افزایش مشارکت سیاسی زنان در سطوح مدیریتی / امید به زندگی به ۷۸ سال رسید

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به انتصاب بیش از ۱۹۰ زن در سطوح مختلف مدیریتی گفت: امید به زندگی زنان ایرانی به ۷۸ سال رسیده و ۹۵ درصد زایمان‌ها تحت نظر متخصصان انجام می‌شود که کاهش مرگ‌ومیر مادران را به‌دنبال داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، زهرا بهروزآذر با تاکید بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای توانمندسازی زنان و با اشاره به سیاست‌های جمهوری اسلامی در حمایت از زنان اظهار کرد: دولت ایران با تکیه بر اسناد بالادستی و قانون اساسی، همگام با جامعه جهانی برای بهبود وضعیت زنان گام برداشته است.

وی افزود: امید به زندگی زنان ایرانی به ۷۸ سال رسیده و ۹۵ درصد زایمان‌ها تحت نظر متخصصان انجام می‌شود که کاهش مرگ‌ومیر مادران را به‌دنبال داشته است، همچنین زنان ۴۰ درصد پزشکان متخصص و ۳۰ درصد پزشکان فوق تخصص کشور را تشکیل می‌دهند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: با رسیدن نرخ کاهش شکاف جنسیتی به ۳ درصد، ایران یکی از موفق‌ترین کشورها در عدالت آموزشی است، زنان ۵۶ درصد ورودی‌های دانشگاه‌های دولتی را تشکیل می‌دهند و حضور آنها در رشته‌های فنی و مهندسی به ۷۸۴ رشته افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: سهم زنان در هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی به ۴۰ درصد و در سایر دانشگاه‌ها به ۳۴ درصد رسیده است و ۲۳ هزار و ۵۴۳ زن مؤلف، ۱۰۵۱ ناشر، ۴۳۵ مدیر چاپخانه و بیش از ۱۸۱ هزار زن دارای مجوز چاپ کتاب در کشور فعال هستند و ۲۳۳۶ زن مدیرمسئول رسانه و ۲۰ هزار و ۷۶۲ ناشر زن، نقش مهمی در آگاهی‌بخشی و تحقق عدالت اجتماعی دارند.

بهروزآذر با اشاره به افزایش سهم زنان در فناوری اطلاعات و کارآفرینی افزود: ۳۱۵ درصد از فعالان این عرصه را زنان تشکیل می‌دهند و تاکنون ۱۲ هزار شرکت توسط زنان راه‌اندازی شده است، همچنین ۲۵۰ شرکت دانش‌بنیان توسط زنان مدیریت می‌شود.

وی به افزایش مشارکت زنان در سیاست و مدیریت کشور اشاره کرد و گفت: از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴، بیش از ۸ هزار زن در سراسر کشور برای ورود به عرصه‌های مدیریتی توانمند شده و از زمان آغاز به کار دولت وفاق ملی در تابستان ۱۴۰۳، بیش از ۱۹۰ زن در سطوح مختلف مدیریتی کشور منصوب شده‌اند و حضور زنان در کابینه دولت چهاردهم و انتصاب اولین سخنگوی زن دولت جمهوری اسلامی ایران، گامی مهم در مسیر استفاده از ظرفیت‌های زنان در عرصه سیاست‌گذاری بوده است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به دستاوردهای ورزشی زنان ایرانی ادامه داد: حضور ۹۳۵ هزار ورزشکار حرفه‌ای زن، کسب ۲۹۵۰ مدال جهانی، مدیریت ۵۱ فدراسیون ورزشی و فعالیت هزار مدرس، ۱۵۰ هزار مربی و ۱۶ هزار و ۱۱۱ باشگاه ورزشی ویژه زنان، جایگاه برجسته آنها در ورزش کشور را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به دستاوردهای زنان ایرانی در ورزش‌های معلولان افزود: رشد ۲۲ درصدی حضور بانوان در پارالمپیک، منجر به کسب جایزه روز جهانی زن از سوی کمیته بین‌المللی پارالمپیک برای ایران شده است.

بهروزآذر به اقدامات دولت در حمایت از زنان سرپرست خانوار اشاره و تصریح کرد: برنامه‌های ملی متعددی برای حمایت از این قشر اجرا شده است که شامل توسعه تعاونی‌های زنان، اجرای برنامه‌های کارآفرینی، تسهیل دریافت وام، پوشش بیمه تأمین اجتماعی و واگذاری اراضی به تشکل‌های زنانه می‌شود.

وی با اشاره به وضعیت اسفناک زنان و کودکان در غزه، گفت: از تمام افراد دعوت می‌شود تا به پویشی بپیوندند که خواستار کیفر جنایات رژیم صهیونیستی و عضو نشدن مجدد این رژیم در کمیسیون مقام زن سازمان ملل است و امید است که زنان ایرانی با تلاش‌های خود بتوانند مسیر پیشرفت را ادامه دهند و جایگاه خود را در عرصه‌های مختلف تقویت کنند.

کد خبر 847932

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.