سم‌پاشی ۳۶ هزار هکتار از مزارع گندم و جو در کرمانشاه

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از سم‌پاشی ۳۶ هزار هکتار از مزارع گندم و جو در مناطق گرمسیری علیه علف‌های هرز خبر داد و گفت: اجرای مبارزه تکمیلی در حاشیه مزارع اهمیت دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، کیومرث اکبری امروز _دوشنبه بیستم اسفند_ در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای عملیات سمپاشی در مناطق گرمسیری اظهار کرد: تاکنون ۳۶ هزار هکتار از مزارع گندم و جو علیه علف‌های هرز پهن‌برگ و نازک‌برگ با استفاده از سموم مختلف سم‌پاشی شده است.

وی بر اهمیت تکمیل این مبارزه با مدیریت بهداشتی مزارع تأکید کرد و افزود: کشاورزان باید علاوه‌بر مبارزه شیمیایی، اقدامات تکمیلی را در حاشیه مزارع و مناطق آلوده انجام دهند تا از گسترش مجدد علف‌های هرز جلوگیری شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به نقش شرایط جوی در کنترل علف‌های هرز تصریح کرد: پس از بارندگی‌های اخیر، روند مبارزه علیه علف‌های هرز ادامه پیدا خواهد کرد و انجام سمپاشی در زمان مناسب از نظر شرایط آب‌وهوایی و در مرحله رشدی مطلوب علف‌های هرز و گیاه زراعی، تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.

اکبری تاکید کرد: تأخیر در مبارزه، اثر بخشی عملیات کنترل را کاهش می‌دهد و ممکن است خسارات بیشتری به مزارع وارد کند.

وی بر لزوم رعایت تناوب در مصرف سموم برای جلوگیری از بروز مقاومت در علف‌های هرز تأکید و عنوان کرد: رعایت نکردن این نکته موجب کاهش اثربخشی سموم در سال‌های آینده خواهد شد و بهداشت مزارع و مدیریت مرزهای زراعی نقش مهمی در کنترل پایدار علف‌های هرز دارد.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با تأکید بر اهمیت استفاده از تجهیزات مناسب در فرایند سمپاشی گفت: رعایت میزان صحیح سموم و استفاده از سمپاش‌های کالیبره‌شده در افزایش کارایی عملیات سمپاشی مؤثر است و کشاورزان باید پیش از سمپاشی، دستگاه‌های خود را کالیبره و از ادوات استاندارد استفاده کنند.

وی گفت: به‌کارگیری سموم غیرمجاز، تقلبی، قاچاق و تاریخ مصرف گذشته علاوه‌بر کاهش اثرگذاری مبارزه، می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری برای محصولات کشاورزی و محیط‌زیست به همراه داشته باشد.

کد خبر 847511

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.