ثبت کنندگان لحظات روزتان مبارک

فشار دادن دکمه شاتر، فعال شدن یک نرم افزار در دوربین، روشن شدن فلاش و در لحظه بعد ثبت عکسی که برای همیشه ماندگار است.

مجله خبری ایمنا: در دنیایی که همه چیز خیلی زود فراموش می‌شود، عکس‌ها سندی هستند که با ثبت یک لحظه، راوی تاریخ می‌شوند. لحظه کوتاهی که در قاب کوچک عکاس‌ها ثبت می‌شود، آن‌قدر قدرتمند است که می‌تواند خشم، زیبایی، ظلم، امید و اندوه نهفته در دورن خود را به چشم‌هایی که نظاره‌گر آن هستند، منتقل کند.

دلیل نامگذاری روز جهانی عکاسی

چرا 19 آگوست به عنوان روز جهانی عکاسی نامگذاری شد؟

در تاریخ 1837 میلادی Joseph Nicèphore Nièpce   و Louis Daguerre بخاطر پیشرفت صنعت عکاسی اقدام به اختراع دستگاه داگری تایپ نمودند و این تحول در عکاسی، زمینه را برای نامگذاری یک روز به عنوان روز عکاسی فراهم نمود.

دو سال بعد در نهم ژانویه 1839 داگری تایپ در یک دانشگاه فرانسوی با حضور جمعی از دانشمندان رونمایی شد و نحوه کار با آن تشریح گردید. چند ماه بعد در تاریخ 19 اگوست 1839 دولت فرانسه حق ثبت اختراع را از آن دو دانشمند خرید و حق استفاده از آن را به عنوان یک هدیه رایگان برای جهانیان اعطا کرد.

البته داگروتایپ اولین تصویر دائمی ای نیست که تا به آن روز روی کاغذ آمده باشد . در واقع اولین تصویر ثبت شده را یکی از دو مخترع داگروتایپ یعنی نیسفور نیپیس  در تاریخ 1826 و طی فرایندی به نام Heliography ، به صورت کاملاً اتفاقی ثبت کرده بود که  به عنوان "کبوترخانه و اصطبل" شناخته میشود.(تصویر زیر)

ایده ای که تبدیل به یک جشن بین المللی شد

هر پروژه بزرگ ابتدا با یک ایده آغاز می شود و صد البته که همیشه در هنگام شروع ، عملی شدن هر ایده ای غیر قابل دسترس و دشوار به نظر میرسد .

شواهد امر حاکی از آن است که برای اولین بار پیشنهاد نامگذاری 19 آگوست – زمان نخستین رونمایی عکاسی برای عموم – به عنوان روز جهانی عکاسی، توسط یکی انجمن‌های عکاسی در آمریکا،  در سال 2009 مطرح شد و همانطور که پیشتر گفته شد دو عامل باعث شد که نوزدهم اگوست 1839 به عنوان روز عکس (عکاسی) در دنیا انتخاب شود.

دلیل اول این نامگذاری، استفاده از اولین فرایند عملی تولید عکس با استفاده از داگروتایپ و دلیل دوم آن خرید حق ثبت اختراع، توسط کشور فرانسه وعرضه آن به کل دنیا به صورت رایگان، است.

اولین جشن جهانی عکاسی در تاریخ نوزدهم اگوست 2010 برگزار شد و از آن هنگام تا به امروز هر سال کشورهای بیشتری این تاریخ را بعنوان «روز جهانی عکاسی» در تقویم‌های خود  ثبت کرده اند.

پس از مدتی به همت گروهی از هنرمندان و دوست داران هنر عکاسی در آمریکا و استرالیا ، یک وب سایت به نام http://worldphotoday.com به عنوان مرکز اطلاع رسانی، همفکری و مشارکت عکاسان در سطح بین المللی فعالیت خود را آغاز کرد.

امروزه میلیونها عکاس و یا افرادی که در صنعت عکاسی در حال فعالیت هستند سعی میکنند چه با کمک از سایت مخصوص این امر و چه به صورت مستقل به نوعی در این جشن بزرگ بین المللی شرکت کنند. برگزاری مسابقات عکاسی ، اشتراک گذاری عکسها در شبکه های مجازی و .... گوشه ای از این فعالیتهای همه گیر عکاسان است.

عکاسی یکی از مهمترین اختراعات بشر در قرن نوزدهم بوده است. از آن هنگام که لوئی داگر در پاریس تابستانی فرایند خود را علنی نمود تا امروز، عکاسی راه درازی آمده است؛ تغییرات زیادی به خود دیده و روز به روز بر ضریب نفوذش در میان مردم و جوامع افزوده شده است. عکاسی در طی تمام این سال‌ها پرتوی درخشان بر بسیاری از گوشه‌های تاریک یا ناشناخته‌ی زندگی بشر انداخته است و از پس این سال‌ها به یکی از موثرترین، نیرومندترین، سریعترین و پرطرفدارترین ابزار و رسانه‌های بشر برای ارائه‌ی اندیشه‌ها و احساساتش تبدیل شده است. مارسل پروست، نویسنده‌ی شهیر فرانسوی، جایی در شاهکار همیشه ماندگارش «در جستجوی زمان از دست رفته» می‌نویسد: "به گمان من تنها عکاسی است که، همانند بوسه، می‌تواند با تازه‌ترین کاربردهایش از درون آنچه به نظر ما چیزی با ظاهری قطعی و همیشگی می‌رسد صد چیز دیگر را بیرون بکشد که همه باز همان‌اند.

