به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجتالاسلام عبدالفتاح نواب، در پاسخ به این پرسش که بهتازگی اظهاراتی درباره تشدید محدودیتهای عربستان برای زائران ایرانی داشتید، چه محدودیتهایی ایجاد شده و در مذاکرات اخیر برای رفع این محدودیتها چه اقدامی شده است؟ اظهار کرد: مذاکرات درباره این موضوعات را بهطور معمول وزارت امور خارجه انجام میدهد. یکی از محدودیتهایی که عربستان اعمال کرده این است که گاهی از طریق هوش مصنوعی به صفحههای شخصی در فضای مجازی و پیامرسانهای زائران وارد میشود و اگر کسی دلنوشتهای یا نکتهای داشته باشد که عربستانیها برنتابند، آن زائر را برمیگردانند و دیپورت (اخراج) میکنند.
وی افزود: اینکه فضای مجازی زائران ما رصد شود، اتفاق خوبی نیست؛ کشورهایی که با هم دوست و برادر هستند و همچون ایران و عربستان دارای ارتباطات معنوی هستند، مناسب نیست چنین محدودیتهای را اعمال کنند و خوب است عربستان تجدیدنظر کند.
نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت گفت: فرض کنید یک زائر سالها انتظار کشیده است تا به خانه خدا مشرف شود، حالا این زائر در فضای مجازی؛ اینستاگرام یا واتساپ خود، مطلب یا محتوایی دارد که ممکن است عربستانیها برنتابند، این سزای آن زائر نیست که او را برگردانند یا اجازه ندهند برای زیارت به مکه برود.
حجتالاسلام نواب افزود: محدودیتهای جدید برداشته شود یا حداقل در حد تذکر و تعهد از زائر به پایان برسد، اما اینکه زائر اخراج شود، بههیچوجه نه برای ما و نه برای عربستان که به زائران خدمات میدهد، خوب نیست. اگر زائری اخراج شود، آنوقت چهره این کشور در نظر آن زائر، خانوادهاش و اطرافیانش سیاه میشود.
منبع: ایسنا
نظر شما