به گزارش ایمنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، مسعود برومند گفت: ۲۳۴ نفر از پژوهشگران برتر ایران، در دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ۵۳ نفر وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش عالی، یک پژوهشگر برتر متعلق به پژوهشگاهی وابسته به جهاد کشاورزی و یک پژوهشگر برتر دیگر وابسته به پژوهشگاهی در وزارت نفت است. همچنین دانشگاههای آزاد اسلامی نیز ۱۴ پژوهشگر یک درصد برتر دارند.
وی افزود: حدود ۴۰ درصد از پژوهشگران یک درصد برتر کشور در رشتههای مهندسی و حدود ۱۸ درصد آنها در حوزه شیمی قرار دارند و بیش از ۷۷ درصد پژوهشگران یک درصد برتر بینالمللی کشور وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری، نزدیک به ۱۸ درصد وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نزدیک به پنج درصد وابسته به دانشگاههای آزاد اسلامی و نزدیک به یک درصد آنها وابسته به سایر وزارتخانهها هستند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم اظهار داشت: از سال ۲۰۱۶ متوسط استناد نرمال شده مقالات بین المللی کشور افزایش یافته و به سطح میانگین دنیا رسیده است. به عبارت دیگر قبل از ۲۰۱۶ اثرگذاری (کیفیت) تحقیقات کشور کمتر از میانگین بین المللی بود. مطابق با اهداف برنامه ششم توسعه متوسط استناد نرمال شده مقالات کشور بایستی ۸۰ درصد فراتر از میانگین بین المللی باشد. به علاوه، سهم ایران از مقالات ۱ درصد برتر دنیا به ۲ درصد نزدیک میشود. مقادیر این شاخصها حاکی از آنند که رویکرد پژوهشگران ایران به سمت انجام تحقیقات اثرگذارتر یا کیفی سازی پژوهشهاست، با این وجود، سهم ما از پژوهشگران یک درصد برتر پراستناد دنیا حدود ۰.۲ درصد است رقمی که هنوز با سهم ما از کمیت تولید علم دنیا همخوانی ندارد که باید برای آن برنامهریزی شود.
نظر شما