به گزارش ایمنا، حسین جابری انصاری که مسئولیت پرونده سوریه و انجام مذاکرات آستانه در وزارت خارجه برعهده او است، به عنوان نماینده ایران که یکی از کشورهای ضامن صلح در سوریه است برای حضور در مذاکرات سوچی به روسیه سفر کرده است.
قرار است مذاکرات سوچی که در واقع گفتوگوی بین برخی از مخالفان دولت سوریه و دولت این کشور است، با مشارکت ایران، روسیه و ترکیه سه کشور ضامن صلح در سوریه برگزار شود. سازمان دهندگان این کنفرانس اظهار داشتند: «فاروق عرنوس»، مشاور وزیر خارجه سوریه برای حضور در نشست سوچی دعوت شده است.
همچنین خبرگزاری اینترفاکس به نقل از یک منبع مطلع از مذاکرات سوچی روز یکشنبه گفت: بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل که معمولا ریاست هیئت دولت سوریه را در مذاکرات صلح برعهده دارد، در کنفرانس سوچی حضور نخواهد یافت.
سازمان دهندگان این کنفرانس که ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن آتشبس در سوریه و روند آستانه درباره حل بحران سوریه هستند، گفتند، مدعوین به کنفرانس بیش از ۱۶۰۰ شخصیت به نمایندگی از طیفهای مختلف و گروههای سیاسی جامعه سوریه هستند. اعراب غالب مدعوین را تشکیل میدهند که میزان آنها حدود ۹۴.۵ درصد است، البته نمایندگانی از کردها، ایزدیها، آشوریها، ارمنها، شرکسها داغستانیها، ترکمانها و دیگر اقشار و طوایف نیز حضور دارند.
مخالفان داخلی نیز در کنفرانس حضور دارند که از شورای مردمی و احزاب اصلی نظیر حزب بعث، «جبهه ملی پیشرو»، «حزب سوسیال» و غیره به اضافه شخصیتهای برجسته با تمامی اعتقادات دینی و سران قبال و نمایندگان انجمنهای کارگری و برخی حرفهها و مشاغل هستند.
به گفته سازمان دهندگان، نمایندگان گروههای مسلح نیز که به توافقنامه آشتی ملی با دولت پیوستهاند در این کنفرانس حضور دارند. تعداد گروههای مسلح که از ابتدای مقابله با تروریسم داوطلبانه سلاح خود را به دولت تحویل دادهاند از ۲۳۰ گروه فراتر رفته است.
اما به نمایندگی از مخالفان خارج نشین سوری بیش از ۳۰۰ تن شرکت میکنند که در بین آنها مخالفان مقیم مسکو، آستانه و جریان «فردای سوریه»، «حراک المدنی» و «هیئت هماهنگی ملی گروههای تغییر دموکراتیک» است. قرار است مذاکرات حول محور تشکیل کمیته قانون اساسی برای آغاز اصلاح قانون اساسی سوریه باشد.
به گزارش ایمنا، روند آستانه با ابتکار جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه شکل گرفته و این روند خارج از اراده مستقیم آمریکا است. مذاکرات صلح سوریه در آستانه، حل بحران این کشور را درمسیر درست قرار داده است و با اتکاء به نظر و اراده مردم سوریه، طرح و برنامههای خود را پیش میبرد. حسن روحانی، ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان سران سه کشور حامی روند صلح آستانه، از دی ماه سال گذشته تا کنون، ۸ دور از این مذاکرات را در قزاقستان برگزار کرده اند. روسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه نیز ۱ آذر ۱۳۹۶، برای اولین بار جهت مذاکره در مورد سوریه، در شهر سوچی روسیه گرد هم آمدند و به گفت وگو پرداختند.
نظر شما