اشک بر امام حسین(ع) خاموش کننده آتش قهر خداست

با شروع محرم مجالس و منابر بسیاری در سرتاسر کشور ایران اسلامی برپا می شود که محوریت تمامی آنها سوگواری برای شهدای واقعه عاشوراست.

به گزارش ایمنا، اما چه در این ماه و چه در دیگر ایام سال، همواره این موضوع در اذهان بعضی از مردم به وجود می آید که چرا اینقدر گریه و عزاداری در این دو ماه محرم و صفر انجام می شود و حتی این شبهه به وجود می آید که چرا مرتب در منبرها گفته می شود که اشک بر مصیبت های سیدالشهدا(ع) ارزشمند است و ثواب بیشماری هم دارد.

به همین منظور و برای بررسی بیشتر به سراغ استاد حامد دماوندی یکی از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه رفتیم که در ایام محرم میهمان مردم شهر اصفهان است.

حامد دماوندی در ابتدا ضمن تاکید بر ارزش گریه بر مصیبت های امام حسین(ع) و اصحاب و یاران باوفایشان گفت: اگر اشکی که ما برای حضرت اباعبدلله می‌ریزیم، در مسیر تعالی روح ما باشد، پرواز کوچکی است که روح ما با روح حسینی می‌کند. اگر ذره‌ای از همت او، ذره‌ای از غیرت او، ذره‌ای از حریت او، ذره‌ای از ایمان او، ذره‌ای از تقوای او و ذره‌ای از توحید او در ما بتابد و چنین اشکی از چشم ما جاری شود، آن اشک بی‌نهایت قیمت دارد.

وی افزود: از دلایل گریه شیعیان برای حضرت امام حسین(ع)، بستگی و پیوند ذاتی بین امامان معصوم و پیروانشان وجود دارد که بهتر است این موارد را در روایات جست و جو کنیم.

وی ادامه داد: این واقعیت در روایتی از امام صادق(ع) بدین گونه آمده است که فرمود: شیعیان ما از ما هستند، چرا که از سرشت ما خلق شده و به نور ولایت ما آمیخته و به امامت ما دل خوش داشته اند، و ما نیز به پیروی و دوستی آنان راضی هستیم. مصیبت‌های ما به آنان سرایت می‌کند و رنج و گرفتاری ما آنان را می‌گریاند و اندوه ما آنان را اندوهگین می‌سازد و نیز شادمانی و سرور ما آنان را شادمان می‌کند، ما نیز از حال آنان باخبر و با آنان هستیم و رنج و پریشانی آنان ما را رنجیده‌خاطر می‌سازد. آنان از ما جدا نمی‌شوند و ما نیز از آنان.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: آنگاه فرمود: بار خدایا! شیعیان ما از ما هستند، پس هرکس مصیبت‌های ما را یاد کند و به خاطر بیدادگری‌هایی که در راه حق و عدالت بر ما رفت بگرید، خداوند چنین انسانی را به آتش دوزخ نمی‌سپارد.

گریستن بر امام حسین(ع) محبوب‌ترین اعمال در نزد خداست

حامد دماوندی در ادامه به ویژگی های چشم گریان اشاره کرد و افزود: چشم گریان بر امام حسین (ع) از ارزش‌های والایی برخوردار است، تا جایی که در بحارالانوار آمده است چشم گریان بر امام حسین(ع) محبوب‌ترین چشم‌ها در پیشگاه خداست.

وی ادامه داد: همه چشم‌ها در سخت‌ترین مراحل روز رستاخیز گریانند، مگر چشمی که بر امام حسین(ع) گریه کرده باشد. چنین چشمی با صاحبش خندان و به نعمت‌های پرارزش بهشت شادمان و بشارت داده می‌شود. همچنین در روز رستاخیز همه دیدگان به حوض کوثر تنها نظاره می‌کنند، اما دیدگانی که از آن برخوردار خواهند گشت و نظاره بهره ورانه خواهند داشت، چشمانی هستند که برای امام حسین(ع) گریسته باشند.

