به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان بیمه سلامت ایران، فرشید عابدی اظهار کرد: اقدامات غیرضروری پزشکی میتواند منجر به ضررهای مالی و روانی شود و هدفگذاری اصلی این است که از عوارض ناشی از مداخلات پزشکی غیرضروری جلوگیری شود و مواجهه بیمورد با خدمات پزشکی کاهش پیدا کند.
وی افزود: مهمترین دلیل برای ضرورت توجه و اولویت داشتن پیشگیری سطح چهارم در سازمان بیمه سلامت ایران، کمبود منابع است، البته مهمترین چالش اینکه میزان آگاهی جامعه نسبت به مفهوم پیشگیری سطح چهارم کم بوده است و در برابر تغییر رویههای سنتی در ارائه خدمت، مقاومت وجود دارد و به هماهنگی بین سازمانی شامل بیمهها، وزارت بهداشت و بیمارستانها نیازمندیم.
معاون پیشگیری سازمان بیمه سلامت ایران درباره راهکارهای اجرای پیشگیری سطح چهارم تصریح کرد: باید نسخهنویسی اجتماعی را بپذیریم، این روش بر اساس نیازهای اجتماعی بیماران، آنها را به سازمانهای غیردولتی، خیران، شهروندان داوطلب و تشکلهای مردمی مرتبط با تعیین کنندههای اجتماعی سلامت معرفی میکند، هدف اصلی این رویکرد، بهبود شرایط زندگی بیماران و ترمیم محیط پیرامونی آنها است تا به این طریق، در بهبودی جسمی و روانی آنها کمک شود.
عابدی بیان کرد: از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۱ میزان چاقی و اضافه وزن به شکل عجیبی در کشور افزایش داشته و ۶ درصد افزایش فشار خون داشتیم، اما درمان مؤثر فشار خون در کشور، ۴۰ درصد است، میزان ابتلاء به بیماری دیابت در کشور از ۱۰ به ۱۴ درصد رسیده است، البته پوشش ۶۵ درصدی برای بیماران مبتلا به دیابت خوب است و با این حال میزان مؤثر بودن درمان دیابت، ۲۷ درصد برآورد میشود.
وی افزود: برآوردها میگویند روند درصد بیماران مبتلا به فشار خون در افراد بالای ۳۰ سال تا سال ۱۴۳۰ به صددرصد خواهد رسید و این نشان دهنده مسیر و روند نادرست است و تا سال ۱۴۲۰ میزان دیابت و پیش دیابت در افراد بالای ۳۰ سال نیز به صددرصد خواهد رسید.
معاون پیشگیری سازمان بیمه سلامت ایران گفت: فرهنگسازی و اطلاعرسانی، توسعه پیشگیری نخستین، پیادهسازی برنامههای پیشگیری سطح چهارم، خرید سامانههای خود مراقبتی، پیادهسازی آئیننامه اجرایی بند چ ماده ۷۳ از جمله برنامههای این معاونت در سال ۱۴۰۴ خواهد بود.
نظر شما