معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان جهاد کشاورزی گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری با هدف حفظ آب، خاک و کنترل سیلاب و استحصال روانآبهای سطحی برای تغذیه سفرههای آب زیرزمینی و پیشگیری از خسارت سیل به تأسیسات زیربنایی، مناطق مسکونی، باغات، مزارع کشاورزی و قنوات و چاهها است.
محمدعلی کاظمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به خشکسالیهای متوالی در استان اصفهان یکی از راهکارهای اساسی برای کنترل و مهار سیلابها، تغذیه آبهای زیرزمینی، قناتها و چاهها را اجرای پروژههای آبخیزداری دانست و اظهار کرد: افزایش پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری به حفظ خاک و توسعه منابع طبیعی کمک میکند.
وی افزود: هدایت درست آبهای سطحی و روان آبها در مواقع بارندگی بهویژه در مناطق بیابانی مستعد بروز سیل، از جمله ضروریاتی است که باعث میشود، زمینهای کشاورزی و منازل مسکونی پاییندست مناطق پربارش دچار آسیب نشوند.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان جهاد کشاورزی تصریح کرد: اجرای این طرحها با اهداف مهم ایجاد بندهای سنگی و خاکی جهت کنترل و مهار سیلابها طی بارشهای کوتاهمدت و سیلآسا، همچنین افت شدید تغذیه سفرههای آبهای زیرزمینی با تداوم برداشتهای بیرویه دنبال میشود که اجرای به موقع آنها در روند نفوذپذیری و تغذیه منابع آبی و آبخوانها بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
وی گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری با هدف حفظ آب، خاک و کنترل سیلاب و استحصال روانآبهای سطحی برای تغذیه سفرههای آب زیرزمینی و پیشگیری از خسارت سیل به تأسیسات زیربنایی، مناطق مسکونی، باغات، مزارع کشاورزی و قنوات و چاهها است.
کاظمی یکی از دلایل اصلی فرونشست زمین را برداشتهای بیرویه منابع آبی و تخلیه سفرههای زیرزمینی برشمرد و افزود: بدون شک اجرای پروژههای آبخیزداری با هدف تغذیه آبخوانها نه تنها تداوم سرعت فرونشست زمین را میکاهد، بلکه سبب تغذیه چاهها و قنوات خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: سیلاب و بارانهای سیلآسا ازجمله بلایای طبیعی است که نتیجهای جز فرسایش خاک و کاهش محصولات کشاورزی ندارد، اما با اجرای طرحهای آبخیزداری میتوان مانع این اثرات مخرب شد.
نظر شما