به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحالوبختیاری، شهرها، آینهای از تلاشها و آرزوهای مردمانی هستند که در آن زندگی میکنند، هر خیابان، هر ساختمان و هر فضای سبز، روایتی از همت و ارادهای است که برای ساختن فردایی بهتر به کار گرفته میشود.
سال ۱۴۰۳ برای شهرکرد، سالی سرشار از تحول و نوآوری بود، سالی که مجموعه مدیریت شهری با نگاهی آیندهنگر و برنامهریزی دقیق، پروژههای متعددی را در حوزههای مختلف به سرانجام رساند، از گسترش معابر و احداث کمربندیهای جدید تا ارتقای خدمات شهری و سرمایهگذاری در بخشهای رفاهی، تفریحی و فرهنگی که هر اقدام، گامی بلند به سوی شهری آباد و توسعهیافته بود، این تلاشها نه تنها چهره شهر را دگرگون کرد، بلکه رضایت شهروندان را نیز به همراه آورد.
سالی که گذشت، برای شهرکرد، سالی پربار و پرتحول در حوزه مدیریت شهری بود، مدیریت شهری با اجرای ۲۱ پروژه متنوع در حوزههای عمرانی، خدمات شهری، فرهنگی، ترافیکی و احداث معابر و کمربندیهای جدید نشان داد که توسعه و رفاه شهروندان در اولویت برنامههای آن قرار دارد.
از احداث جادههای جدید تا توسعه فضاهای فرهنگی و بهبود سیستم ترافیکی، هر اقدام گامی مؤثر در مسیر تبدیل شهرکرد به شهری پیشرو و مردممحور بوده است، در ادامه این گزارش، به بررسی جزئیات این پروژهها و تأثیرات آنها بر زندگی شهروندان خواهیم پرداخت.
احداث تقاطع شهدای خدمت بزرگترین اقدام شهرداری در سال ۱۴۰۳
محمدحسین واحدیان، شهردار شهرکرد با اشاره به اقدامات این شهرداری در سال ۱۴۰۳ به خبرنگار ایمنا میگوید: بزرگترین اقدام این شهرداری در سال گذشته، احداث تقاطع غیرهمسطح شهدای خدمت (طالقانی کاشانی) بود که با اعتبار ۱۴۷ میلیارد تومانی به مدت ۹ ماه قرار است، اجرا شود.
وی میافزاید: کمربندی شهید خرازی (جاده نمایشگاه) با حدود ۷۰ میلیارد تومان اعتبار که بخشی از آن به صورت امانی و بخشی به صورت پیمانی در دست اجرا است و تاکنون به پیشرفت ۶۰ درصدی رسیده است.
شهردار شهرکرد بیان میکند: احداث ساختمان منطقه یک شهرداری شهرکرد نیز در چهار طبقه و با زیربنای پنج هزار و ۲۰۰ متر مربع با ۱۰۷ میلیارد تومان اعتبار در دست احداث است که اکنون به پیشرفت ۱۵ درصدی رسیده است.
تعریض خیابانها اقدامی مهم جهت کاهش ترافیک شهری
واحدیان با بیان اینکه تعریض خیابانها اقدامی مهم برای کاهش ترافیک شهری است، اضافه میکند: اجرای عملیات تعریض بلوار امام رضا (ع) با هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار، تعریض فاز دوم خیابان بزرگمهر با اعتبار سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی، پروژه تعریض خیابان غدیر با اعتبار یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی، تعریض و پیادهرو سازی بلوار فارابی جنوبی با اعتبار هزینه شده ۵۵۰ میلیون تومان، تعریض بلوار رهبر و عقبنشینی دیوار پست برق با اعتبار دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی، تعریض باند کندرو بلوار انقلاب حدفاصل خیابان اندیشه تا بلوار رهبر با اعتبار یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نیز انجام شد.
وی با اشاره به تعریض خیابانهای بوعلی سینا، فردوسی شمالی، ملت، سعدی، ولیعصر جنوبی و فردوسی تصریح میکند: ۱۰ ملک در خیابان بوعلی سینا به مساحت یک هزار و ۲۱۳ متر مربع، سه ملک در خیابان فردوسی شمالی به متراژ ۶۰۶ مترمربع، یک ملک در خیابان ملت به متراژ ۱۰۲ مترمربع در کوچه مسجد جامع، یک ملک در خیابان سعدی بنبست یزدان جنب مسجد جامع به مساحت حدوداً ۳۰۰ متر مربع عرصه و حدوداً ۵۴۰ متر مربع، یک ملک در خیابان ولیعصر جنوبی به مساحت ۱۳۷ متر مربع و همچنین در راستای احداث پارکینگ یک ملک در خیابان فردوسی به متراژ ۲۲۵ متر مربع تخریب شد.
