جمع‌آوری ۲۰ تن خشکاله توسط یکی از مساجد شهر اصفهان

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان گفت: بعضی خیریه‌ها و مساجد شهر اصفهان اقدام به جمع‌آوری پسماندهای خشک می‌کنند و درآمد حاصل از آن را صرف امور خیرخواهانه می‌کنند، به‌عنوان مثال یکی از مساجد اصفهان سال گذشته موفق به جمع‌آوری ۲۰ تن خشکاله شد.

مهدی بقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شهروندان اصفهانی از چند طریق می‌توانند پسماندهای خشک، تفاله چای و سایر مواد قابل بازیافت را تحویل دهند.

وی افزود: در سطح شهر اصفهان ایستگاه‌های بازیافت متعددی برای تحویل پسماندهای خشک وجود دارد؛ ایستگاه خیابان مشتاق به‌طور ویژه علاوه‌بر دریافت پسماند آموزش‌های لازم را نیز ارائه می‌دهد، همچنین سامانه «اصپاک» این امکان را فراهم کرده است که شهروندان بدون نیاز به مراجعه حضوری پسماندهای خشک خود را در منزل تحویل دهند و در ازای آن امتیازات و هدایایی دریافت کنند.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان گفت: بعضی خیریه‌ها و مساجد شهر اصفهان نیز اقدام به جمع‌آوری پسماندهای خشک و درآمد حاصل از آن را صرف امور خیرخواهانه می‌کنند، به‌عنوان مثال یکی از مساجد اصفهان سال گذشته موفق به جمع‌آوری ۲۰ تن خشکاله شد.

بقایی با اشاره به فواید تفاله چای و سایر پسماندهای خشک خاطرنشان کرد: تفاله چای خشک‌شده دارای کاربردهای متعددی است، این ماده می‌تواند به‌عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار گیرد، زیرا ترکیبات مغذی بالایی دارد، همچنین ترکیب این تفاله با خاک (نسبت یک به چهار یا یک به پنج) می‌تواند موجب بهبود کیفیت خاک و افزایش رشد درختان و گیاهان شود.

وی ادامه داد: امروزه خاک حاوی تفاله چای در بازار با قیمت کیلویی حدود ۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد، در حالی که شهروندان می‌توانند با بازیافت این پسماند در منزل، از آن به‌عنوان کود طبیعی استفاده کنند.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان با تاکید بر اهمیت تفکیک صحیح پسماندهای خشک گفت: پسماندهای خشک شامل پوست میوه‌ها همچون پرتقال و سیب، تفاله چای و سبزیجات خشک شده است، نکته مهم این است که مواد چرب نباید در این دسته قرار گیرد.

بقایی اظهار کرد: خشک‌کردن پوست میوه‌ها نه‌تنها موجب کاهش حجم زباله‌های خانگی تا یک‌سوم می‌شود، بلکه با قرار دادن آن‌ها روی شوفاژ یا بخاری، بوی مطبوعی نیز در خانه پخش خواهد شد.

کد خبر 846460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.