الهام آزاد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان اظهار کرد: نخستین کنفرانس جهانی نمایندگان زن بیستوسوم تا بیستوششم اسفند (سیزدهم تا شانزدهم مارس ۲۰۲۵) در کشور مکزیک برگزار شد.
وی افزود: افتتاحیه این اجلاس بینالمللی در کاخ ریاستجمهوری مکزیک با حضور نمایندگان زن ۷۲ کشور جهان که بیش از ۳۰۰ نماینده زن بودند، با سخنرانی کلاودیا شینبائوم پاردو، رئیسجمهور ایالات متحده مکزیک بود.
نماینده مردم نائین و خوروبیابانک و عضو هیئت رئیسه مجمع نمایندگان زن اتحادیه بینالمجالس IPU گفت: از آنجا که کشور مکزیک دارای رئیسجمهور زن، دارای رئیس زن پیشین اتحادیه بینالمجالس جهانی با بیش از نیمی از کابینه زن در دولت و دارای بیش از ۵۰ درصد نماینده زن در مجلس و سنا است، همچنین سینتیا کاسترو، رئیس مجمع زنان اتحادیه آیپییو است، موجب انتخاب مکزیک بهعنوان الگوی موفق در بهکارگیری زنان در قدرت سیاسی و تصمیمگیریهای کلان شد و این کشور بهعنوان میزبان نخستین نشست جهانی نمایندگان زن انتخاب شد.
آزاد تاکید کرد: من بهعنوان عضو هیئت رئیسه مجمع زنان اتحادیه بینالمجالس جهانی و شورای اجرایی ایران به همراه محمدبیگی، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در این کنفرانس شرکت کردیم.
وی اضافه کرد: این کنفرانس فرصت خوبی بود تا کشورها الگوهای موفق خود را به اشتراک بگذارند، ایران نیز از این مورد مستثنی نبود و سخنرانیهایی در حوزه پیشرفت و توسعه زنان ایران صورت گرفت.
نماینده مردم نائین و خوروبیابانک و عضو هیئت رئیسه مجمع نمایندگان زن اتحادیه بینالمجالس IPU گفت: موضع ما در تمام سخنرانیها ترویج الگوی سوم زن از سوی جمهوری اسلامی ایران بود تا این تئوری را به بیش از ۳۰۰ نماینده زنی که در این کنفرانس حضور داشتند، بیان کنیم.
آزاد با بیان اینکه پیشرفتها و رشد حضور زنان در فعالیتهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در سخنرانیها بیان شد، افزود: حضور نمایندگان ایران در این کنفرانس جهانی حامل پیام بود و میتواند تأثیرات خود را در مجامع بینالمللی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: درباره هویتی که انقلاب اسلامی به زنان ایران زمین بخشیده است صحبت و به رشد و توسعه و پیشرفت زنان در حوزههای مختلف سیاسی، آموزشی، تحصیلی، هیئتهای علمی و قضائی اشاره شد.
نماینده مردم نائین عنوان کرد: در حاشیه این کنفرانس نشستهای دوجانبه با هیئتهای اعضای پارلمانهای مراکش، پاکستان، ژاپن، لیبی، الجزایر، مکزیک، اکوادور، اتریش، نامیبیا، روسیه، تانزانیا و آذربایجان داشتیم و نکاتی را به اشتراک گذاشتیم.
آزاد گفت: بهطور قطع حضور بانوان بهعنوان نمایندگان بانوان ایران و حتی نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در این مجامع بینالمللی میتواند بر رویکردها، اظهارنظرها، موضعگیریهای کشورها در نشستها و تصمیمات بینالمللی تأثیرگذار باشد.
وی اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم با دیپلماسی پارلمانی قوی، تأثیرگذاری بیشتری در مجامع بینالمللی در دفاع از حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی داشته باشیم.
نظر شما