به گزارش ایمنا، آیتالله ناصر مکارمشیرازی پیش از ظهر امروز در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم برگزار شد، با اشاره به مسئلهای با عنوان اینکه «قم واتیکان نیست» اظهار کرد: در دوران شاه زمانی که بحثهای انقلابی اوج گرفت از سوی دولت به حوزه علمیه پیشنهاد شد که قم به عنوان کشور مستقل مانند واتیکان در اختیار علما و مراجع گذاشته شود و آن را به رسمیت بشناسند تا برای خود مجلس قانونگذاری داشته باشد و با پول مستقل نماینده به تمام کشورهای جهان بفرستد.
وی ادامه داد: هدف آنها این بود که مرجعیت و حوزه را به کلی منزوی کنند، بنابراین این پیشنهاد به شدت از سوی علما رد شد.
این مرجع تقلید با اشاره به عواقب عملی شدن این امر گفت: اگر چنین مسئلهای صورت میگرفت؛ به این مفهوم بود که علما و مراجع حق ندارند درباره ایران نظری بدهند، زیرا دخالت یک کشور بیگانه در امور داخلی ایران است.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر نتایجی که میتوان برای این پیشنهاد اشاره کرد این است که آنها نمیتوانند از افراد حوزه علمیه کسی را به مجلس بفرستند یا علمای قم در مجلس خبرگان و شورای نگهبان دخالت کنند؛ زیرا یک کشور دیگر دارند. ائمه جمعه و مسؤولان سیاسی، عقیدتی، قضات و اساتید دانشگاه هیچکدام نمیتوانستند از حوزه علمیه قم انتخاب شوند؛ زیرا از کشور ایران نبودند و کشور مستقلی برای خود داشتند.
آیتالله مکارمشیرازی عنوان کرد: اگر مردم قم میخواستند به تهران، اصفهان و مشهد بروند باید گذرنامه دریافت میکردند و مردم قم نمیتوانستند از آب، برق و گاز سراسری استفاده کنند؛ زیرا یک کشور بیگانه هستند، بنابراین پیشنهاد خطرناکی بود.
ارائه پیشنهاد «کشور شدن قم» را تنها از سر ناآگاهی میدانیم
وی با بیان اینکه متأسفانه زمزمه این سخن از سوی برخی افراد شنیده شده است، گفت: هرگز حمل بر سوءنیت نمیکنیم؛ بلکه تنها آن را ناآگاهی میدانیم؛ ولی در فضای مجازی به آن دامن زدند.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: برخلاف اینگونه سخنان میگوییم مرجعیت به تمام جهان اسلام و شیعه تعلق دارد و میتواند مصالح، منافع و خطرات آنها را گوشزد کند.
وی ادامه داد: هنگامی که به ما میگفتند چرا در امر بحرین، سوریه و یمن دخالت میکنید بیان میکردیم مرجعیت مرز خاصی ندارد و مقلدان ما در تمام این کشورها هستند و ما حق داریم مصالح آنها را تذکر دهیم و در نگرانیهای آنها نگران باشیم این عقیده کجا و عقیده واتیکان شدن قم کجا.
آیتالله مکارمشیرازی با بیان اینکه بارها به مسؤولان تذکر داده شده که به قم به عنوان یک شهر معمولی نگاه نکنند؛ زیرا به تمام جهان اسلام تعلق دارد و آبروی آن آبروی جهان تشیع است، گفت: در سال ۱۵ میلیون نفر به زیارت کریمه اهل بیت (س) و مسجد جمکران میآیند و حوزه علمیه قم به تمام شهرهای داخل کشور و مناطق زیادی از خارج کشور عالم و مبلغ میفرستد.
وی خاطرنشان کرد: قم در جهان اسلام از نظر کیفیت حوزه علمیه قم بینظیر است باید به این امور توجه داشت و امیدواریم این مرکز اسلامی و شیعی همیشه آبرومند برای تمام جهان اسلام بماند نه یک کشور مستقل مانند واتیکان.
منبع: فارس
نظر شما