به گزارش ایمنا، چاپ کتابی که در آن اشعار پراکنده و ناخواندۀ نیما جمع آوری شده، جامۀ عمل پوشاندن به آن حسرت نیماست که گفته بود: «من میمیرم و آثار شلوغ و درهموبرهم من میماند و از بین میرود. به من، زمانِ زندگی من کمک نکرد که بتوانم با آرامش کارم را بکنم.»
«صد سالِ دگر» عنوان دفتری از اشعار منتشرنشده نیما یوشیج است که در مجموعه ادب معاصرِ فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، بهتصحیح سعید رضوانی و مهدی علیائیمقدم استنساخ شده و به چاپ رسیده است. این کتاب، حاوی حدود ۱۰۵ شعر منتشر نشده از نیماست و مشتمل بر متنی تحت عنوان «تذکار» به قلم استاد احمد سمیعی (گیلانی)، مدیر گروه ادب معاصر فرهنگستان، مقدمه، توضیحاتی درباره شیوه کار استنساخ و ضبط اشعار و تصویر نمونههایی از دستنوشتههای نیما.
سعید رضوانی، مصحح این کتاب در مورد علت اینکه چرا این آثار نیما تا امروز منتشر نشده می گوید: «شعرها بهصورت حاضر و آماده موجود نبوده است که بتوان آنها را راحت به چاپ سپرد. دستنوشتهها بسیار پرشمارند و از نظر موضوع نیز تفکیکی در آنها صورت نگرفته بود. از طرفی انتشار اشعار مستلزم بررسی دقیق دستنوشتهها، دستهبندی موضوعی آنها و سرانجام استنساخ اشعار از اسناد مربوطه بود. مراحلی که یاد کردم، طی حدود ۲ سال و نیم کار دقیق و مستمر ۲ پژوهشگر به انجام رسیده است.»
«صد سال دگر» از سوی انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در ۲۶۴ صفحه، با قیمت ۳۰ هزار تومان منتشر شده است. /
نظر شما