پیشرفت ۸۵ درصدی پارک ایران شهرک منظریه
واحدیان با اشاره به پروژههای اجرا شده در شهرک منظریه میگوید: احداث پارک ایران با یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار در محله ۳۶ منظریه با پیشرفت ۸۵ درصد و احداث پارک امام هادی (ع) با چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار در محله ۳۵ با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی نیز در دست اجرا است.
وی با بیان اینکه فوریتهای عمرانی در چهار محله ۳۵، ۳۶،۳۷ و ۳۸ منظریه با سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار و پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد از جمله اقدامات دیگری است که در سال گذشته انجام شد، ادامه میدهد: چهار هزار مترمربع پیادهرو سازی در محلات ۳۶ و ۳۷ منظریه با چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار انجام و تکمیل شده است.
واحدیان میافزاید: پروژه جدولبندی و هدایت آبهای سطحی در محله ۳۸ با دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار و زیرسازی و آسفالت معابر با ۲۱ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.
وی با اشاره اجرای پروژههای سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۳ ادامه میدهد: مجموعه اقامتی، تفریحی هتل پارک ملت شهرکرد، مجموعه ورزشی امیرکبیر، مجموعه بازارهای روز، مجموعه تجاری، درمانی و پارکینگ طبقاتی ملت، چمن مصنوعی تهلیجان و پارکینگ مکانیزه شهری با اعتبار از فرصتهای سرمایهگذاری شهرداری شهرکرد پیشبینی شده است.
شهردار شهرکرد با بیان اینکه ساخت المان شهید گمنام روضهالشهید با هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار در محله ۳۷ در دست اجرا است، بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان پروژه در منظریه توسط شهرداری شهرکرد اجرا شده است.
خرید ۲ دستگاه اتوبوس در سال ۱۴۰۳
واحدیان با اشاره به نوسازی ناوگان حملونقل عمومی میگوید: تعداد خرید اتوبوس در سال گذشته دو دستگاه با ۱۹ میلیارد تومان اعتبار بود و در حال حاضر مجموع اتوبوسهای ملکی ۷۴ دستگاه و اتوبوسهای بازسازی شده ملکی ۳۰ دستگاه با ۱۵ میلیارد تومان اعتبار است.
وی از اصلاح هندسی تقاطعها خبر میدهد و میافزاید: اصلاح هندسی تقاطع پرستار حافظ، چندراهی مهدیه جنوبی، میدان کوهرنگ، میدان بسیج، اصلاح هندسی میدان امام حسین (ع) روبهروی ورزش و جوانان، اصلاح تقاطع مقابل پایانه مسافربری و ورودی شمالی و جنوبی اشکفتک با شش میلیارد تومان اعتبار انجام شد.
توزیع ۵۰ هزار تن آسفالت در مناطق چهارگانه
شهردار شهرکرد با بیان اینکه ۷۵ هزار تن شن و ماسه با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان در کارخانه آسفالت شهرداری تولید شد، بیان میکند: همچنین در این کارخانه ۵۰ هزار تن آسفالت با اعتبار ۷۰ میلیارد تومان تولید و ۴۰۰ هزار مترمربع از معابر نواحی چهارگانه آسفالت شد که در مجموع ۱۲۵ هزار تن شن و ماسه و آسفالت با اعتبار ۸۵ میلیارد تومان تولید و توزیع شده است.
شهردار شهرکرد با اشاره به توسعه و ایمنسازی معابر میگوید: پروژه اتصال بلوار فرهنگ به دهکده المپیک با اعتبار ۱۷ میلیارد تومان، پروژه ایمنسازی خیابان جلال آلاحمد با اعتبار دو میلیارد تومان و با هدف ایمنسازی و جلوگیری از خطرات احتمالی رانش و ریزش کوه در زمان بارندگیها و پروژه ایمنسازی خیابان دانشجو با اعتبار یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان نیز در دست اجرا است.
واحدیان با اشاره به توسعه ایستگاههای نظارت تصویری تصریح میکند: مجموع ایستگاههای نظارت تصویری ۳۷ ایستگاه است که ۱۰ ایستگاه جدید در سال گذشته راهاندازی شد و ۵۰ دوربین در ۳۷ ایستگاه نصب شد.
