رژیم صهیونیستی در مجازات نکردن قاتلان خبرنگاران مقام دوم را کسب کرد

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که رژیم صهیونیستی، پس از هائیتی، در رده دوم فهرستی قرار گرفته است که از پاسخگویی و مجازات برای قتل خبرنگاران شانه خالی کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که رژیم صهیونیستی، پس از هائیتی، در رده دوم فهرستی قرار گرفته است که از پاسخگویی و مجازات برای قتل خبرنگاران شانه خالی کرده‌اند.

این گزارش در حالی منتشر شده که این سازمان حقوق بشری پیش‌تر، جنگ یک‌ساله اسرائیل در غزه را مرگ‌بارترین درگیری برای خبرنگاران در سه دهه اخیر معرفی کرده بود.

به گزارش کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، اسرائیل که طی یکسال اخیر بیش از ۱٨٠ خبرنگار را به شهادت رسانده است، برای اولین بار در این فهرست قرار گرفته است؛ این رژیم به دلیل پاسخگو نبودن در خصوص «قتل هدفمند» خبرنگاران در غزه و لبنان طی یک سال جنگ مستمر، به رتبه دوم این لیست رسید.

این سازمان در حال تحقیق درباره «قتل دست‌کم ۱۰ خبرنگار» است که به‌طور مستقیم هدف شلیک نیروهای اسرائیلی قرار گرفته‌اند. همچنین، با توجه به وسعت جنگ اسرائیل در غزه و لبنان، احتمال می‌رود تعداد خبرنگاران کشته‌شده بسیار بیشتر باشد.

جوودی گینزبرگ، مدیر اجرایی CPJ، به الجزیره گفت: «آنچه از آمار ما مشخص است، این است که اسرائیل تمایلی به تحقیق یا مجازات کسانی که خبرنگاران را کشته‌اند، ندارد و به‌طور هدفمند خبرنگاران را به دلیل شغلشان هدف قرار داده است.»

او تاکید کرد که در برخی موارد، رژیم صهیونیستی بدون شواهد، خبرنگاران را به «تروریسم» متهم کرده و در مواردی دیگر، مانند قتل سه خبرنگار لبنانی در هفته گذشته، آن‌ها به وضوح هدف حملات قرار گرفته‌اند.

گینزبرگ ضمن درخواست از جامعه بین‌المللی برای حمایت از خبرنگاران گفت: «قتل، بدترین سلاح برای خاموش‌کردن خبرنگاران است.»

او همچنین عادی‌سازی مصونیت از مجازات در زمینه قتل خبرنگاران را نگران‌کننده دانست؛ این در حالی‌ست که هدف قرار دادن روزنامه‌نگاران در جریان درگیری‌ها، طبق قوانین بین‌المللی جرم محسوب می‌شود.

گینزبرگ افزود این کشتار بی مجازات «حامل این پیام روشن است که کشتن یک روزنامه‌نگار قابل قبول است و کسانی که به گزارش‌گری از جبهه‌های جنگ ادامه می‌دهند، ممکن است با سرنوشت مشابهی روبرو شوند».

این کمیته پیش‌تر اعلام کرده بود که مستندسازی وقایع نشان می‌دهد جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، خونین‌ترین دوره برای روزنامه‌نگاران را رقم زده است و این خبرنگاران در شرایط انسانی وخیمی، مشابه دیگر غیرنظامیان در غزه، کار کرده‌اند.

اسرائیل هم‌اکنون در دادگاه بین‌المللی کیفری با اتهام نقض کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ مواجه است؛ به قتل رساندن روزنامه‌نگاران فلسطینی به‌عنوان بخشی از شواهد موجود برای این اتهام است.

مؤسسه CPJ همچنین اعلام کرده است که در فهرست کشورهایی که قاتلان خبرنگاران در آن‌ها به عدالت سپرده نمی‌شوند، کشورهای سومالی، سوریه و سودان جنوبی در رده سه تا پنج قرار دارند.

این گزارش نشان می‌دهد که در مقیاس جهانی، در ۸۰ درصد از موارد، هیچ فردی مسئول قتل خبرنگاران شناخته نمی‌شود و شواهد حاکی از آن است که در دست‌کم ۲۴۱ مورد، گزارشگران به دلیل فعالیت‌های خبری هدف قرار گرفته‌اند.

برای حفاظت از جان خبرنگاران در زمان جنگ، مفاد مشخصی در پروتکل اول الحاقی به کنوانسیون‌های ژنو ۱۹۷۷ وجود دارد؛ این پروتکل در ماده ۷۹ بیان می‌کند که خبرنگاران در حین درگیری‌های مسلحانه به عنوان غیرنظامی تلقی می‌شوند و باید همانند سایر غیرنظامیان مورد حمایت قرار گیرند.

همچنین، تجهیزات رسانه‌ای نیز باید به عنوان اموال غیرنظامی محافظت شوند؛ علاوه بر این، برخی سازمان‌های بین‌المللی مانند فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) توصیه کرده‌اند که دولت‌ها موظف به انجام تحقیقات بی‌طرفانه در مورد حمله به خبرنگاران هستند و باید عاملان این حملات را به عدالت بسپارند.

منبع: فارس

کد خبر 806358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.