هادی کریمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: تفاهمنامه شرکت متروی منطقه اصفهان با مرکز توسعه خودکفایی صنعتی شریف با هدف تولید، ساخت و بومیسازی قطعات مورد نیاز مترو امضا شده است.
وی افزود: در این تفاهمنامه که به امضای «حسین مختاری» عضو هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف بهعنوان مدیر مرکز توسعه خودکفایی صنعتی شریف رسید، برای تدوین اسناد فنی، نظارت بر ساخت قطعات داخلی و تأیید قطعات، مجموعههای الکتریکال و مکانیکال سیستمهای حملونقل ریلی از جمله ناوگان ریلی و تجهیزات ثابت ایستگاهی تفاهم شد.
مدیرعامل شرکت متروی منطقه اصفهان تاکید کرد: تهیه اسناد فنی ساخت (TDP)، تدوین لیست قطعات و تأیید عملکرد صحیح قطعات، تهیه اسناد فنی و ارتقای تکنولوژی (TRD)، انتقال تجربیات و دانش فنی اجرای پروژههای همکاری و تحقیقاتی در راستای ارتقای سطح کارکنان مترو، عارضهیابی و افزایش بهرهوری و برگزاری کارگاههای آموزشی از رئوس اصلی این تفاهمنامه است.
کریمی گفت: در این تفاهمنامه که حاصل تعامل و همکاری شرکت متروی منطقه اصفهان و مرکز توسعه خودکفایی صنعتی شریف است، تدوین مشخصات فنی قطعات، سیستمهای الکتریکی، الکترونیکی و مکانیکی مصرفی و دستگاههای سنجش و عملیاتی مترو (TDP)، شناسایی و ارزیابی صلاحیت فنی و اجرایی سازندگان و تأمینکنندگان ذیصلاح، تأیید قابلیت نصب قطعات و استفاده دائم از آنها روی قطار یا سایر سیستمهای ذکرشده از طریق نظارت فنی بر مراحل اجرا، نتایج تستهای آزمایشگاهی و سایتی (FAT و SAT) و انجام فرایند ساخت و کنترل کیفی با هدف حصول اطمینان از تطابق زمانی، فنی و کیفی اجرا، مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: مقرر شده است برای تجهیزاتی که توسط مرکز بومیسازی تولید میشود و در بعضی استانداردها نیاز به تست در آزمایشگاههای خارج از کشور دارد، با توافق طرفین نسبت به تعدیل و بومیسازی استاندارد اقدام شود و گواهی انطباق و تاییدیه صحت تست انجام شده توسط مرکز صادر شود.
مدیرعامل شرکت متروی منطقه اصفهان خاطرنشان کرد: از دیگر نکات ارزشمند این تفاهمنامه، تدوین پیشنهادهای قابل اجرا در زمینه ارتقای تکنولوژی قطعات و فناوریهای مرتبط با سیستمهای موجود بر اساس تحلیل و امکانسنجی اقتصاد مهندسی و فنی، با هدف کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری مبتنی بر روشهای نوین نت در دنیا (RCM,TPM,PMO) و کاهش و بهینهسازی مصرف انرژی و رفع نقایص فنی و افزایش مدت و امنیت سرویسدهی متناسب با روشهای نوین در جهان و افزایش کیفیت قطعه جایگزین شده از لحاظ عملکرد خواهد بود.
کریمی گفت: بررسی، مطالعه، شبیهسازی، اندازهگیری و تحلیل مسائل و مشکلات مربوط به بهرهبرداری سیستمهای حملونقل ریلی، تعریف و برگزاری دورههای آموزشی مورد علاقه مترو نیز از دیگر نکات مهم این تفاهمنامه بوده و مورد تأکید دو طرف است.
وی افزود: اجرای این تفاهمنامه و بهرهگیری از فناوریهای نوین و آخرین دستاوردهای علمی و فنی داخلی با تکیه بر دانش بومی و توان متخصصان در حوزه مهندسی معکوس و بومیسازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز مترو و دستیابی به دانش تعمیر قطعات یا تولید آنها در داخل کشور، دستاوردی بزرگ و ملی است که مزایای بسیار زیادی برای صنعت ریلی (مترو) از جمله کاهش خروج ارز از کشور، اشتغالزایی و کاهش وابستگی به شرکتهای خارجی، مقابله با تحریمهای ظالمانه و صرفهجویی به همراه دارد.
نظر شما