به گزارش ایمنا، موگابه در حالی که فرماندهان نظامی در کنارش بودند گفت ریاست کنفرانس حزب خود «زانوپیاف» را که ماه آینده برگزار میشود بر عهده خواهد داشت. این در حالی است که اعلام شده بود که حزب زانوپیاف او را از ریاست حزب برکنار کرده و تا ظهر روز به او مهلت داده استعفایش را اعلام کند وگرنه او را استیضاح خواهد کرد.
سه شنبه گذشته ارتش زیمبابوه در اقدامی بسیار شبیه به یک «کودتا» قدرت را دست گرفت و پس از تسلط یافتن نظامیان بر زیمبابوه، فشارها برای کنارهگیری رابرت موگابه، رئیسجمهور ۹۳ ساله این کشور از قدرت، افزایش یافت. پس از آن حزب حاکم زیمبابوه، زانو پیاف به عزل رابرت موگابه، رئیس جمهوری از رهبری حزب رأی داد و «امرسون منانگاگوا» را که هفته پیش بدست آقای موگابه از سمت معاونت رئیس جمهور عزل شده بود، به جای او به رهبری انتخاب کرد.
نمایندگان حاضر در کنگره حزب با خواندن آواز و رقص از این تصمیم استقبال کرده بودند. همسر آقای موگابه، گریس هم از عضویت حزب اخراج شده است. گفته میشد که آقای موگابه قصد دارد شرایط را برای جانشینی همسرش به عنوان رئیس جمهور بعد از خود فراهم کند. فرماندهان ارتش هم از روز چهارشنبه (۱۵ نوامبر) که عملا قدرت را در دست گرفتند، در پی راضی کردن آقای موگابه برای کنارهگیری بودهاند.
به نظر میرسد آقای موگابه حداقل قصد دارد تا کنفرانس حزب زانوپیاف که ماه آینده میلادی برگزار میشود در قدرت بماند. در این کنفرانس است که موضع رسمی حزب مشخص میشود و آقای منانگاگوا رسما رهبری حزب را به دست میگیرد. یکی از نمایندگان حزب زانوپیاف گفته است که این حزب هفته آینده آقای موگابه را استیضاح و "این مرد کلهشق" را برکنار خواهد کرد.
به گزارش ایمنا، جمهوری زیمبابوه در جنوب آفریقا واقع شده و پایتخت آن هراره است.این کشور در قرن نوزدهم میلادی مستعمرهٔ انگلیس شد. از سال ۱۹۶۵ کمکم تلاشها برای استقلال در این کشور آفریقایی آغاز شد و سرانجام در سال 1980 رسماً جمهوری زیمبابوه اعلام موجودیت کرد. رابرت موگابه از زمان استقلال زیمبابوه از انگلستان تا کنون قدرت را در دست داشته و همچنین رهبری حزب حاکم زانو پی اف را هم ر عهده دارد.
البته در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ و پس از کناره گیری «مورگان چانگیرای» از دور دوم انتخابات، قدرت و جایگاه رابرت موگابه با چالش مواجه شد. پس از شکایت چانگیرای از موگابه در مجامع بینالمللی و اعمال تحریم بر روی حزب حاکم، مذاکراتی برای تقسیم قدرت صورت گرفت. مورگان چانگیرای پس از تقسیم قدرت در زیمبابوه، عنوان نخستوزیر را به خود اختصاص داده و پست ریاست جمهوری تشریفاتی را هم به موگابه واگذار کرد. براساس این توافق، قرار بود موگابه تا پایان عمر در این سمت باقی بماند.
نظر شما