به گزارش خبرگزاری ایمنا، «ما ضربات سختی به کسانی که تلاش کردند زندگی ما را نابود کنند، وارد میکنیم. این مسئله برای همه صادق است، حوثیها درسی خواهند گرفت که حماس، حزبالله و رژیم بشار اسد گرفتهاند. حتی اگر زمان ببرد، همه در سراسر خاورمیانه این درس را خواهند گرفت.» اینها جملات تهدیدآمیز نتانیاهو خطاب به رهبران انصارالله است که چند روز قبل در عید انوار (حنوکا) یهودیان مطرح شد، اما چه چیزی سران رژیم صهیونیستی را تا این اندازه برآشفته که حتی وزیر جنگ این رژیم را وادار کرده است، ضمن اعتراف علنی به دست داشتن در ترور «شهید هنیه» و سرنگونی «بشار اسد»، رهبران انصارالله را تهدید به مرگ کند؟
در ماههای اخیر انصارالله با هدف قرار دادن کشتیهای تجاری در دریای سرخ و حملات موشکی به عمق خاک اسرائیل، خسارات اقتصادی و نظامی چشمگیری به طرف مقابل وارد کرده است. این حملات منجر به اختلال در تجارت دریایی، افزایش هزینههای نظامی اسرائیل و آمریکا و ایجاد فشار روانی بر شهروندان اسرائیلی شده است، تا جایی که هفته گذشته پس از شلیک دو موشک هایپرسونیک به سمت سرزمینهای اشغالی و تنها با اصابت یک موشک به ساختمانی در تلآویو، دهها نفر زخمی و هزاران صهیونیست راهی پناهگاهها شدند. پس از این حملات، موجی از بمباران هوایی صنعا و بندر الحدیده توسط جنگندههای رژیم صهیونیستی آغاز شد و ناو هواپیمابر امریکایی «ترومن» برای حمایت از این رژیم وارد دریای سرخ شد، اما انصارالله بدون اتلاف وقت، واکنش نشان داد و ضمن حمله مجدد به تلآویو، در عملیاتی مهم ناو آمریکایی را نیز هدف حمله قرار داد و موفق شد ضمن سرنگونی جنگنده اف- ۱۸ آمریکا، به گفته «سیدعبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر انصارالله یمن، این ناو را وادار کند بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر از بنادر یمن دور شود.
در مقابل، اسرائیل و آمریکا تلاش کردهاند با حملات هوایی به بعضی زیرساختها در یمن، توان نظامی انصارالله را تضعیف کنند، اما این حملات تاکنون نتوانسته است مانع ادامه عملیاتهای انصارالله شود، تا جایی که پس از بمباران روز گذشته فرودگاه صنعا، فرودگاه «بن گوریون» در سرزمینهای اشغالی هدف حمله قرار گرفت و میلیونها نفر از مردم یمن نیز راهپیمایی روز جمعه را در حمایت از فلسطین و نیروهای مسلح یمن و تحت عنوان «استوار در کنار غزه با عزت، بدون حد و خط قرمز» برگزار کردند. آنها در بیانیه پایانی این راهپیمایی بر ادامه نبرد جهاد مقدس و فتح موعود علیه آمریکا، انگلیس و اسرائیل تاکید کردند و پیروزیهای اخیر در برابر دشمنان را از جانب خداوند متعال دانستند. مردم یمن همچنین تاکید کردند که هیچ راهی جز اقدام جدی و جهاد در راه خدا باقی نمانده است.
نقش ویژه انصارالله در محور مقاومت
به نظر میرسد انصارالله به پشتوانه موقعیت جغرافیایی ویژه، برخورداری از پشتوانه مردمی قوی و ارتش منظم با تجهیزات پیشرفته، توانسته است نقشی اساسی در تقابل با رژیم صهیونیستی ایفا کند و به همین دلیل به گزارش رسانههای صهیونیستی، رهبران رده اول این گروه از جمله «سید عبدالملک الحوثی»، «مهدی المشاط»، «محمدعلی الحوثی»، «یحیی سریع» و حتی سردار «عبدالرضا شهلایی»، مسئول نیروی قدس سپاه در یمن در لیست ترور صهیونیستها قرار گرفتهاند.
در مقابل نیز انصارالله بهطور رسمی اعلام کرده است، نه جنگ و نه ترور، مانع حملات آنها به منافع مستقیم آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه نخواهد شد و تنها راه توقف این حملات، پایان جنگ در غزه است. حال باید دید با افزایش حملات دو طرف و ارتقای سطح درگیری، این زد و خوردها تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد و در نهایت روحیه پولادین مردم و رهبران یمن، چه آیندهای را برای منطقه رقم خواهد زد؟
در همین راستا محمدعلی حسننیا در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خصوص حملات یمن به منافع اسرائیل و آمریکا در منطقه اظهار کرد: این حملات که تقریباً از چهاردهم اکتبر سال گذشته آغاز شده است، چند دلیل واضح دارد؛ ابتدا اینکه یمن برای خودش در محور مقاومت نقشی در نظر گرفته و سعی میکند که این نقش را در محور مقاومت بازی کند و وارد عرصه درگیری با آمریکاییها شده است.
