به گزارش ایمنا، جورج آبراهام در سمینار صنایع کوچک و متوسط (SMEs) اتاق بازرگانی اصفهان، با اشاره به این که کمبود همکاری sme های ایران در قالب شبکه های به هم پیوسته و زنجیره تامین موجب عدم رشد آنها شده است، تصریح کرد: این در حالیست که در کشورهای همچون کره و ژاپن sme با همکاری و مشارکت یکدیگر توانسته اند شبکه ای موفق و موثر در اقتصاد ایجاد کنند.
وی با مقایسه sme کشورهای توسعه یافته با سایر کشورهای توسعه نیافته، بیان داشت: در کشورهای توسعه یافته sme می تواند در یک پروژه بزرگ اقتصادی نقش داشته باشد چرا که دولت با ایجاد شبکه اطلاع رسانی بین sme توانسته آنان را به یکدیگر متصل کند و توانمندیشان را برای انجام یک پروژه بزرگ متمرکز کند.
رئیس شورای توسعه بنگاه های کوچک و متوسط آسیا و اقیانوسیه تاکید کرد: در ایران ابتدا باید شبکه اطلاع رسانی بین بنگاه های کوچک و متوسط ایجاد شود و سپس بین بنگاه ها ارتباط برای انجام پروژه ها برقرار شود همچنین دولت باید در این زمینه با صرف بودجه اقدام اورژانسی انجام دهد.
وی خلاقیت، انعطاف وریسک پذیری را از ویژگی sme در دنیا عنوان کرد و افزود: یکی از چالش های مهم این بنگاه ها، کمبود ظرفیت های خلاقانه در مسیر عملکرد آنهاست چرا که بیشتر این بنگاه ها با گذشت زمان تغییری در تولیدات و روش های تولید خود ایجاد نمی کنند.
آبراهام موفقیت یک بنگاه کوچک و متوسط را تغییر مدام در روش های کاری خود و بروز خلاقیت در تولیدات کالا و خدمات دانست و بیان داشت: برای ایجاد این وضعیت باید نیروی انسانی خلاق جذب شود چرا که نیروی انسانی خنثی نمی تواند عامل حرکت یکsme باشد.
وی دسترسی به اطلاعات و ایجاد شبکه های بین بنگاهی را یکی از مکانیزم های مورد نیاز این بنگاه ها برشمرد و تصریح کرد: این شبکه می تواند علاوه برتامین نیازهای اولیه بنگاه ها به توسعه بازار و بازاریابی آنان کمک کند.
رئیس شورای توسعه بنگاه های کوچک و متوسط آسیا و اقیانوسیه مشکل دیگر بنگاه های متوسط و کوچک در ایران را سرعت آرام آنان در توسعه فعالیت عنوان کرد و یادآور شد: اگر چه کارفرمایان بزرگ توانایی آن را نداشتند که موجب رشد این بنگاه ها شوند اما از زمان تشکیل یکsme تا بلوغ آن سال ها به طول می انجامد.
وی تاکید کرد: اگر مشارکت بین دولت و بخش خصوصی بالا باشد سرعت رشد بنگاه های متوسط و کوچک نیز افزایش خواهد یافت .
آبراهام آزادسازی اقتصادی را یکی از چالش های بنگاه های کوچک و متوسط برشمرد و گفت: به دلیل جهانی شدن اقتصاد و برداشت موانع برای ورود کالاهای خارجی از سراسر جهان یک مساله برای sme در صحنه رقابت ایجاد می کند اما این تهدید می تواند به عنوان یک فرصت برای دسترسی به فرصت های خوب در سایر کشورها تبدیل شود .
وی با پیشنهاد ایجاد یک بانک ویژه بنگاه های کوچک و متوسط برای تامین مالی آنها، گفت: به دلیل سرعت بالای تغییر کالاها و خدمات، sme باید مرتب تولیدات خود را تغییر دهند و در این راستا نیازمند منابع مالی جدید برای ایجاد تغییر هستند از این رو اگر نتوانند بودجه مورد نیاز برای تولید کالاهای جدید خود را تامین کنند موجب خروج آنان از بازار می شود.
رئیس شورای توسعه بنگاه های کوچک و متوسط آسیا و اقیانوسیه خاطر نشان کرد: ایجاد این بانک ویژه بدون در نظر گرفتن کسب سود می تواند نقش مهمی در تامین مالی بنگاه ها داشته باشد.
وی ایجاد شبکه تخصصی در حوزه های فعالیت sme را یکی از عوامل موفقیت آنان در عرصه بازارهای داخلی و خارجی دانست و افزود: اگرsme حوزه صنایع غذایی در کنار یکدیگر در قالب یک مجموعه واحد همکاری کنند می توانند به توسعه خود و سایر بنگاه ها کمک کنند.
آبراهام با تاکید بر این که ساده سازی قوانین برای sme از سوی دولت عامل مهمی در تقویت آنان است، تصریح کرد: انعطاف پذیری دولت در ارایه تسهیلات بانکی به sme در کنار تخفیفات مالیاتی می تواند گام موثر در تقویت این بنگاه ها داشته باشد.
وی ارایه مشاوره به دریافت کنندگان تسهیلات بانکی را یکی از وظایف بانک ها دانست و بیان داشت: در ژاپن زمانی که بانک خواستار ارایه تسهیلات بانکی به یک بنگاه است مشاوره می دهد که از تسهیلات به چه نحوه صحیحی استفاده کند.
رئیس شورای توسعه بنگاه های کوچک و متوسط آسیا و اقیانوسیه مشارکت بین دانشگاه و بخش خصوصی را در راستای تقویت sme را موثر دانست و تاکید کرد: یکی از عوامل موفقیت سنگاپور در ایجاد شرکت های بزرگ و کوچک موفق برقراری ارتباط بین دانشگاه و صنعت است.
وی تشکیل انجمن های تخصصی زیر مجموعه اتاق بازرگانی اصفهان و ایجاد مراکز آموزشی برای این انجمن ها را گامی موثری در کاهش هزینه ها و افزایش سودآوری بنگاه های زیر مجموعه انجمن ها عنوان کرد و افزود: این انجمن ها با حمایت از تجارت بنگاه می توانند در تقویت برند های تجاری و افزایش حجم اشتغال زایی sme تاثیرگذار باشند.
خبرگزاری ایمنا: رئیس شورای توسعه بنگاه های کوچک و متوسط آسیا و اقیانوسیه گفت: بنگاه های کوچک و متوسط ایران (sme) در قالب یک شبکه با هدف هم افزایی یکدیگر فعالیت نمی کنند.
کد خبر 89967
نظر شما