خودپردازها از نفس افتادند مردم سرگردان شدند

با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و تنها چهار روز مانده به سال 95، ترافیک بانک ها به اوج خود رسیده و با افزایش تراکنش های بانکی، بار ترافیکی دستگاه های خودپرداز نیز به اوج خود رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، با پرداخت حقوق برخی کارمندان بخش دولتی و خصوصی و اوج گرفتن خریدهای نوروزی مردم، شاهد صف های طولانی در مقابل برخی عابربانک ها هستیم و مردم مکرر با پیام هایی از جمله "این دستگاه به طور موقت آماده ارائه خدمات نیست"، "این دستگاه قادر به پرداخت وجه نمی باشد" و ... مواجه می شوند. تصویر صف های طولانی خودپرداز، کارت خوان هایی که قطع می شوند و مشتریان و صاحب مغازه های سرگردان، مناظری بوده که در روزهای پایانی هر سال از دیدگاه برخی طبیعی و عادی شده است.
در روزهایی که اوج مراجعات مردم به دستگاه های خودپرداز بانکی است و بانک مرکزی و بانک ها وعده فعالیت مناسب دستگاه های الکترونیکی بانکی در آخرین روزهای سال را داده بودند اما این وعده محقق نشد و برخی از بانک‌ها به‌ویژه بانک‌های دولتی با اختلالاتی در دستگاه های عابر بانک خود مواجه شدند، البته این موضوع به برخی از بانک‌های خصوصی هم سرایت کرد حتی مشاهده می شود که سیستم بین بانکی و شتاب دچار ایراد شده است.
البته بانک مرکزی از بانک ها درخواست کرده بود که خدمات بانکی خود را در این ایام به صورت شبانه روزی و مستمر ادامه دهند و برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای اسفند ماه به خصوص روزهای پایانی سال داشته باشند چرا که میزان تقاضا برای اکثر کالاها افزایش می یابد و مردم اقدام به تامین مایحتاج خود در روزهای پایانی سال می‌کنند و طبیعی است که در این ایام نیاز به نقدینگی افزایش می یابد و مراجعات مردم به بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری بیشتر می شود.
از سوی دیگر بانک مرکزی به منظور خدمت‌رساني و پاسخگوئي مطلوب به مشتريان بانکداري الکترونيک ‌در ايام پاياني سال و تعطيلات نوروزي سال 95، فهرست اسامی همکاران کشيک بانک‌ها را منتشر کرد.
براساس این اطلاعیه عنوان شده؛ شبکه بانکی در ایام نوروز، پشتیبانی مالی و فنی تمام دستگاه‌های خودپرداز برای تامین نقدینگی و رفع خرابی‌های احتمالی را انجام می‌دهد تا خدمات بانکداری الکترونیک به صورت دائمی در دسترس عموم باشد و ضمن پاسخگویی مناسب به مشتریان، نقص‌ها و مشکلات فنی احتمالی در اسرع وقت برطرف شود. همچنین اطلاع‌رسانی‌های لازم در این خصوص توسط شبکه بانکی انجام می‌شود.
ایجاد شعب کشیک، افزایش ساعات کاری شعب بانکی و همچنین تعیین کشیک برای خدمات رسانی به موقع خودپردازهای بانکی از دیگر تدابیر بانک مرکزی برای کاهش ترافیک تراکنش های بانکی است با این حال مردم همچنان با مشکلات بسیاری در سیستم بانکی مواجه می شوند.
البته باید به این نکته توجه داشت به دنبال ضعف سیستم بانکداری الکترونیک و کارتی شدن بیشتر حساب ها و مبادلات، میزان استفاده از شبکه شتاب رو به افزایش است و شاید ترافیک بانکی در آخرین روزهای اسفند امری طبیعی باشد اما به حداقل رسیدن آن از سوی نظام بانکی کشور انتظار معقول مردم باشد.
البته ناظر پولی بانک مرکزی در استان اصفهان در خصوص گلایه های مردم در ارتباط به وضعیت خودپرداز بانک ها در آخرین روزهای سال به خبرنگار ایمنا، گفت: تمام خودپردازها پول به اندازه کافی دارد.
جعفری در ارتباط با اینکه روز گذشته سیستم بانکی سیبا دچار قطعی شده بود، افزود: این اتفاق مربوط به مشکلی در تهران بوده و ارتباطی با اصفهان ندارد.
با این وجود بانک ها طی دو روز اخیر مشکلاتی از قبیل دریافت پول، واریز کارت به کارت و پرداخت قبوض با مشکلاتی همراه بوده اند. در عین حال علیرغم تاکیدات بانک مرکزی، دستگاه های خودپرداز برخی از بانک‌ها به دلیل عدم سرویس دهی مناسب، بدون پول بودند و به مشتریان وجهی پرداخت نمی کردند.
همچنین یکی از مشتریان ناراضی شبکه بانکی با نارضایتی به خبرنگار ایمنا، گفت: هنوز رمز کارت خود را تغییر نداده است و هم اکنون که برای تغییر رمز و سپس برداشت پول از حساب خود مراجعه کرده، سیستم خودپرداز که بانک مورد نظر نیز است، به وی پاسخ نداده است.
به گفته یکی دیگر از مشتریان بانکی، مردم انتظار دارند که بانک‌ها در واپسین روزهای سال که به خدمات بانکی بیشتری نیاز دارند، خدمات بهتری داشته باشند و کارآیی خود را نشان دهند تا مردم بین دستگاه های خودپرداز سرگردان نشوند.
در حال حاضر ۵۰ میلیون مشتری بانکی در ایران وجود دارد و از پرداخت‌های مستقیم مالی بهره مند هستند، ضمن آنکه حدود ۲۴ هزار شعبه در ۳۴ بانک و موسسه اعتباری با بیش از ۳۰۰ میلیون کارت بانکی به مشتریان خدمات ارائه می دهند. ماهانه بیش از یک میلیارد تراکنش در شبکه شتاب انجام می شود و تعداد تراکنش‌ها در کشور ما بسیار بالا است
به هر حال طی سال‌های گذشته موجی از استفاده از ابزارهای جدید به ویژه در حوزه فناوری بانکی ایجاد شده است. مردم دیگر این روزها ترجیح می دهند به جای حمل پول، پرداخت‌ها را از طریق کارت‌های بانکی و شبکه شتاب انجام دهند.
با وجود این گلایه ها ناظر پولی بانک مرکزی در استان اصفهان تاکید کرد: خودپردازها در روزها پایانی سال و تعطیلات ۱۳ روزه نوروز کمبود پول نخواهند داشت و با تمام شدن اسکناس هر دستگاه رئیس شعب و یا کارمند کشیک نسبت به پول گذاری خودپردازها اقدام می شود.
البته باید منتظر ماند و دید که سیستم بانکداری کشور با وجود پیش بینی ها و اقدامات ویژه خود در روزهای پایانی سال و تعطیلات عید، چه عملکردی در نوروز 95 رقم می زند چرا که مردم در نهایت قضاوت خواهند کرد.
کد خبر 224216

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.