این کارشناس مذهبی در ادامه ضمن اشاره به اینکه اشک بر امام حسین(ع) دارای خواصی است که در روایات به آن اشاره شده است افزود: قطرات اشکی که در سوگ امام حسین (ع) جاری می‌گردد، دارای خواص بسیاری است، از جمله اینکه محبوب‌ترین قطرات اشک در پیشگاه خداست.

وی افزود: اشک بر امام حسین (ع) خاموش کننده آتش قهر خداست، به‌گونه‌ای که اگر قطره‌ای از آن در جهنم فرو افتد، آتش آن را خاموش خواهد ساخت.

دماوندی تاکید کرد: در روایات آمده است فرشتگان، قطرات اشک بر امام حسین(ع) را دریافت و در شیشه‌های مخصوصی جمع می‌کنند و این اشک‌ها را به خزانه داران بهشت می‌دهند تا با آب گوارای حیات، در بهشت برین آمیخته سازند و بدین وسیله شیرینی و گوارایی آن هزاران برابر افزایش خواهد یافت.

گریه‌کننده بر امام حسین(ع) ضمانت سعادت انسان در قبر است

استاد حامد دماوندی در پاسخ به این سوال که چرا گفته شده که گریه بر امام حسین(ع) برای انسان اثرات مثبتی در قبر دارد عنوان کرد: منزل دوم انسان قبر است، جایی که شخص هرگز انس و سابقه ای از قبل با آن ندارد، بسیار وحشتناک و هول‌آور است، به طوری که در کتاب «من لا یحضره الفقیه» روایتی است که می‌فرماید: وقتی که می‌خواهید جنازه‌ای را وارد قبر کنید او را ناگهان داخل نکنید. بلکه مستحب است که تا سه مرتبه از زمین بلند کنند و دو مرتبه بر زمین بگذارند. فان للقبر اهوالا! به درستی که برای قبر ترس‌هایی است.

وی افزود: آنقدر سخت است که حضرت «سجاد» (ع) می‌فرماید:... اَبکی لظلمه قبرین آبکی لضیق لحدی، آبکی لسؤال منکر و نکیر...

دماوندی ادامه داد: بهتر است پاسخ سوال شما را با روایتی از شیخ شوشتری پاسخ دهم.

وی ادامه داد: شیخ «شوشتری» از روایات این طور استفاده کرده که اگر کسی مؤمنی را شاد کند هنگامی که او را دفن کردند، صورتی نورانی همراهش در قبر جای گیرد و گوید من همان سروری هستم که در دل فلان مؤمن وارد کردی، پس اگر کسی مؤمن غمناکی را شاد کرد، اسباب شادی‌اش در قبر فراهم می‌گردد.

سپس شیخ می‌فرماید: اگر کسی مؤمن کامل الایمانی را شاد کند، چطور است؟ اگر آن شخص پیغمبر و امام باشد چطور؟ آن وقت می‌فرماید: کسی که بر امام حسین (ع) گریه کند، پیغمبر(ص)، امیرالمؤمنین(ع) و حضرت زهرا(س) را شاد کرده است و خوش به سعادت چنین شخصی در قبر.

وی در پایان افزود: ممکن است برای بعضی این توهم پیش آید که برای یک قطره اشک چطور می‌شود این همه آثار عظیم مترتب شود؟ یک قطره آب شور که این همه اهمیت ندارد! منشأ اشکال و شبهه در این است که آن‌ها خیال می‌کنند این اجرها مستقیماً برای این قطره اشک است، غافل از اینکه مزد امام حسین (ع) است، این‌ها اجر اشک تو نیست، بلکه اجر خون ابی‌عبدالله(ع) است، هر چه بیشتر از این هم عطا شود، باز در مقابل عمل امام حسین (ع) چیزی نیست./

کد خبر 320940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.