به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، منوچهر حبیبی امروز _چهارشنبه پانزدهم اسفند_ در پارک جنگلی شهدای منابع طبیعی در چشمه سفید با اشاره به اهمیت جنگلهای زاگرس، اظهار کرد: زاگرس، ظرفیتی کمنظیر برای کشور است و باید قدردان آن باشیم. جنگلهای زاگرس، نقش کلیدی در حفظ منابع آبی کشور دارند و نابودی درختان آن، به معنای از بین رفتن منابع حیاتی ماست.
وی افزود: بلوط، نماد زاگرس است و حیات این منطقه به این درختان گره خورده است. اگر بلوطهای زاگرس از بین بروند، چیزی از آن باقی نخواهد ماند.
استاندار کرمانشاه با اشاره به جایگاه درختکاری در آموزههای دینی و فرهنگی، خاطرنشان کرد: کاشت درخت در فرهنگ ما هم جنبه معنوی دارد و هم آثار مادی فراوانی به همراه دارد. ما باید در همه ایام، نه فقط در روز درختکاری، به فکر توسعه فضای سبز باشیم.
حفاظت از زاگرس، یک مسئولیت همگانی
حبیبی با تأکید بر لزوم اقدامات عملی برای احیای جنگلهای زاگرس، عنوان کرد: بیش از ۴۰ درصد منابع آبی کشور از زاگرس تأمین میشود، اگر این جنگلها را از دست بدهیم، با بحرانهای جدی در تأمین آب، تنفس و حفظ محیطزیست روبهرو خواهیم شد؛ جنگلهای زاگرس ریههای ایران هستند و باید همه تلاش کنیم تا آنها را حفظ کنیم.
وی با اشاره به اقدامات صورتگرفته برای احیای جنگلهای زاگرس، گفت: سازمان برنامهوبودجه، دفتری اختصاصی برای احیای جنگلهای زاگرس راهاندازی کرده است که میتواند نقطه عطفی برای نجات این منابع ارزشمند باشد.
استاندار کرمانشاه از لزوم توسعه نهالستانها در کرمانشاه خبر داد و تاکید کرد: اداره کل منابع طبیعی استان مسئولیت سنگینی در این زمینه دارد و اگر نیاز باشد برای توسعه نهالستانها حمایتهای لازم را فراهم خواهیم کرد.
حبیبی بر ضرورت مشارکت مردم در حفظ و احیای منابع طبیعی تأکید کرد و گفت: ایجاد تعاونیهای محلی و تقویت تشکلهای مردمی از مهمترین راهکارهای حفاظت از جنگلهای زاگرس است و حرکتهای خوبی در این زمینه آغاز شده است که باید حمایت و تقویت شود.
دانشجویان و دانشآموزان در خط مقدم نجات طبیعت
وی اضافه کرد: در کاشت نهال باید اولویت را به درختان مثمر بدهیم تا هم فایده اقتصادی داشته باشد و هم انگیزهای برای مردم ایجاد شود.
استاندار کرمانشاه با اشاره به نقش درختان مثمر در حفظ محیطزیست و تأمین منابع دارویی، گفت: درختانی که میوه آنها خاصیت دارویی دارد، در ابعاد مختلف بررسی شدهاند و ما نیز باید از این ظرفیت استفاده کنیم، باید مدارس و دانشگاهها را برای مشارکت در این امر فعال کنیم تا هم در حوزه تحقیقاتی و هم در کاشت نهال به مناسبتهای مختلف نقشآفرینی کنند.
حبیبی با اشاره به تهدیدات جدی جنگلهای زاگرس آتشسوزی را یکی از اصلیترین خطرات دانست و تأکید کرد: برای مقابله با این چالش، باید تجهیزات و امکانات لازم را بهروز کنیم و شبکهای منسجم از مدیریت استان تا دهیاریها تشکیل دهیم تا در صورت وقوع حادثه، سریعاً وارد عمل شویم.
وی از آفت بلوط بهعنوان تهدیدی جدی برای جنگلهای زاگرس یاد کرد و گفت: این مشکل سبب شد که دفتری ویژه برای احیای جنگلهای زاگرس در سازمان برنامهوبودجه ایجاد شود، اما باید هرچه سریعتر راهکاری اساسی برای کنترل این آفت پیدا کنیم و دیدن درختان خشکیده و پژمرده زاگرس، دل هر دوستدار طبیعتی را به درد میآورد.
استاندار کرمانشاه قطع درختان برای تهیه زغال را یکی دیگر از معضلات جنگلهای زاگرس دانست و گفت: برای جلوگیری از این تخریب، باید گازرسانی و تأمین سوخت روستاها را به شکل کامل انجام دهیم، امروز کرمانشاه بهعنوان یک استان سبز در زمینه گازرسانی شناخته میشود و تمام روستاهایی که امکان آن را داشتند به شبکه گاز متصل شدهاند.
حبیبی بر لزوم توجه به محیطزیست در پروژههای راهسازی و عمرانی تأکید کرد و گفت: در هر طرحی اولویت باید با حفظ درختان زاگرس باشد؛ همه ما وظیفه داریم برای زاگرسی سرسبز، پرپشت و زیبا تلاش کنیم.
وی با اشاره به اهمیت این روز، تأکید کرد: درختکاری نباید یک مراسم نمادین محدود باشد، بلکه باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تا آیندهای سبز در گرو امروز ما است.
نظر شما