برخورد با استخراج غیرقانونی رمزارز / جذب سرمایه بخش خصوصی و مردمی با سودآور کردن صنعت برق

وزیر نیرو با بیان اینکه بخش بزرگی از ناترازی میان تولید و تقاضای مصرف برق با برنامه‌های مصرف بهینه برق قابل مدیریت است، گفت: در فصل گرم سال ۳۵ هزار مگاوات به تقاضای برق کشور توسط کولرها و سامانه های برودتی افزوده می‌شود که از کل مصرف برق چند کشور همسایه بیشتر است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پاون، عباس علی‌آبادی امروز _دوشنبه هجدهم فروردین_ در دوره آموزشی توجیهی مدیریت مصرف برق جهت گذر از دوره اوج بار ۱۴۰۴ که به میزبانی شرکت برق منطقه‌ای تهران و به مدت چهار روز در حال برگزاری است، ضمن تأکید بر ضرورت مدیریت و بهینه‌سازی مصرف برق به منظور عبور از اوج بار سال جدید به تشریح چالش‌ها و اقدامات وزارت نیرو در صنعت برق پرداخت.

وی در این مراسم با اشاره به مشکلاتی که در فصل سرد سال به‌دلیل محدودیت‌های سوختی پیش آمد، افزود: صنعت برق کشور در فصل سرد سال به‌دلیل محدودیت در تأمین سوخت با مشکلات بسیاری روبه‌رو شد که یکی از مهم‌ترین این مشکلات، کاهش بازه زمانی تعمیرات اساسی و دوره‌ای نیروگاه‌ها بود.

وزیر نیرو عنوان کرد: در حال حاضر، با افزایش دما در نقاط مختلف کشور که تا فصل تابستان به اوج خود خواهد رسید، ناترازی بزرگی میان ظرفیت تولید و مصرف برق کشور به وجود آمده است و در اوج بار سال جاری پیش‌بینی می‌شود که تقاضای برق کشور به ۸۵ هزار مگاوات برسد، در حالی که در بهترین حالت ظرفیت تولید برق کشور تنها ۶۵ هزار مگاوات خواهد بود و این به‌معنای آن است که ناترازی برق در سال جاری از ۲۰ هزار مگاوات عبور می‌کند.

علی‌آبادی ادامه داد: برای حل این چالش‌ها، وزارت نیرو اقدامات متعددی در دستور کار دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به رفع محدودیت‌ها و ارتقای توان نیروگاه‌های حرارتی، افزایش ظرفیت تولید برق تجدید پذیر، احداث نیروگاه‌های جدید و تکمیل واحدهای نیروگاهی ناتمام اشاره کرد.

وزیر نیرو با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره لزوم تقویت سرمایه‌گذاری در حوزه تولید تصریح کرد: به دنبال آن هستیم که با کمک مردم و جذب سرمایه‌های بخش خصوصی، سرمایه‌گذاری در صنعت برق را افزایش دهیم و مشکلات موجود در حوزه تأمین مالی پروژه‌ها را با سودآور کردن و اصلاح اقتصادی این صنعت برای سرمایه‌گذاران و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری حل کنیم.

لزوم ایجاد فضای رقابتی شفاف برای بخش خصوصی در صنعت برق

وی با تأکید بر اهمیت ایجاد فضای رقابتی شفاف برای بخش خصوصی در صنعت برق به منظور افزایش ظرفیت تولید و بهینه‌سازی مصرف گفت: در صنعت برق، بخش خصوصی باید در یک فضای شفاف با خود و نه با دولت رقابت کند. دولت تنها در چارچوب الگوی مصرف و در یک بازار قاعده‌مند، برق را تولید و توزیع خواهد کرد و مصارف مازاد برق مشترکان با تعرفه‌های غیریارانه‌ای و توسط بخش خصوصی تأمین خواهد شد.

وزیر نیرو در ادامه بیان کرد: شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست و این موضوع لزوم مدیریت و بهینه‌سازی مصرف را به یک ضرورت تبدیل کرده است. در بسیاری از کشورهای اروپایی، نسبت به ایران شدت مصرف انرژی بسیار پایین‌تر است و این در حالی است که تولید ناخالص داخلی در این کشورها همواره روند صعودی دارد.

وی افزود: طبق بررسی‌ها، در فصل گرم سال جدید حدود ۳۵ هزار مگاوات از تقاضای مصرف برق کشور به سامانه‌های برودتی اختصاص دارد که این رقم به تنهایی از مجموع مصرف برق چند کشور همسایه بیشتر است.

علی‌آبادی با اشاره به اقدامات مدیریتی وزارت نیرو برای بهینه‌سازی مصرف برق در فصل گرم گفت: وزارت نیرو ۳۶ بسته مدیریتی برای مدیریت و بهینه‌سازی مصرف برق در فصل گرم سال جاری تنظیم کرده و با استفاده از ابزارهای مختلف همچون کنتورهای هوشمند و پایش مستمر، هدف‌گذاری کرده است تا میزان تقاضای مصرف برق را حدود ۱۰ هزار مگاوات کاهش دهد.

وی با تأکید بر ضرورت مقابله با اقدامات غیرقانونی برای مصرف برق اظهار کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات بزرگ صنعت برق فعالیت‌های غیرقانونی و غیرمجاز برای مصرف برق به‌ویژه در حوزه استخراج غیرمجاز رمزارز است. این فعالیت‌ها خسارت سنگینی به شبکه برق وارد می‌کند و باید با همکاری دستگاه‌های مختلف، نسبت به مقابله با آن‌ها اقدام شود.

کد خبر 855462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.