پخت سمنو از دیرباز یک مراسم آیینی و همچنین مذهبی شهرهای مختلف ایران بوده است و با نزدیک شدن فصل بهار و سال جدید پخت برای تهیه سمنوی سفره هفت سین رونق خاصی پیدا میکند.
برای تهیه سمنو ابتدا گندم را ۲۴ ساعت در آب خیسانده و پس از آن در آبکش میریزند و با پارچهای مرطوب روی آن را پوشانده و به مدت ۴۸ ساعت مرتب آن را مرطوب میکنند. پس از آنکه گندمها جوانه زد آنها را در سینیهای مخصوص و به مدت ۴۸ ساعت آبیاری کرده تا جوانهها به حد نصاب و مطلوب برسد. این فرایند در پنج روز صورت میگیرد که جوانهها در این مدت باید در یک محیط سرد و خنک باشند. سپس جوانهها شسته، چرخ کرده و با دستگاه مخصوص شیره و عصاره آن را میگیرند و سپس شیره را از صافی عبور میدهند. در نهایت عصاره جوانههای گندم را داخل دیگ مسی ریخته و با آرد مخلوط و به مدت ۴۰ الی ۴۵ ساعت حرارت میدهند تا سمنو آماده شود. در این روش پخت، سمنو لذیذ و خوش خوراک و هضم آن راحت است.
نظر شما