به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در ماه رمضان و عید نوروز با اشاره به تقارن ایام عید نوروز با ماه مبارک رمضان و لزوم تأمین، حفظ و ارتقای سلامت عمومی و پیشگیری از بیمارهای منتقل شده از عوامل محیطی به ویژه بیماریهای منتقل شده از آب و غذا، بر اجرای برنامه تشدید نظارت و کنترل عوامل محیطی در مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی از جمله رستوران، قنادی اغذیهفروشی، شیرینی فروشی و اماکن عمومی از جمله فرودگاهها، ایستگاههای راه آهن، پایانههای مسافربری، بازارهای سرپوشیده، پاساژها و مراکز و اماکن اقامتی، تفریحی و مساجد تاکید شده است.
بر اساس این دستورالعمل تشدید نظارت و کنترل عوامل محیطی در مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی از تاریخ یازدهم اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین سال ۱۴۰۴ از ساعت ۸:۰۰ تا ۲۰:۰۰ (با توجه به فعالیت مراکز و اماکن و شرایط هر استان تا ساعت ۲۴ با نظر معاونت بهداشت دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی قابل تغییر است) و باید در ساعات اداری، غیراداری و روزهای تعطیل انجام شود.
برای بررسی و اقدام در شرایط و رویداد خاص از جمله دریافت شکایت و وقوع طغیان بیماری، برنامه آنکال در ستاد معاونت بهداشت و مراکز بهداشت شهرستانهای تابعه از ساعت ۸:۰۰ تا ۲۰:۰۰ روز بعد تدوین و اجرا شود.
در این دستورالعمل برای اجرای مطلوب برنامه، جلب حمایت مدیران ارشد استانی (استانداران و مدیران کل استانی)، بهرهگیری از دفاتر خدمات سلامت، پشتیبانی رؤسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی از اجرای برنامه و دستور تأمین نیازهای پشتیبانی بازرسان بهداشت محیط از جمله خودرو، مواد مصرفی، اضافه کاری، محاسبه در کارانه دریافتی، محاسبه حق آنکال در روزهای اداری یک سوم و در ایام تعطیل و غیراداری به میزان یک دوم مدت برنامه تدوین شده، ضروری عنوان شده است.
نظر شما