سعید سرداری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: نزدیک به ۹۰ درصد از مسمومیتها در منازل رخ میدهد، به همین دلیل شهروندان باید منازل خود را نسبت به بروز مسمومیت ایمن کنند.
وی با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی و ایمنی در زمینه دور از دسترس بودن داروها افزود: توصیه اکید میشود از قرار دادن ظروف حاوی مواد شیمیایی و شویندهها در کنار مواد غذایی خودداری شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه محصولات خانگی خطرناک همچون لوله بازکن، جوهر نمک، جرمگیر، محلول سفیدکننده و سایر مواد شیمیایی باید در بستهبندی اصلی باشد، گفت: همچنین همه مواد سمی باید در ظرف دربسته قرار داده شود.
وی تصریح کرد: مخلوط کردن فرآوردههای سفیدکننده با ترکیبات جرمبر را به دلیل ایجاد گاز سمی خفهکننده نیز ممنوع است و نباید این اتفاق در فضای سربسته انجام شود.
سرداری همچنین درباره مسمومیت دارویی سالمندان نیز گفت: در دوران سالمندی به دلیل تغییرات ساختار در اندامهای داخلی مانند کبد، کلیه، میزان مایعات، عضلات و چربی بدن، تغییراتی در جذب و دفع داروها حادث میشود که بیاعتنایی به داروها منجر به مسمومیت میشود.
وی همچنین از سالمندان خواست داروهای خود را به دیگران توصیه نکنند، چرا که مصرف همزمان داروها یا بروز تداخلات خطرناک دارویی موجب مسمومیت میشود.
نظر شما