به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، حسن اکبری در مراسم روز درختکاری و روز ملی آموزش همگانی حفظ محیط زیست که در محل دانشگاه یزد برگزار شد، اظهار کرد: تقریباً نیم قرن است که در استان یزد تشکیلات رسمی برای حفظ محیط زیست فعالیت میکند، اگر بخواهیم به گذشته برگردیم، باید در قالب یک طرح پژوهشی یا پایاننامهای، خودارزیابی داشته باشیم تا ببینیم در این قرن چه کارهایی انجام دادیم، چه کارهایی را نباید انجام میدادیم و بازخوردی از عملکرد خود بگیریم.
وی افزود: «هنوز نتوانستهایم فرهنگسازی مناسبی انجام دهیم تا مردم حفظ منابع طبیعی و محیط زیست را به عنوان بخشی از مهارتهای زندگی خود بپذیرند، این موضوع ریشه بسیاری از مشکلات ماست، شاید فلسفه نامگذاری روزی به نام منابع طبیعی همین باشد که این موضوع به یک مهارت عمومی تبدیل شود و در زندگی روزمره مردم جای بگیرد.
مدیرکل محیط زیست یزد با بیان اینکه هر روز شاهد حجم بالای تخریب و دستاندازی به طبیعت هستیم، گفت: این تخریبها چه از سوی توسعهگران و چه از سوی مردم عادی، عامل بسیاری از مشکلات زیستمحیطی است.
اکبری در ادامه به بررسی سابقه اداره کل محیط زیست یزد پرداخت و گفت: از ابتدا تمرکز بر سه موضوع، حفظ گونههای قابل شکار مانند کل، بز و میش، جلوگیری از بوتهکنی، و برخورد با شکارچیان متخلف در دستور کار بود. در آن زمان، جنبههای دیگر محیط زیست کمتر مورد توجه قرار میگرفت.
وی تصریح کرد: به مرور زمان، مسائل دیگری مانند آلودگی محیط زیست و برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی به این مشکلات اضافه شد. در دهه ۶۰، موضوع برداشت بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی به شکل محسوسی فشار بیشتری بر طبیعت وارد کرد و بسیاری از چشمهها و پوشش گیاهی اطراف کویرها و بیابانها را تحت تأثیر قرار داد.
اکبری خاطرنشان کرد: در دهه ۷۰، با توسعه صنعتی و سازندگی، تخریبها به شکل دیگری نمود پیدا کرد و در دهه ۸۰، معدنکاری به عنوان یکی از عوامل اصلی تخریب محیط زیست مطرح شد.
مدیرکل محیط زیست یزد با اشاره به چالشهای پیشروی محیط زیست استان بر لزوم بازنگری در عملکرد گذشته و تقویت فرهنگسازی عمومی برای حفاظت از منابع طبیعی تأکید کرد و خواستار توجه بیشتر به مسائل نوظهور زیستمحیطی مانند آلودگی و برداشت بیرویه از منابع آب شد.
نظر شما