وی با اشاره به نصب ۱۰ ایستگاه ثبت تخلفات رانندگی میافزاید: پنج ایستگاه راهاندازی شده است، همچنین یک سامانه هوشمند ثبت تخلفات ساکن در خصوص اعمال قانون خودروهای متخلف در محلهای توقف ممنوع با ۱۰ میلیارد تومان و خرید تجهیزات ترافیکی با دو میلیارد تومان انجام شد.
شهردار شهرکرد اضافه میکند: آشکارسازی سرعتگیرها و سرعتکاهها و کانالهای عابر و خطوط عابر با دو میلیارد تومان به متراژ ۳۰۰۰ متر مربع و خطکشی محوری معابر به طول ۷۰ کیلومتر با اعتبار دو میلیارد تومان نیز انجام شد.
واحدیان خاطرنشان میکند: راهاندازی مرکز مانیتورینگ فرعی در پلیس راهور با دو میلیارد تومان، هوشمندسازی ۱۲ تقاطع اصلی شهر با مبلغ هفت میلیارد تومان و اجرای پارک حاشیهای با سه موتور که با کمک سرمایهگذار و سرمایهگذاری شهرداری، معابر مورد پوشش در مصوبات شورای همتا را انجام میدهند، از دیگر اقدامات انجام شده در سال گذشته است.
وی با اشاره به پیادهروسازی معابر ادامه میدهد: پیادهروسازی معابر در منطقه یک به طول ۳۴۰۰ مترمربع با شش میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار و پیادهروسازی معابر در منطقه دو به طول پنج هزار و ۳۰۰ مترمربع با هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار، پیادهروسازی خیابان کاشانی به شش هزار مترمربع با هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در ضلع شمالی و جنوبی اعتبار انجام شد.
ساخت بیش از ۱۴ هزار مترمربع پیادهرو در سال ۱۴۰۳
واحدیان میافزاید: در مجموع ۱۴ هزار و ۷۰۰ مترمربع پیادهروسازی با دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳ انجام شد.
شهردار شهرکرد با بیان اینکه احداث سرویس بهداشتی در نقاط مختلف شهر در دستور کار این شهرداری بود، تصریح میکند: ۱۷ چشمه بهداشتی در پایانه مسافربری آزادی با پنج میلیارد تومان اعتبار، ۱۶ چشمه بهداشتی پشت امامزاده با پنج میلیارد تومان اعتبار و هشت چشمه بهداشتی دالان سبز با اعتبار یک میلیارد و ۳۰ میلیون تومان نیز احداث یا در حال تکمیل شدن هستند.
واحدیان از بازخرید ماشینآلات و تجهیزات در این سال خبر میدهد و عنوان میکند: یک دستگاه تراکتور با ۸۱۰ میلیون، یک دستگاه غلطک خودرو به ارزش شش میلیارد و ۲۱۵ میلیون تومان، سه دستگاه پرس حمل زباله به مبلغ دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، یک دستگاه تانکر آبپاش به مبلغ ۴۵۰ میلیون تومان خریداری شده است، در مجموع ۱۰ میلیارد و ۷۵ میلیون تومان اعتبار برای خرید تجهیزات و ماشینآلات هزینه شده است.
وی با اشاره به پروژههای عمرانی و آسفالت ناحیه غرب تاکید میکند: کمربندی شهید عبدالعلی احمدی اشکفتک، عملیات کوهبری و سنگبری با یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار، توزیع سه هزار و ۳۱۲ تن آسفالت در معابر این ناحیه با اعتبار چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و آسفالت ۲۶ هزار و ۴۹۶ مترمربع، اصلاح هندسی در مهدیه، نصب ایستگاه پایش تصویری در بلوار رهبر، اجرای کانال خیابان عرفان با دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار، کفسازی بلوار رهبر با ۱.۵ میلیارد تومان، زیرسازی اراضی شهناز و جدولکشی با ۳.۵ میلیارد تومان اعتبار، زیرسازی و آسفالت انتهای بلوار کشاورز با ۱۰ میلیارد تومان اعتبار انجام شده است.
واحدیان با اشاره به احداث ایستگاه آتشنشانی اقبال لاهوری بیان میکند: این پروژه در چهار طبقه به مساحت هزار ۹۵۴ مترمربع با ۷۵ میلیارد تومان اعتبار در حال تکمیل است.
شهردار شهرکرد با اشاره به پروژههای آرامستان بهشت رحمت میگوید: پروژه توسعه و احداث قطعات در آرامستان با پیشرفت ۹۵ درصدی و احداث جدولبندی پارکینگ با پیشرفت ۱۰۰ درصدی همراه است.
