به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید رحمتالله پریچهر با اعلام اینکه پیشبینی میشود امسال با پنج درصد افزایش نسبت به سال قبل، ۹۰ هزار تُن محصول زیتون در کشور تولید شود، اظهار کرد: بخشی از نهالهایی که در سنوات گذشته کشت شده بود به باردهی رسیده و از این رو در سال جاری افزایش تولید دانه زیتون پیشبینی شده است.
وی با بیان این که در حال حاضر در ۲۶ استان کشور زیتون کشت میشود، گفت: تلاش میکنیم استانهای روغن خیز به سمت تولید روغن زیتون سوق پیدا کنند.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه سالانه بین پنج تا هفت هزار تن در کشور روغن زیتون تولید و همین میزان هم وارد میشود، گفت: روغن زیتون در گروه دوم کالاهای اساسی قرار دارد و ارز ۴۲۰۰ تومانی به آن تعلق نمیگیرد، از این رو قیمت روغن زیتون رقابتی خواهد شد.
تولید روغن زیتون موجب بهبود صنعت آن و اقتصاد ملی میشود
وی به باغداران توصیه کرد برای تولید روغن زیتون تلاش کنند چراکه موجب بهبود صنعت آن و اقتصاد ملی میشود.
پریچهر با اشاره به این که بیش از ۵۰ درصد ارقام زیتون کشت شده در ایران، روغنی هستند، اذعان کرد: بخشی از ارقام زیتون دو منظوره است به طوری که میتوان علاوه بر استفاده از دانه، از آن روغن به دست آورد.
وی افزود: صنایع روغنکشی در این حوزه به اندازه کل تولید داخل ظرفیت دارد و نیازی به افزایش ظرفیت این صنایع نیست.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی بر ادامه ممنوعیت واردات میوه و کنسرو زیتون به کشور تأکید و تصریح کرد: واردات روغن زیتون با تعرفه ۲۶ درصد آزاد است.
در ایران ۲.۵ برابر سرانه دنیا کنسرو زیتون مصرف میشود
وی با اشاره به این که در ایران ۲.۵ برابر سرانه دنیا، کنسرو زیتون مصرف میشود، گفت: سرانه مصرف روغن زیتون در کشور حدود ۱۳۵ گرم به ازای هر نفر است.
پریچهر تولید ۲۰۰ هزار تن میوه زیتون را از اهداف برنامه ششم توسعه عنوان کرد و اظهار کرد: در این برنامه هدفگذاری شده که سرانه مصرف روغن زیتون به ۲۰۰ گرم به ازای هر نفر برسد.
وی با بیان اینکه کیفیت زیتون در ایران به علت شرایط آب و هوایی و ارقام مورد استفاده بسیار خوب است، یادآور شد: سال گذشته ۶۵ درصد میوههای زیتون به کنسرو و ۳۳ درصد به روغن تبدیل شد.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی از انتقال ژرم پلاسم زیتون از کلکسیون شورای بینالمللی زیتون و روغن زیتون به کشور خبر داد و افزود: دعوت از مدرسان شورای بینالمللی زیتون و روغن زیتون برای برگزاری کارگاههای آموزشی و شرکت کارشناسان در دورههای آموزشی این شورا را در برنامههای خود قرار دادهایم.
نظر شما