذایی آنها در محیط پخش شده و تجمع مییابد و در نتیجه تماس سبب آلودگی و در نهایت بیماری و مشکلات گوارشی به خصوص در کودکان میشود.
وی خاطرنشان کرد: به حداقل رساندن تماس با پرنده و شستشوی دست با آب و صابون در صورت تماس پوستی، توجه به تغییر حال عمومی پرندهها، اجتناب از بوسیدن آنها، شستشوی قفس، ظرف غذا و خود پرنده آن هم در محل جداگانهای از سینک ظرفشویی، دور کردن قفس پرنده از باد کولر و جریان هوای پنجرهها و استفاده از دستگاههای تصفیه هوا را از جمله دیگر نکات ایمنی خواند که رعایت آنها در نگهداری از پرندگان توصیه میشود.
نمونه مکمل تغذیهای تقلبی در بازار
مهناز خانوی، مدیرکل امور فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو از وجود نمونههای تقلبی مکملهای تغذیهای یک شرکت در بازار خبر داد و خواستار اقدام اداره کل بازرسی، حقوقی و شکایات این سازمان جهت برخورد با این موضوع شد.
وی درباره نامه شرکت کیمیا آراد مبنی بر اعلام نمونههای مکمل تقلبی موجود در بازار و با توجه به استعلامهای صورت گرفته از سامانه TTAC، ضمن تاکید بر ممنوعیت تبلیغات و فروش مکملهای تغذیهای از طریق فضاهای مجازی و باشگاهها گفت: با توجه به اعلام شرکت مذکور و تخلف صورت گرفته، تاکید میشود که محصول BLOTECH USA BCAA + B۶ ۲۰۰ TAB با IRC۸۲۵۴۹۸۸۳۷۳۰۸۹۲۶۰ و همچنین محصول BLOTECH USA BCAA + B۶ – TAB ۳۴۰ TAB با IRC:۲۲۹۵۱۴۵۳۵۷۲۹۴۰۰۳، تا تاریخ ۹۹.۱۱.۶ به صورت گواهی ثبت فیزیکی میباشند و در سامانه الکترونیکی به حالت در "انتظار تأیید" هستند.
مدیرکل امور فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو افزود: همچنین محصول HMB ۱۰۰۰ MG/۱۸۰ TABL با IRC۸۷۱۸۷۹۱۳۹۷۰۴۵۰۲۴ تا تاریخ ۱۴۰۰.۸.۲۱ و همچنین محصول L- CARNITINE ۱۰۰۰MG ۱۰۰۰ MG/۶۰ TABL با IRC: ۴۹۸۷۳۷۲۳۴۵۵۷۰۲۵۸ تا تاریخ ۱۴۰۰.۹.۱۲ در سامانه فعال هستند.
خانوی همچنین از مدیرکل بازرسی، حقوقی و شکایات سازمان غذا و دارو خواست که با توجه به اینکه مکرراً طبق ضوابط جاری اعلام شده است که تبلیغات و فروش مکملهای تغذیهای از طریق فضاهای مجازی و باشگاهها ممنوع بوده و مضاف بر اینکه نمونههای تبلیغاتی مورد اشاره با توجه به اعلام شرکت، تقلبی نیز میباشند و با سوء استفاده از نام و نشان شرکت مبادرت به تبلیغات و فروش در سطح عرضه کردهاند، طبق مقررات و ضوابط در اسرع وقت اقدام لازم به عمل آورده و این اداره کل را از نتیجه اقدامات مطلع کنند.
منابع حاوی آنتی اکسیدان ها را بشناسید
آنتی اکسیدانها مواد شیمیایی طبیعی هستند که موجب توقف فعالیت سایر مواد شیمیایی موسوم به رادیکال های آزاد میشوند.
رادیکال های آزاد به طور طبیعی در بدن تشکیل میشوند و در واقع نقش مهمی در بسیاری از فرآیندهای روزانه نظیر ورزش و متابولیسم ایفاء می کنند. اما وجود میزان بالا رادیکال های آزاد در بدن می تواند خطرناک باشد چراکه با آسیب به سلول ها می توانند منجر به سرطان شود.
بدن برای مقابله با رادیکال های آزاد شروع به تولید مقادیری آنتی اکسیدانهای مورد نیاز می تواند از طریق یک رژیم غذایی سالم، بخصوص میوهها و سبزیجات رنگی، بقیه آنتی اکسیدانهای لازم را دریافت کند.
