به گزارش ایمنا، «نوشتن، گذر کلمه است از مسیر ظاهرا کوتاه بین ذهن و کاغذ. گرفتاری نوشتن، برای کسی که مینویسد، متفاوت از انتخاب مضمون و درونمایه است، متفاوت از کلام صرف و وسواسهای زینتی یا کلام خوش ساخت یا حتی نگرانی ناهمواری زبان و جز اینها. نوشتن، صیانت از آدمیزاد و عالم هستی است به یمن کلام، گنجاندن جهان واقع است در عرصه تخیل و بعد نقش زدن آن بر دل کاغذ. کلمه به تنهایی صورت نمیبنند... آنکه مینویسد، همراه تمام جهان مینویسد، نه به تنهایی. کلام، زیسته اگر باشد، عجین میشود با نویسنده. نوشته منم. کلام مکتوبم من. مینویسم، از تن بی جان جهان مینویسم، از هیروشیما، از تن بی جان شده عشق، از آشویتس، مینویسم، پس نمیمیرم... نوشته مثل باد سر میرسد. عریان است نوشته... هیچ چیز به گرد آن نمیرسد مگر زندگی، خودِ زندگی.» این بخشی از متن کتاب مارگاریت دوراس است با نام «نوشتن همین و تمام».
این کتاب از دو بخش داستانی و یک گفتگوی بلند با دوراس تشکیل شده. در بخش اول، با عنوان «نوشتن»، این نویسنده، پنج روایت از پنج اتفاق، حادثه و رویداد که خود آن را حس کرده، بیان کرده است و در بخش دوم کتاب با عنوان «همین و تمام» نویسنده، تکه روایتهایی از دیالوگهایش را با فردی با عنوان «یان» در پاریس به روی کاغذ آورده است.
سومین بخش کتاب نیز با عنوان «من واقعیت را همچون اسطوره زیستهام» شامل مصاحبه بلند آلی یت آرمل با دوراس است که در سال ۱۹۹۰ در ماگازین لیترر منتشر شده است.
این کتاب توسط نشر اختران در ۱۶۶ صفحه با قیمت ۱۳ هزار تومان منتشر شده است. /
نظر شما