به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از گاردین، دانشمندان در حال بررسی تفاوتهای ژنتیکی و محیطی بین ملکه زنبورها و زنبورهای کارگر هستند، در حالی که این دو از نظر DNA یکسان هستند، ملکهها تا چندین سال عمر میکنند، اما عمر زنبورهای کارگر تنها چند هفته است.
علت اصلی این تفاوت به تغذیه ویژه ملکهها بازمیگردد، ملکهها از ژل رویال تغذیه میشوند، مادهای مغذی که به نظر میرسد با فعالسازی ژنهای خاص، فرایند پیری را کند میکند، محققان در حال بررسی تأثیر این ماده بر تغییرات اپیژنتیک هستند تا بفهمند چگونه میتوان این مکانیسم را برای افزایش عمر انسان به کار گرفت.
یافتههای این پژوهش میتواند به توسعه داروهای ضدپیری و روشهای نوین برای مقابله با بیماریهای مرتبط با سن کمک کند، همچنین این تحقیقات ممکن است در حل مشکل فروپاشی کلونی زنبورها (CCD) مؤثر باشد، بحرانی که امنیت غذایی جهان را تهدید میکند.
امکان کشف روشهای نوین برای کند کردن روند پیری، کمک به حل بحران نابودی زنبورهای عسل، توسعه احتمالی درمانهای پزشکی ترمیمی از نتایج احتمالی این تحقیق است، این پژوهش هنوز در مراحل ابتدایی است، اما نتایج آن میتواند انقلابی در علم زیستشناسی و پیری ایجاد کند.
نظر شما