سیدمرتضی صفوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه دو میلیارد نفر از مردم دنیا از ۴۴ نوع حشره خوراکی به عنوان منبع اصلی پروتئین استفاده میکنند، اظهار کرد: حشرات، منابع غنی پروتئین، روی، آهن، ویتامین، املاح، پتاسیم، کلسیم و منیزیم بوده از نظر غذایی با ارزش محسوب میشوند و بیشتر در آسیای شرقی مورد استفاده قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه سازمان جهانی خواربار و کشاورزی "فائو" استفاده ازحشرات را به عنوان روشی برای تأمین امنیت غذا، رفع سوءتغذیه و بهبود شرایط بهداشت جهانی توصیه کرده است، افزود: تایلند، آمریکای جنوبی، کشورهای آفریقایی، استرالیا، اندونزی، مالزی، کامبوج، چین، کره، لائوس، ژاپن و مکزیک مصرفکنندگان حشرات خوراکی هستند.
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه ویژگی عمده حشرات خوراکی مصرفی انسان بهداشتی بودن، نبود وجود میکروب و باکتریهای سمی در آنها است، ادامه داد: کشورهای تولیدکننده دارای آزمایشگاههای مجهز بوده و بستهبندیهای ارسالی با نظارت و تأیید مراکز دولتی به بازار عرضه میشود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ کدام از متخصصان ایرانی حشرهخواری را توصیه نمیکنند و ما باید به فتوای علمای دینی خود عمل کنیم، اضافه کرد: دین مبین اسلام از میان حشرات تنها خوردن ملخ را حلال اعلام کرده و بقیه حشرات را حرام دانستهاند و ما باید به عنوان یک فرد مسلمان به توصیههای دینی پایبند باشیم. صفوی تصریح کرد: در ایران هیچ اضطراری حتی برای مصرف ملخ وجود ندارد و مردم درصورت نیاز به پروتئین و املاح میتوانند از انواع حیوانات حلال گوشت و حبوبات استفاده کنند.
صفوی با بیان اینکه پودر، عصاره یا سم حشرات در صنعت داروسازی، ریسندگی و بافندگی، لوازم آرایشی و بهداشتی و رنگرزی مورد استفاده قرار میگیرند، ادامه داد: عقرب برای سمگیری و ساختن پادزهر، کرمهای ابریشم به منظور تولید ابریشم، قرمز دانه حشره کوچک، بیضی شکل که در بدن آن مادهای به نام "اسید کارمینیک" وجود دارد و با استخراج آن املاح آلومینیوم، کلسیم رنگدانه سرخرنگ به دست می آید که در رنگهای خوراکی، رنگرزی و لوازم آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد.
نظر شما