به گزارش خبرگزاری ایمنا سید عبدالوهاب سهل آبادی در این نشست با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی اصفهان بعد از تهران بزرگترین اتاق کشور از نظر تعداد اعضا با 15 نماینده و همچنین از نظر برنامه هاست، بیان کرد: مسئولان استان همراهی بسیار خوبی با اتاق بازرگانی اصفهان دارند.
وی خطاب به عراقچی با بیان اینکه شما شخصی هستید که در دل کار و تجارت بزرگ شده اید، تاکید کرد: به طور قطع دولت برنامه هایی برای اقتصاد بعد از برجام دارد.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با تاکید بر اینکه امروز اوضاع اقتصاد و کارآفرینانان و تولیدکننده کشور خوب نیست، افزود: از دولت انتظار داریم همان گونه که دست به دست هم داد و در اتفاق مهم مذاکرات هسته ای موفق بیرون آمد در بخش اقتصاد نیز همین گونه عمل کند.
به گفته وی، مردم انتظار دارند اتفاقاتی در ارتباط با عمران شهر خود ببینند و اصفهان نباید در ارتباط با پروژه هایی همچون مترو، مرکز همایش های بین المللی امام خامنه ای (مدظله العالی) و ... دست تنها باشد و نباید امور شهری اصفهان با شهرهای دیگر مقایسه شود.
سهل آبادی تصریح کرد: دولت یازدهم و تیم مذاکره کننده ادبیاتی را در دنیا عوض کرد که موجب افتخار ایران شد.
قاسم علی جباری عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست با ابراز امیدواری نسبت به اینکه پیروزی سیاسی کشور به اقتصاد رخنه کند، گفت: ما چشم به راه آموختن دیپلماسی اقتصادی هستیم.
بهرام سبحانی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز با اشاره به اینکه 30 درصد محصولات فولاد مبارکه صادر می شود که 70 درصد آن به اتحادیه اروپاست، گفت: در دوران تحریم ها مشکلات بسیاری در فروش محصولات خود داشتیم.
وی با تاکید بر اینکه در سفر اخیر رئیس جمهور به ایتالیا به همراه وی چند قرارداد را امضا و با چند بانک ملاقات داشتیم، افزود: متاسفانه اکنون بعد از برجام هنوز بانک های بزرگ به صورت جدی برای مبادلات ایران وارد میدان نشدند اما بانک های کوچک اعلام آمادگی کرده اند.
محمدرضا رجالی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست، با اشاره به اینکه در جنگ اقتصادی سربازان آن تجار و کارآفرینان هستند، خواستار شد: تجار برای تسریع فعالیت های خود بیش از دو پاسپورت داشته باشند.
وی با بیان اینکه ایران با چند کشور معامله ترجیحی ندارد، از وزارت امور خارجه خواستار توسعه صادرات شد و گفت: امیدواریم با رویکرد جدید معاملات ترجیحی بیشتر شود و بتوان قوانین تعرفه ای را برداریم.
به گفته رجالی، با دیپلماسی ایران، موقعیت فوق العاده ای برای بازار ایران در روسیه درست شده است.
مرتضی بیشه دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست با اشاره به اینکه همه صنعتگران کشور از برجام خوشحالند و منتظرند موج جدید در این بخش دمیده شود، اظهار کرد: در حال حاضر بخش عمده ای از اشتغال کشور توسط بنگاه تولیدی ایجاد می شود که ایجاد این فرصت ها نیازمند سرمایه گذاری بسیاری است.
وی به حضور هیات های سیاسی و تجاری بسیاری به ایران اشاره کرد و گفت: متاسفانه صحبت های بسیاری در ظاهر می شود اما اتفاق خاصی نمی افتد و امروز شاهد یاس و ناامیدی بخش تولید کشور هستیم.
بیشه با انتقاد بر اینکه رایزنان اقتصادی ما در سفارتخانه ها قوی نیستند، تصریح کرد: متاسفانه ارتباط و انسجامی بین صنایع مختلف و رایزنان وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه برای شکل گیری رفتارهای اقتصادی نیازمند پشتوانه سیاسی هستیم، در خصوص WOT، گفت: در حال حاضر کالاها یک طرفه مبادله می شود و قاچاق کالا به سرعت در کشور انجام می شود اما برای صادرات کالا با تعرفه های مختلف و بالا مواجه می شویم و فضا برای مبادلات تجاری و صادراتی بسیار بسته است.
رسول رنجبران دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه نباید دوران قبل از برجام و تحریم ها را فراموش کنیم، بیان کرد: امیدواریم برجام را در مسائل داخلی کشور شاهد باشیم.
وی همچنین جای اتاق های مشترک بازرگانی در فعالیت های اقتصادی کشور ار خالی دانست و گفت: از این اتاق های مشترک می توان برای توانمندی های ایران در داخل و خارج کشور بهره گیریم.
امیر کشانی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان، با تاکید بر اینکه شرایط کشور به شرایط یا مرگ یا صادرات رسیده است، تصریح کرد: برای پیشرفت کشور باید به سمت صادرات پیش رویم.
وی با بیان اینکه بخشی از صادرات مربوط به محصول و بخشی مربوط به جذب توریست است، گفت: پتانسل های بسیاری در اصفهان وجود دارد و شاید وزارت امور خارجه بتواند دید کشورهای دیگر را نسبت به شهر اصفهان تغییر دهند و موجب توسعه این شهر و گردشگری آن شود.
محسن پورسینا دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست با اشاره به اینکه رئیس جمهور از طریق برنامه ششم توسعه الزامات تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد را مطرح کرد، بیان کرد: به گفته روحانی برای رسیدن به این رشد باید 50 میلیارد دلار در سال سرمایه گذاری خارجی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بهترین فرصت های سرمایه گذاری پایدار در اصفهان، موضوع گردشگری است، افزود: خواستار شد وزارت امور خارجه و کنسولگری ها در کنار دیگر فعالیت های خود بحث گردشگری را سرلوحه کار خود قرار دهند.
به گفته پورسینا، جذب سرمایه در زمینه گردشگری بسیار ساده تر از دیگر زمینه ها است.
ضرورت رخنه کردن پیروزی سیاسی به اقتصاد کشور، عدم ورود بانک های بزرگ بین المللی در مبادلات بعد از برجام، فراهم شدن زمینه های توسعه صادرات، ضعف رایزنان اقتصادی سفارتخانه ها، جای خالی اتاق های مشترک بازرگانی، توسعه گردشگری در اصفهان و فراهم شدن زمینه های آن و ... از جمله موارد مطرح شده نشست معاون وزیر امور خارجه با اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان بود.
کد خبر 220493
نظر شما