معرفی انواع شاخه های عکاسی
عکاسی معماری
عکاسی معماری، شاخه‌ای از عکاسی است که در آن از آثار معماری و ساختمان‌ها عکسبرداری می‌شود. در عکاسی معماری، دو فاکتور زاویه دید و نوع لنز مهم‌اند، زیرا معمولاً آثار معماری بزرگ هستند و عکاس هم نمی‌تواند به اندازهٔ کافی از آن‌ها فاصله بگیرد؛ به همین دلیل لازم است که زاویهٔ دید لنز زیاد باشد.

عکاسی اجسام بی‌جان
عکاسی اجسام بی‌جان شاخه‌ای از هنر عکاسی است که به ثبت تصویر از اشیاء بی‌جان و معمولاً غیر متحرک و اشیاء محیط پیرامون می‌پردازد. عکاسی از اجسام بی‌جان در حقیقت جزو سبک‌های مشکل عکاسی محسوب می‌شود، عکاسان این سبک باید توانایی نورسنجی دقیق را داشته و از ذوق ترکیب‌بندی بالایی برخوردار باشند. 

عکاسی ورزشی
عکاسی ورزشی، شاخه‌ای از عکاسی است که در آن از صحنه‌های ورزشی و ورزشکاران عکسبرداری می‌شود. در این نوع عکاسی، تجهیزات و ابزارها نقش مهمی دارند زیرا سوژه متحرک است و عکاس هم از صحنه دور است بنابراین داشتن لنزهای قدرتمندی همچون تله و زوم لازم است.

عکاسی پرتره
عکاسی پرتره، شاخه‌ای از عکاسی است که در آن از چهرهٔ انسان عکسبرداری می‌شود. عکاسی پرتره انواع مختلفی دارد، اما در همهٔ آنها تمرکز عکس بر روی چهرهٔ اشخاص است. پرتره تنها یک عکس ساده نیست، بلکه نمایانگر افکار، اخلاق و خصوصیات فردی سوژه‌است.

عکاسی, روز جهانی عکاسی, 28 مرداد روز جهانی عکاسی

عکاسی از مناظر، به عکاسی از جهان پیرامون می‌پردازد

عکاسی از طبیعت
عکاسی طبیعت به شاخه‌ای از عکاسی گفته می‌شود که گیاهان، جانوران، کوه‌ها یا صخره‌ها به نحوی ثبت شده باشند که در آن هیچ گونه اثر مستقیم یا غیر مستقیمی از حضور انسان دیده نشود، گیاهان پرورش داده شده از سوی انسان، راه‌ها، حیوانات اهلی یا حیوانات وحشی خارج از محیط زیست اصلی خود، هیچ‌یک در عکس طبیعت نباید حضور داشته باشند.

 عکاسی حیات‌وحش
عکاسی حیات وحش، شاخه‌ای از عکاسی است که در آن از حیوانات و جانوران عکسبرداری می‌شود. عکاسی در این سبک، نیاز به دانش بالا و تجربهٔ فراوان در زمینهٔ عکاسی و آشنایی با رفتار حیوانات گوناگون دارد. عکاسان باید توان اثبات طبیعی بودن تصاویر را داشته باشند.

عکاسی نجومی
عکاسی نجومی شاخه‌ای از عکاسی است که به وسیلهٔ تلسکوپ و با روش‌های مختلف از ستاره ها و سیارات عکسبرداری می‌کند. زمان نوردهی این عکس‌ها معمولاً از چند دقیقه تا چند ساعت، متفاوت است. البته با دوربین عکاسی و با هر لنزی می‌توان از ستاره‌ها و سیاره‌های نزدیک عکس گرفت.

عکاسی از مناظر
عکاسی از مناظر، به عکاسی از جهان پیرامون می‌پردازد، حضور انسان یا عناصر انسانی، در این سبک محدودیتی ندارد. توانایی در دیدن زیباترین ترکیب بندی در منظره و تصور آن که در چاپ نهایی چگونه به نظر می‌رسد و همچنین انتقال الهام عکاس به بیننده از مهمترین ماهیت‌های عکاسی منظره‌است.

عکاسی خبری
عکاسی خبری یا فتوژورنالیسم به عکس‌هایی گفته می‌شود که پبام و هدف اصلی آنها خبر رسانی است. عکاسان خبری، همان نویسندگان مقاله و مخبران خبر به وسیله تصویر یا همان عکس هستند. عکاسی خبری هنری است که برای قصه‌گویی عکاسانه به کار گرفته می‌شود تا زندگی را مستند کند.

 عکاسی شب
عکاسی در شب، به عکاسی در فضای آزاد در ساعات شب گفته می‌شود. در عکاسی شب، معمولاً از دیافراگم‌های بسته و زمان‌های نوردهی طولانی استفاده می‌کنند. 
عکاسی ماکرو
عکاسی ماکرو شاخه‌ای از عکاسی است که از نمای نزدیک و بطور معمول از سوژه‌های کوچک عکسبرداری می‌کند. بطور کلاسیک، سوژهٔ موجود در یک تصویر ماکرو بزرگ‌تر از اندازهٔ آن در طبیعت است. به هر شکل امروزه تصویر برداری ماکرو، تهیه تصویر از سوژه در ابعاد بزرگتر و واضح‌تر از آن چیزی است که در حیات دیده می‌شود.
عکاسی صنعتی
عکاسی صنعتی یکی از شاخه‌های عکاسی می‌باشد که به سفارش یک سازمان صنعتی صورت می‌پذیرد و به ثبت فرایندهای تولید، محصولات، سازمان کار، کارکنان و یا تجهیزات سازمانی می‌پردازد. عکس صنعتی ممکن است با مقاصد داخلی (به عنوان مثال اداری و یا روابط صنعتی) و یا خارجی (به عنوان مثال تبلیغات یا روابط عمومی) بکار گرفته شود.

کد خبر 315875

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.