به گزارش ایمنا، از جمله مهم ترین موضوعاتی که در بازدید از نمایشگاه فناوریهای نوین شهری مطرح می شود حرکت شهر اصفهان با هر کمیت و کیفیتی به سوی فناوریهای نوین است. این نشان می دهد که نیروهای انسانی که در ایران و در شهر اصفهان زندگی می کنند توان تجزیه و تحلیل و قدرت پرداخت به مسائل دانش بنیان را دارند و باید تنها از این افراد حمایت های لازم صورت گیرد.
معاون برنامه ریزی پژوهش و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان در بازدید از این نمایشگاه با حضور در غرفه شبکه اطلاع رسانی شهر تجارب شرکت های خارجی در مورد فعالیت های فناورانه را مطرح کرد که ایران باید از این تجارب استفاده کند و با شناسایی خطاهای صورت گرفته اقدامات بعدی را به خوبی طی کند.
محمود محمدی با اشاره به اینکه برای توسعه علوم فناورانه نیاز به خودباوری است تاکید کرد: البته این حرکت باید به صورت دسته جمعی و تیمی صورت گیرد تا هم افزایی بیشتری حاصل شود.
وی با اشاره به خودباوری جوانان در دوران جنگ هشت ساله ایران افزود: با مرور خاطرات دوران جنگ متوجه می شویم که در آن دوران هیچ مرزی بین افراد وجود نداشت و همه تنها خواهان این بودند که کاری روی زمین نماند و این کارها در حالی انجام می شد که کسی نمی خواست خودش را مطرح کند.
محمدی اذعان کرد: اگر امروز هم همین روحیه را داشتیم طرح توسعه کشور با سرعتی چند برابر پیش می رفت.
معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان با اشاره به شرکت کنندگان جوان در این نمایشگاه گفت: این نشان می دهد که جوانان انگیزه بیشتری برای فعالیت های دانش بنیان دارند، اما امروزه کاهش انگیزه یکی از مشکلات ماست.
محمدی با اشاره به اینکه نمایشگاه های مختلفی در راستای توسعه علم و فناوری شکل می گیرد گفت: اینها موضوعات مهمی است و اسلام هم تاکید بسیاری به فراگیری علم داشته و دارد؛ اما مهم است که در کنار علم و فناوری مسائل اخلاقی هم رعایت شود. زیرا سرمایه های انسانی به مراتب مهم تر از خود علم هستند و اگر اخلاق علم آموزی نباشد، دانشمندان به خطا می روند.
وی با اشاره به لزوم برگزاری چنین نمایشگاه هایی گفت: این نمایشگاه ها اولین حرکت های توسعه علم و فناوری را رقم می زنند اما باید گفت این نمایشگاه یک انگشت کوچک کل توانمندیهای جامعه هم نیست. زیرا جامعه ما بسیار بیش از این از افراد عالم و فناور بهره مند است.
محمدی طرح های ارائه شده در این نمایشگاه را هم اقتصادی و هم علمی و نوآورانه دانست و ادامه داد: البته در ادامه این نمایشگاه ممکن است این دستاورد ها فراموش و از آنها استفاده نشود که رفع این موضوع نیازمند به آسیب شناسی دقیق دارد.
وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به اقتصاد مالزی که به سرعت توسعه یافته است گفت: دلیل موفقیت در این کشور این است که یک نفر در این کشور برنامه ریزی کرده و بقیه آن را اجرایی در حالی که در کشور ما به دلیل هوش بالا، بیشتر افراد برنامه ریز هستند تا مجری.
وی در پایان عاملی که می تواند کشور را تعالی بخشد از خودگذشتگی تک تک افراد، مانند دوران جنگ تحمیلی بیان کرد.
نظر شما