به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدرضا صالحیامیری با حضور در محله عودلاجان و امامزاده یحیی (ع)، ضمن زیارت و بازدید از این بقعه تاریخی، طرح حفاظت و ساماندهی بافت تاریخی عودلاجان را بررسی کرد؛ این بازدید با همراهی علی طلوعی، مشاور وزیر و سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تهران، محسن سعادتی، سرپرست معاونت میراث فرهنگی استان تهران، محمد آئینی، سرپرست شهرداری منطقه ۱۲ و حجتالاسلام حقانی، تولیت امامزاده یحیی (ع) انجام شد.
بررسی ابعاد طرح حفاظت و ساماندهی امامزاده یحیی (ع)
در این نشست و بررسی میدانی، مسئولان حاضر توضیحاتی پیرامون تهیه طرح، فرایندهای اجرایی و ملاحظات فنی و فرهنگی مرتبط با طرح حفاظت و ساماندهی و توسعه این مجموعه ارائه کردند. طرح مزبور که با هدف حفاظت از کالبد تاریخی و همچنین ساماندهی و توسعه فضاهای عملکردی امامزاده در دستور کار قرار دارد، در کمیسیون ماده ۵ سازمان نوسازی شهرداری تهران در حال بررسی است.
وزیر میراث فرهنگی پس از استماع گزارشهای کارشناسی، با اشاره به اهمیت تعامل میان دستگاههای اجرایی برای تحقق اهداف موردنظر، دستور برگزاری جلسهای مشترک با حضور شهرداری تهران و شورای تخصصی میراث فرهنگی را صادر کرد تا ابعاد مختلف طرح ساماندهی ارائهشده از سوی شهرداری، از منظر ملاحظات فرهنگی، تاریخی و شهرسازی بررسی شود.
راهکارهای اجرایی حفاظت از بافت تاریخی عودلاجان
مقرر شد ضمن مطالعات و بررسی حریم محله عودلاجان با همکاری شهرداری تهران تا ابتدای تابستان ۱۴۰۴، مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی در این محله در اولویت اجرا قرار گیرد.
در این راستا، احداث اقامتگاه و بازارچههای صنایعدستی بهعنوان راهبردی کلیدی برای احیای کارکردهای فرهنگی و اقتصادی این منطقه مطرح شد، علاوهبر این، پیشنهادهای جدید ارائهشده از سوی شهرداری تهران در خصوص توسعه آستان، توسط ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تهران بررسی و نتایج آن تا پایان سال جاری ارائه خواهد شد.
تخصیص اعتبار برای مرمت بنای امامزاده یحیی (ع)
در راستای اقدامات اجرایی، مرمت بنای امامزاده یحیی (ع) با اعتباری بالغبر ۱۲ میلیارد تومان و با مشارکت شهرداری تهران برنامهریزی شد.
این بازدید و مصوبات آن باید مطابق با سیاستهای کلان وزارت میراث فرهنگی در زمینه حفاظت و صیانت از بافتهای تاریخی، حفظ هویت فرهنگی محلات ارزشمند و ایجاد توازن میان توسعه شهری و حفاظت از ارزشهای تمدنی است و بهعنوان نقشه راهی برای آینده این منطقه در نظر گرفته شود.
نظر شما