با افزایش آگاهی، مانع مسمومیت دارویی شویم

دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو با بیان اینکه گاهی عوارض مسمومیت ها دائمی است، گفت: برخی از موارد مسمومیت ها به دلیل ایجاد آسیب های جدی در فرد مسموم منجر به فوت می شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، شعار و عناوین روزهای هفته پیشگیری از مسمومیت ها که از اول تا هفتم آبان ماه برگزار می شود، اعلام شد.

هفته پیشگیری از مسمومیت ها با شعار "با افزایش آگاهی، مانع مسمومیت دارویی شویم" و با هدف حساس سازی گروه های مختلف جامعه در خصوص مبحث مسمومیت ها، از اول تا هفتم آبان ماه برگزار می شود و برای هر یک از روزهای این هفته یک موضوع در نظر گرفته شده است، تا اطلاع رسانی و آموزش های جهت دار در همان راستا صورت گیرد.

عناوین روزهای هفته پیشگیری از مسمومیت ها به شرح زیر است:
دوشنبه ۱/۸/۹۶: روز پیشگیری از بروز مسمومیت ناشی داروها ‏
سه شنبه ۲/۸/۹۶: روز پیشگیری از مسمومیت ها در کودکان
چهارشنبه ۳/۸/۹۶: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از گازها و منوکسید کربن ‏
پنجشنبه ۴/۸/۹۶: روز پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی و گیاهان سمی‏
جمعه ۵/۸/۹۶: روز پیشگیری از بروز مسمومیت با سموم دفع آفات نباتی، مواد شیمیایی (شامل:‏ اسید، قلیا و شوینده های خانگی، فرآورده های نفتی، فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و باتری مینیاتوری) ‏
شنبه ۶/۸/۹۶: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از گزیدگی جانوران سمی
یکشنبه ۷/۸/۹۶: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و محرک

یسنا به منش درخصوص هفته پیشگیری از مسمومیت ها که از اول تا هفتم آبان ماه برگزار می شود، گفت: شیوه جدید زندگی و دسترسی آسان به انواع مواد شیمیایی، داروها، سموم و غیره آن هم بدون داشتن اطلاعات کافی از نحوه نگهداری، مصرف، عوارض، خطرات و هشدارهای مربوط به آن، شیوع مسمومیت های اتفاقی و تعمدی را در جامعه به میزان زیادی افزایش داده است.

وی با بیان اینکه شعار هفته پیشگیری از مسمومیت ها در سال جاری " با افزایش آگاهی، مانع مسمومیت دارویی شویم " انتخاب شده است، خاطرنشان کرد: بسیاری از ضایعات ناشی از بروز مسمومیت ها به سادگی قابل پیشگیری است و با نگاهی جدید به روند آموزش نحوه پیشگیری از آنها و توجه به این نکته که " شاید قربانی بعدی یکی از انواع مسمومیت ها من یا خانواده ام باشد" هیچگاه خطر را از خود دور نخواهیم دید. یک لحظه غفلت مخصوصا در کودکان می تواند منجر به عوارض دائمی وآزار دهنده ناشی از مسمومیت ها شود.

دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو تصریح کرد: وقوع مسمومیت های حرفه ای حاد و مزمن در کارگران شاغل در کارخانجات صنایع شیمیایی، جوان بودن جمعیت کشور و خطرات سوء مصرف مواد مخدر، آمار بالای مصرف داروها در جامعه، دسترسی آسان به دارو در منازل و عدم نگهداری صحیح آنها همراه با افزایش تعداد بیماران افسرده و آگاهی عموم مردم از قابلیت کشندگی برخی داروها، متاسفانه جامعه را نسبت به مسمومیت های آسیب پذیرتر نموده است.

به منش با بیان اینکه اغلب موارد مسمومیت ها پس از آموزش خانواده ها و جامعه، قابل پیشگیری است، افزود: در نظر داریم با همکاری سازمان ها و نهادهای مرتبط با موضوع به اصلی ترین اهداف برگزاری هفته مذکور که همان ارتقاء سلامت جامعه و کاهش مرگ و میر ناشی از مسمومیت ها است؛ برسیم.

‏وی گفت: برخی از موارد مسمومیت ها به دلیل ایجاد آسیب های جدی در فرد مسموم منجر به فوت می شوند.

دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو تاکید کرد: مهم ترین هدف توجه به هفته پیشگیری از مسمومیت ها این است که با تکیه بر آمار مرگ و میر ناشی از مسمومیت ها توجه جامعه را به مواردی از آنها که شایع تر و خطرناک تر هستند، جلب نماییم.

کد خبر 324404

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.