۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۳
روز جهانی پیراشکی

هشتم آوریل روز ملی امپانادا یا پیراشکی اسپانیایی است که در اسپانیا و بعضی کشورهای آمریکای لاتین و جنوب اروپا جشن گرفته می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هر سال در هشتم آوریل، روز ملی امپانادا یا پیراشکی اسپانیایی در بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه اسپانیا و آمریکای لاتین جشن گرفته می‌شود. علاقه‌مندان پیراشکی در این روز، به رستوران‌های آمریکای لاتینی یا کارائیبی می‌روند تا انواع امپانادا را امتحان کنند. تهیه این غذا در خانه با استفاده از دستورهای بین‌المللی و به اشتراک گذاری تصاویر آن در شبکه‌های اجتماعی از دیگر فعالیت‌های رایج این روز است.

روز جهانی پیراشکی

این غذای اسپانیایی، امروزه در بیش از ۳۰ کشور جهان به اشکال متنوعی تهیه می‌شود و در کشورهای آمریکای لاتین و جنوب اروپا بسیار محبوب است. نام امپانادا از واژه اسپانیایی «اِمپانار» به معنای «پوشاندن با نان» گرفته شده است. مورخان معتقدند این غذا نخستین بار در منطقه گالیسیای اسپانیا و پرتغال ابداع شد و بعدها همراه با مهاجران اسپانیایی و پرتغالی به آمریکای لاتین راه پیدا کرد و در کشورهایی همچون آرژانتین، شیلی و کلمبیا به نمادی فرهنگی تبدیل شد.

امپانادا نوعی غذای سنتی است که به‌صورت سرخ‌کرده یا پخته‌شده سرو می‌شود. خمیر این غذا با ترکیباتی همچون گوشت، سبزیجات، غذاهای دریایی یا حتی میوه پر می‌شود و در کشورهای آمریکای لاتین، اسپانیا و پرتغال طرفداران فراوانی دارد. بر اساس اسناد تاریخی، قدیمی‌ترین دستور پخت امپانادا به سال ۱۵۲۰ بازمی‌گردد که در یک کتاب آشپزی اروپایی ثبت شده است. برخی پژوهشگران، شباهت‌های این غذا با سمبوسه‌های عربی و کالزونه‌های ایتالیایی را نشانه تأثیرپذیری از فرهنگ‌های مختلف می‌دانند.

روز جهانی پیراشکی

مقایسه روش‌های پخت این غذا در فرهنگ‌های مختلف می‌تواند جنبه آموزشی و سرگرم‌کننده داشته باشد. در اسپانیا و پرتغال، امپانادا به‌صورت یک شیرینی بزرگ پخته و سپس به قطعات کوچک تقسیم می‌شود. محتویات رایج این غذا شامل ساردین، تن ماهی، گوشت و ترکیباتی با سس گوجه فرنگی و سیر است. در آرژانتین امپانادا با گوشت گاو، زیتون، پاپریکا و زیره پر می‌شود، در حالی که در شیلی گوشت، پیاز، زردآلو و غلات محتویات آن را تشکیل می‌دهد.

امروزه انواع مدرن این غذا با مواد مختلفی همچون مرغ، پنیر و سبزیجات نیز تهیه می‌شود. این مناسبت فرصتی برای آشنا شدن با تنوع غذایی کشورهای مختلف و تبادل تجربه‌های آشپزی به شمار می‌رود. علاقه‌مندان به آشپزی از این فرصت برای شرکت در کارگاه‌های پخت حرفه‌ای و آشنایی با دستورهای پخت محلی استفاده می‌کنند.

روز جهانی پیراشکی

کد خبر 855460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.