وی افزود: یمنیها قصد دارند به مقاومت در فلسطین کمک کنند تا بتواند از زیر فشارهای رژیم صهیونیستی خارج شود و همچنین مردم غزه و فلسطین از جنایتهایی که صورت میگیرد نجات پیدا کنند.
کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: دومین دلیلی که من به آن معتقدم، این است که یمنیها موقعیت خوبی به دست آوردند تا در جهان اسلام بتوانند در برابر مسئله فلسطین، نقش خوب و محبوبیت مضاعفی کسب کنند، زیرا بالاخره پس از هشت سال جنگ و نگاههای فرقهای که برخی به یمنیها نسبت میدادند، این فرصت خوبی برای کنشگری بود تا خودشان را از یک گروه ملی به یک گروه فرامنطقهای ارتقا دهند.
حسننیا با اشاره به اینکه درباره آینده حملات اسرائیل به یمن چند سناریو وجود دارد، گفت: محتملترین سناریو، تداوم همین ضرباتی است که اسرائیل از طریق بمباران هوایی به یمن وارد میکند و شاید همانطور که تهدید کرده است، به سمت ترور شخصیتهای برجسته یمن و انصارالله نیز برود، اما اینکه بخواهد حمله زمینی کند، محتمل نیست، زیرا موقعیت جغرافیایی این توان را به اسرائیلیها نمیدهد و کشورهای اطراف یمن همچون عربستان نیز نمیخواهند وارد این درگیری شوند تا سطح تنشها در منطقه کاهش پیدا کند.
وی درباره اینکه چرا عملیاتهای یمن تا امروز متوقف نشده است، گفت: یمن و گروه انصارالله که در صنعا مستقر هستند، در حال حاضر یک دولت هستند و موقعیت جغرافیایی مناسب، سرزمین، ملت و ارتش منظم کلاسیک با تجهیزات پیشرفته همچون موشک و پهپاد در اختیار دارند و همین موضوع موجب شده است که یمنیها همچون یک کشور و دولت در رویارویی با اسرائیل عمل کنند، نه یک گروه شبهنظامی مثل حزبالله یا حماس که حملاتشان با حملات اسرائیل متوقف شود.
نقش کلیدی یمن در تقابل با محور اخوانی - ترکی
کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: در حال حاضر حمله گسترده به یمن در دستور کار نیست و این حملات هوایی ادامه پیدا خواهد کرد، اما درباره پیامدهایی که حملات یمن به تلآویو داشته باید گفت که این حملات، ضربه امنیتی بزرگی برای اسرائیلیها محسوب میشود و بازدارندگی آنها خدشهدار شده است، همچنین پیامدهای اقتصادی در اولویت دوم قرار دارد و مهمترین پیامد دیگری که دارد ناامنی در دریای سرخ است که بسیاری از قدرتهای بزرگ حتی آمریکا، چین و برخی کشورهای دیگر را نیز ترسانده و اگر این فشارها ادامه پیدا کند، میتواند نقش بازیگرهای بزرگ را در منطقه برای پایان دادن به جنگ پررنگتر کند.
حسننیا تصریح کرد: زد و خوردها در یمن به اعتقاد من، ادامه پیدا خواهد کرد و سطح تنشها بین اسرائیل و یمنیها بالاتر نیز خواهد رفت، همچنین اگر جنگ متوقف نشود، سناریوهای مختلف دیگری برای درگیری بین یمن و اسرائیل میتوان متصور بود.
وی یادآور شد: در حال حاضر با توجه به سقوط دولت سوریه و اینکه محور اخوانی و ترکی در منطقه در حال رشد و ظهور و بروز هستند، میطلبد که بازیگری یمن در تحولات منطقه افزایش پیدا کند؛ از طرفی ایران نیز باید با کشورهای پیرامونی یمن همچون مصر، عربستان و امارات رابطه خوبی برقرار کند و رایزنیهایی داشته باشد تا آنها در موضوع یمن به نعل وارونه تبدیل نشوند و ایران به آنها اطمینان خاطر بدهد که منافعشان توسط یمنیها تهدید نخواهد شد، زیرا یمن فقط در مقابل اسرائیل ایستاده است.
کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: این موضوع مهم است، زیرا اماراتیها و عربستانیها در جنوب یمن منافعی دارند و اگر ببینند که این منافع خدشهدار خواهد شد، شاید همچون ترکیه در سوریه علیه ما فعال شوند، بنابراین رایزنیهای ایران با این سه کشور اهمیت زیادی دارد و باید این را اعلام کنند که موضع یمن ضد منافع اسرائیل است و ضد منافع عربستان، امارات و مصر در منطقه نخواهد بود.
به گزارش ایمنا، حملات انصارالله یمن علیه اسرائیل و منافع آمریکا در منطقه نشان داد که انصارالله به توانمندی نظامی قابل توجهی دست یافته و قادر است اهداف دوردست را با دقت هدف قرار دهد که سامانههای دفاعی صهیونیستها قادر به رهگیری آنها نیستند، همچنین این تحولات، موازنه قدرت در منطقه را تا حدودی تغییر داده و نقش یمن را در معادلات منطقهای پررنگتر کرده است. در مجموع، عملیات انصارالله نشان داد که گروههای مقاومت با اتکا به توان بومی و حمایت مردمی، میتوانند چالش جدی برای قدرتهای بزرگ ایجاد کنند و این روند در آینده نیز ادامه خواهد یافت.
نظر شما