وی با بیان اینکه پروژه تکمیل و توسعه مبلمان شهری و تأسیسات آرامستان ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، میگوید: پروژه یکنواختسازی قبور آرامستان نیز با ۷۰ درصد پیشرفت و ترمیم و مرمت گلزار شهدا با ۱۰۰ درصد پیشرفت همراه است.
شهردار شهرکرد خاطرنشان میکند: پروژه احداث سطوح پارکینگ و معابر ارتباطی ۱۰۰ درصد پیشرفت دارد و هماکنون تکمیل شده است، همچنین احداث سالن مراسم در حال اجراست و با پیشرفت ۷۵ درصدی همراه است.
وی افزود: احداث مستحدثات ابنیه آرامستان (ساختمان اداری، سر درب ورودی) ۵۵ درصد پیشرفت دارد.
پساب به کمک فضای سبز شهرکرد میآید
واحدیان با اشاره به اجرای پروژه پساب میگوید: آبیاری فضای سبز شهرکرد ۲۶۰ تا ۳۰۰ لیتر بر ثانیه آب لازم دارد که با انتقال پساب به شهرکرد ۲۲۰ لیتر بر ثانیه آب به کمک فضای سبز شهرکرد میآید.
وی با بیان اینکه فاز نخست این پروژه شامل احداث ایستگاه پمپاژ اولیه تصفیه تکمیلی و مخزن انتقال آب در بهرامآباد بود که با ۳۶ میلیارد تومان اعتبار از ابتدای تیر آغاز شد، اضافه میکند: در فاز دوم این پروژه عملیات احداث مخزن ثانویه و ایستگاه پمپاژ جهت توزیع آب تصفیه شده در رینگ کمربند سبز شهری که شامل ۴۵۰ هکتار فضای سبز است، اجرا میشود.
وی با بیان اینکه لولههای خط انتقال پساب خریداری شد و ۱۷۰۰ متر لولهگذاری انجام شده است، میگوید: اعتبار این پروژه ۱۰۰ میلیارد تومان و ۸۴۰۰ متر خط لوله انتقال پساب از بهرامآباد تا میدان کوهرنگ اجرا میشود.
گسترش فضای سبز شهرکرد در دستور کار شهرداری
واحدیان با بیان اینکه توسعه فضای سبز نیز در سال ۱۴۰۳ در دستور کار مدیریت شهری بوده است، خاطرنشان میکند: در این سال بالغ بر ۶۰۰ میلیون تومان جهت خرید نهال درخت و درختچه برای حفظ، نگهداشت و توسعه فضای سبز شهری هزینه شده است.
وی عنوان میکند: بخش عمدهای از نهالهای تهیه شده در پروژههای در حال احداث فضای سبز یا واکاری درختان کاشته شده در فضاهای سبز شهری، در راستای توسعه فضای سبز غرس شده و علاوه بر این عملیات کاشت گل فصلی، کاشت چمن، کاشت پرچین و توده کاری نیز در فضای سبز شهری انجام گرفته است.
شهردار شهرکرد ادامه میدهد: بیش از ۱۰۰ هکتار به سطح فضای سبز موجود در شهرکرد افزوده خواهد شد که این عملیات با ۳۰ هکتار درخت کاری از طریق کاشت نشاء، ۷۰ هکتار درختکاری از طریق کاشت بذر در تپههای مشرف به منظریه و میرآباد و کاشت حدود ۱۰۰۰ اصله درخت به صورت واکاری در قسمتهایی که قبلاً درخت کاری انجام شده، در حال انجام است.
واحدیان با بیان اینکه عملیات درختکاری در خیابان رودکی و بلوار تازه احداث کمربندی ۱۵ خرداد به طول هزار و ۵۰۰ متر با کاشت بیش از دو هزار و ۳۰۰ اصله درخت و عملیات واکاری بلوار طالقانی به پایان رسیده است و کاشت درخت در تپه روضه الشهید منظریه با کاشت بیش از ۱۶ هزار اصله درخت و حاشیه بلوار امام خمینی منظریه انجام شده است، میگوید: در فضاهای سبز شهری در حال احداث از گونههای سازگار با اقلیم ازجمله داغداغان، نارون، توت، زبان گنجشک، زیتون تلخ، سنجد، زالزالک، زرشک زینتی، یاس، بداغ، سرو و پیروکانتا استفاده میشود.
شهردار شهرکرد با اشاره به اجرای دیوارنگاریها در شهر تصریح میکند: هشت هزار و ۵۰۰ متر مربع دیوارنگاری در نقاط مختلف شهر و دیوارنگاری و زیباسازی ۱۳ مدرسه انجام شده است.
نظر شما