آزادی ۲۸۰ نفر از زندانیان استان با اجرای طرح پایش نظام‌مند جمعیت کیفری 

رئیس کل دادگستری خوزستان از اجرای طرح پایش نظام‌مند جمعیت کیفری در ندامتگاه‌های سراسر استان خبر داد و گفت: با بررسی پرونده مشمولان این طرح در استان تاکنون ۲۸۰ نفر از مددجویان زندان‌های استان با استفاده از ارفاقات قانونی، آزاد شدند. 

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، علی دهقانی _سه‌شنبه چهاردهم اسفند_ در نشست شورای قضائی استان، با اشاره به اجرای طرح پایش نظامند جمعیت کیفری اظهار کرد: افرادی مشمول این طرح می‌شوند که شرایط استفاده از ارفاقات قانونی را داشته و یا معسر از پرداخت بدهی خود هستند که با تدبیر و استدلال قضائی، زمینه آزادی و خرج آنان از ندامتگاه‌ها فراهم می‌شود.

وی افزود: با بررسی پرونده مشمولان این طرح در استان تاکنون ۲۸۰ نفر از مددجویان زندان‌های استان با استفاده از ارفاقات قانونی، آزاد شدند. اجرای طرح پایش ادامه دارد و تا پایان سال این آمار افزایش خواهد یافت.

رئیس کل دادگستری خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات دادگستری استان در سال جاری، گفت: دو ویژگی و خصلت مهم مدیران اعتقاد به خداوند و داشتن خلوص نیت برای خدمت و نیز خود خدمت است که باید به بهترین نحو در جهت منافع مردم اجرا شود.

دهقانی ادامه داد: خوزستان سرشار از نعمت و معنویت است و باید خدمت به مردم این استان نیز با خلوص نیت و تمام توان باشد تا دین خود را به مردم این خطه زرخیز ادا کرده باشیم.

وی اقدامات صورت گرفته دستگاه قضا در استان طی یک سال گذشته را کم سابقه برشمرد و گفت: کاهش ورودی پرونده‌ها، حمایت از تولید کنندگان، سرمایه گذاران، صاحبان صنایع خرد و کلان و شهرک‌های صنعتی استان، مبارزه با فساد و برخورد قاطع با متخلفان و مجرمان اقتصادی، پیگیری برخی موضوعات به ویژه در حوزه ثبت اسناد و املاک به صورت غیرقضایی، صدور آرای قاطع و.. از اقداماتی است که به صورت ویژه به آن پرداخته شده و در اولویت اقدامات و برنامه‌های ۱۴۰۳ بوده است.

رئیس کل دادگستری خوزستان با تاکید بر اهمیت ارتقای دانش حقوقی مدیران اجرایی استان و آگاهی افزایی آنان نسبت به قوانین و دستورالعمل‌های حوزه کاری خود، تصریح کرد: بخش گسترده‌ای از برخی اقدامات که نیاز به حمایت قضائی دارد، به عهده دستگاه اجرایی است که چنانچه به موقع و صحیح به تکالیف خود عمل می‌کردند، با مشکلات حقوقی مواجه نمی‌شدند.

دهقانی ادامه داد: شورای نظارتی و اداره کل بازرسی استان باید با محوریت شورای قضائی استان، بر حسن انجام تکالیف مدیران نظارت کافی داشته باشند و مدیران را در برابر تکالیف و وظایفی که به عهده دارند، پاسخگو کنند.

وی تاکید کرد: نظارت بر عمل صحیح و به موقع به تکالیف قانونی مدیران، اقدامی پیشگیرانه است که مانع از تشکیل پرونده‌های با موضوع ترک فعل می‌شود.

رئیس کل دادگستری خوزستان خاطرنشان کرد: اقدامات دستگاه قضائی در رفع موانع تولید، در جهت کوتاه‌کردن فرایند قانونی و تسهیل در امور است و دستورات نیز در چارچوب قوانین صادر می‌شود. همچنین در مقابله با گلوگاه‌های فساد و متعارضین به حقوق بیت‌المال و پیشگیری از مفاسد اقتصادی، پیشگیری به مراتب خردمندانه‌تر و کم‌هزینه‌تر از برخورد است.

هزینه عوارض آلایندگی در راستای کاهش آلودگی هوا

دهقانی خواستار نظارت بر روند هزینه‌کرد عوارض آلایندگی و مالیات معوقه استان در جهت منافع عمومی از جمله افزایش فضای سبز و سایر اقدامات مؤثر در کاهش آلودگی هوای استان شد و گفت: این عوارض باید در پروژه‌های مرتبط مصرف و از اتلاف آن جلوگیری شود و تا پایان سال جاری با تاسی به شعار سال، شاهد ارتقای امنیت اقتصادی، کاهش تصدی‌گری دولت و مبارزه مؤثر و علمی با فساد در استان باشیم.

وی با اشاره به تشکیل دادگاه‌های صلح از ابتدای مهرماه، گفت: تشکیل این دادگاه‌ها به هیچ وجه مانع از فعالیت شوراهای حل اختلاف نیست و هدف اصلی از تأسیس شورای حل اختلاف به عنوان نهاد مردمی اصلاح و سازش است، معیار سنجش شوراها، سازش است و این رسالت از دوش اعضای شوراها برداشته نشده است.

رئیس کل دادگستری خوزستان تصریح کرد: استان خوزستان پیشینه خوبی در صلح و سازش دارد و ریش‌سفیدان و معتمدان در این موضوع بی تأثیر نیستند که باید از این ظرفیت به نحو شایسته بهره‌مند شد تا این فرهنگ زیبا و پسندیده کمرنگ نشود.

کد خبر 845802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.