به گزارش ایمنا، مجتبی درودی، پژوهشگر مستقل حوزه فرهنگ و زبانهای باستانی ایران اظهار کرد: این کتیبه در دامنه کوه و در اطراف مقبره داریوش در نقش رستم قرار دارد و به دلیل پنهان ماندن در بین رسوبات و پوششهایی که در طی دو هزار سال گذشته در این محل ایجاد شده، تاکنون از دیدهها مخفی مانده بود.
کاشف این کتیبه باستانی ادامه داد: این کشف در حوزه زبانشناسی، ایران شناسی و تاریخ از دستاوردهای تاریخی نیم قرن اخیر محسوب میشود.
درودی با بیان اینکه این کتیبه سه زبانه با همراهی سهیل دلشاد، دانشجو دکترا دانشگاه برلین به طور کامل خوانده و ترجمه شده است، گفت: این کتیبه هخامنشی به سه زبان شامل دو خط به زبان فارسی باستان، یک خط عیلامی و یک خط بابلی نوشته شده است.
این پژوهشگر مستقل حوزه فرهنگ و زبانهای باستانی ایران افزود: کتیبههای نقش رستم پیش از این حدود ۷۰ تا ۸۰ سال قبل توسط اشمیت کشف و خوانده شده بود.
وی ادامه داد: این کتیبه تاکنون دیده نشده و به طور اتفاقی زمانی که در حال عکسبرداری از این محوطه بودم آن را مشاهده کردم.
درودی گفت: متن این کتیبه در خصوص یکی از شخصیتهای بلندپایه دربار هخامنشی و ایران باستان است که تاکنون هیچ اشارهای در تاریخ به آن نشده بود.
درودی با بیان اینکه این کشف بزرگ امروز سه شنبه در نشستی به همت بنیاد ایران شناسی شاپور شهبازی، دانشگاه شیراز، مجموعه ایرانگردی سرو شیراز و انجمن صنفی راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی فارس رونمایی میشود، گفت: در این مراسم عکس و جزئیات بیشتری درباره این کتیبه منتشر میشود.
پژوهشگر مستقل حوزه فرهنگ و زبانهای باستانی ایران گفت: کتیبهای جدید و سه زبانه که تاکنون از دیدگان مخفی بوده است، در آثار تاریخی نقش رستم کشف شد که به یک شخصیت هخامنشی ثبت نشده در تاریخ اشاره دارد.
کد خبر 366123
نظر شما