آنتی اکسیدانهای معروف غذایی و منابع این ماده عبارتند از:
بتا کاروتن: هویج، کدو، سیب زمینی شیرین.
لیکوپن: گریپ فروت صورتی، گوجه فرنگی (پخته شده)، هندوانه.
لوتئین: بیشتر سبزیجات سبز برگ سبز.
سلنیوم: غلات، منابع پروتئین، آجیل، حبوبات.
ویتامین A: کره، تخم مرغ، شیر.
ویتامین C: انواع توت ها، پرتقال و دیگر مرکبات، طالبی، فلفل دلمه ای، کلم بروکلی، کلم، پاپایا، گوجه فرنگی.
ویتامین E: بادام، فندق، سایر مغزیجات آجیلی، و دانه ها و روغن شان.
توت ها بیش از هر میوه دیگری دارای بالاترین میزان آنتی اکسیدان هستند. کلم و اسفناج از منابع اصلی در گروه سبزیجات به شمار میآیند.
وجود تودههای کلسیم در مغز نشانه بیماری پارکینسون است
محققان دانشگاه کمبریج بریتانیا دریافته اند کلسیم می تواند تعامل بین ساختارهای غشایی کوچک درون پایانه های مغزی را فراهم سازد که برای سیگنال دهی نورونی در مغز و آلفا سینوکلین، پروتئین مرتبط با بیماری پارکینسون، مهم هستند.
وجود میزان بیش از حد کلسیم یا آلفا سینوکلین ممکن است آغازگر واکنش زنجیره ای باشد که به مرگ سلول های مغز منتهی می شود.
این یافته ها نشانه گامی دیگر به سوی فهم نحوه و چرایی ابتلا افراد به بیماری پارکینسون است.
گبریل کامینسکی شیرل، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «آلفا سینوکلین یک پروتئین بسیار کوچک با ساختار بسیار کوچک است و باید با سایر پروتئین ها یا ساختارها تعامل یابد تا عملیاتی شود و بدین ترتیب مطالعه آن دشوار خواهد بود.
به گفته محققان، یک تعادل عالی بین کلسیم و آلفا سینوکلین در سلول ها وجود دارد و زمانیکه مقدار بیش از حد زیاد از هر یک وجود داشته باشد، تعادل بهم خورده و تهاجم آغاز می شود و منجر به بیماری پارکینسون می شود.
تشخیص نقش آلفا سینوکلین در فرایندهای پاتولوژیکی یا فیزیولوژیکی ممکن است به توسعه درمان های جدید بیماری پارکینسون کمک کند.
افسردگی چه صدماتی به مغز میزند
مطالعه محققان مرکز سلامت روان در اونتاریو کانادا نشان می دهد افرادی که برای مدت طولانی دچار افسردگی درمان نشده هستند و بیش از یک دهه بطول انجامیده است، در مقایسه با افرادی که کمتر از ۱۰ سال مبتلا به افسردگی درمان نشده بودند، التهاب مغزی بیشتری داشتند.
جف مایر، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: "التهاب بیشتر مغز واکنش متداول در پیشرفت بیماری های مغزی نظیر آلزایمر و پارکیسنون است."
در این مطالعه، گروهی از افراد با بیش از ۱۰ سال ابتلا به افسردگی و گروه دیگر با کمتر از ۱۰ سال ابتلا به افسردگی و همچنین گروهی بدون افسردگی به عنوان گروه مقایسه حضور داشتند.
در این مطالعه، التهاب مغز با استفاده از نوعی تصویربرداری مغز موسوم به PET اندازه گیری شد.
سلول های ایمنی مغز موسوم به میکروگلیا در واکنش التهابی مغز به آسیب یا صدمه به مغز نقش دارند اما التهاب بیش از حد زیاد با سایر بیماری های مغزی و همچنین افسردگی مرتبط است.
زمانیکه میکروگلیا فعال می شوند موجب ایجاد پروتئین TSPO بیشتری میشود؛ TSPO نشانه التهاب است که با استفاده از تصویربرداری PET قابل مشاهده است.
محققان دریافتند میزان PET در مناطق مختلف مغز افراد مبتلا به افسردگی بلندمدت حدود ۳۰ درصد بالاتر بود. همچنین گروه مبتلا به افسردگی بلند مدت در مقایسه با افراد فاقد این بیماری دارای میزان بالاتر TSPO بودند.
نظر شما